Στηρίξτε μας

Προετοιμάζουν το μάθημα φιλοζωίας που θα διδάσκεται στο Λύκειο

24 Ιανουαρίου 2013 10:13 | Τα καλά νέα
Προετοιμάζουν το μάθημα φιλοζωίας που θα διδάσκεται στο Λύκειο

Οι εκπρόσωποι της Πανελλαδικής  Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) και του φόρουμ  της Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων συνάντησαν στις 15 Ιανουαρίου τον υφυπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Θεόδωρο Παπαθεοδώρου και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης τέθηκαν υπ’ όψιν των αρμοδίων μια σειρά από ζητήματα, που σχετικά με την φιλοζωία και την αγωγή. Έτσι συμφωνήθηκε όχι μόνο το υπουργείο να μην προτρέπει και να μην προτείνει στους μαθητές να πηγαίνουν σε ζωολογικούς κήπους, δελφινάρια και εκθέσεις όπου τα ζώα είναι καταδικασμένα να ζουν αιχμάλωτα ισοβίως για το καλό της τσέπης των ιδιοκτητών των συγκεκριμένων επιχειρήσεων αλλά και τέθηκαν οι βάσεις για την διδασκαλία του μαθήματος της φιλοζωίας.

Αναλυτικά τα αιτήματα της Π.Φ.Π.Ο. και στα οποία υπήρξε συμφωνίας είναι τα εξής:

α. Να μην στέλνονται  παραινετικές εγκύκλιοι από τις υπηρεσίες του υπουργείου  προς  τα σχολεία όλων των βαθμίδων προκειμένου να παρακολουθούν παραστάσεις ή εκθέσεις όπου υπάρχουν ζώα σε αιχμαλωσία.

β. Να δοθεί άδεια στην Π.Φ.Π.Ο. για  την τέλεση  εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα σχολεία  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αρχικά σε 3 μεγάλες  περιφερειακές διευθύνσεις, της Κεντρικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Δυτικής Ελλάδας, καθώς  και η δυνατότητα παρουσίασης αυτών των διαδραστικών σεμιναρίων  και σε άλλες περιοχές, από οπουδήποτε και αν ζητηθεί μέσω της οικείας περιφερειακής διεύθυνσης.

γ. Η Π.Φ.Π.Ο. σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Κέντρου Μελετών της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης(Ο.Λ.Μ.Ε.), θα διαμορφώσει ένα συγκεκριμένο περιεχόμενο μαθήματος για ζητήματα περιβάλλοντος και ζώων, με τα ανάλογα διδακτικά βοηθήματα, το οποίο θα απευθύνεται στην Α’ Λυκείου και  εν συνεχεία,  μετά την έγκρισή του από  το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πρώην Παιδαγωγικό Ινστιτούτο) θα ενταχθεί από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στο μόνιμο υποχρεωτικό μάθημα περιβαλλοντικής αγωγής της Α’ Λυκείου.

Διαβάστε επίσης:

Το μάθημα φιλοζωικής κουλτούρας η μόνη λύση για να σταματήσουν τα εγκλήματα

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας το «μάθημα» φιλοζωίας από τους κτηνιάτρους

Μαθήματα φιλοζωίας στα σχολεία της Αθήνας από κτηνιάτρους

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. ΚΟΡΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    Ισως στον επόμενο αιώνα να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα .Καλή προσπάθεια πάντως.Τι ειδικότητα θα διδάσκει αυτό το μάθημα ; Σε τι τομείς θα αναφέρεται;Θα είναι κοινονιολογικού χαρακτήρα ; Ζωολογικού; Θα θέλαμε να μάθουμε λίγα περισσότερα για την μελέτη που εκπόνησε το ΠΦΟ για να κάνει την προτασή του. Οι πολιτικοί όλο ναί λένε. Δεν αρνήθηκε ποτέ κανείς τίποτα τα τελευταία 15 χρόνια που θυμάμαι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.