Στηρίξτε μας

Χανιά: Συνελήφθη και δικάζεται αύριο για τα δικά του «βαρελόσκυλα»

3 Δεκεμβρίου 2012 19:48 | Καταγγελίες
Χανιά: Συνελήφθη και δικάζεται αύριο για τα δικά του «βαρελόσκυλα»

Αύριο στις 11:30 δικάζεται από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων ο ιδιοκτήτης δύο σκυλιών, ο οποίος τα είχε εξαθλιωμένα και τα εξανάγκαζε να ζουν φυσικά αλυσοδεμένα μέσα σε τρύπια βαρέλια.

Αν και πρόκειται για την πρώτη φορά, που οδηγείται κηδεμόνας ζώων ενώπιον του δικαστηρίου για τα «βαρελόσκυλα», εντούτοις η σύλληψη του έγινε το απόγευμα της Κυριακής 2/12 μόνο όταν ο Α’ υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, Νικόλαος Μυλωνάκης, αναγκάστηκε να πάει ο ίδιος στο Α.Τ. Βάμου για να αναγκάσει τους υφισταμένους του, που αδιαφορούσαν, να πράξουν αυτό το οποίο ορίζει η νομοθεσία.

Δύο μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» πήγαν χθες το μεσημέρι στο χωριό Βάμος, για να διαπιστώσουν, αν τελικά βελτιώθηκαν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν δύο βαρελόσκυλα. Το σημείο τους το είχε υποδείξει στέλνοντας email μια τουρίστρια από τη Βρετανία τον περασμένο Αύγουστο.

Όταν έγινε η πρώτη επίσκεψη μερικούς μήνες πριν οι φιλόζωοι εθελοντές εξήγησαν στον ιδιοκτήτη των σκυλιών, πως η τουρίστρια ήταν διατεθειμένη να καλύψει το κόστος της αγοράς δύο σκυλόσπιτων, για να μη μένουν πια τα ζώα στα βαρέλια, και πως ο σύλλογος θα κάλυπτε το κόστος για τα εμβόλια των ζώων.

Εκείνος θα έπρεπε απλά να περιφράξει έναν χώρο στην αυλή του, ώστε να επιτρέπει στα σκυλιά να κινούνται. Οι μήνες πέρασαν και τίποτε δεν άλλαξε προς το καλύτερο. Χθες η Νατάσα Μπομπολάκη μαζί με τη Δέσποινα Λαντζανάκη πήγαν επί τόπου και αντίκρισαν τα ζώα να είναι δεμένα με αλυσίδες περίπου ενός μέτρου και να ζουν εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες μέσα σε βαρέλια διάτρητα…

Κάλεσαν την Αστυνομία και το περιπολικό έφτασε επί τόπου σχετικά γρήγορα, όμως ο αστυνομικός όταν του έδειξαν τα ζώα, εξήγησε πως δεν η δουλειά του αυτή και είπε στις γυναίκες να πάνε αύριο στον Δήμο Βάμου και να κάνουν καταγγελία εκεί για να επιβληθούν τα σχετικά πρόστιμα.

Ο ιδιοκτήτης των σκυλιών στο μεταξύ είχε αρχίσει να τις απειλεί λέγοντας «Μη με κάνετε να βρεθώ στη φυλακή!» και δείχνοντας μεγάλη οικειότητα προς τον «Αντώνη», τον αστυνομικό στον οποίο απευθυνόταν με το μικρό του όνομα, φώναζε στις γυναίκες: «Δικά μου είναι, ό,τι θέλω τα κάνω, φύγετε από εδώ!».

Ο αστυνομικός καθ’ όλη τη διάρκεια της έντονης συνομιλίας ανάμεσα στον ιδιοκτήτη των σκυλιών και στην κα Μπομπολάκη παρέμενε απαθής και δεν έδειχνε κανένα ενδιαφέρον για να παρέμβει για το καλό των ζώων.

Καθοριστική η παρέμβαση του αστυνομικού διευθυντή Χανίων

Τότε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» μη έχοντας άλλη λύση επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Μυλωνάκη, και ζήτησε τη βοήθεια του, ώστε να επιβάλλει τον νόμο, καθώς οι απαράδεκτες συνθήκες ζωής των ζώων εκεί αντικατοπτρίζουν την έννοια της λέξης κακοποίηση.

Αρχικά ο υποδιευθυντής ζήτησε να μιλήσει τηλεφωνικά με τον αστυνομικό, που ήταν παρών, αλλά εκείνος αρνήθηκε να το πράξει. Απάντησε μάλιστα στη κα Μπομπολάκη λέγοντας: «Πες του να με πάρει τηλέφωνο στο Τμήμα».

Ενώ ο κ. Μυλωνάκης επέμενε να μιλήσει στον υφιστάμενο του, ο αξιωματικός άφησε τις δύο γυναίκες έξω από το σπίτι του ιδιοκτήτη των σκυλιών – οποίος συνέχιζε να τις απειλεί – και επέστρεψε στο Αστυνομικό Τμήμα.

Τελικά μετά από λίγο οι φιλόζωες πήγαν ξανά στο Α.Τ. Βάμου και συνάντησαν τον αξιωματικό υπηρεσίας, ο οποίος τους είπε ακριβώς τα ίδια. Ότι δηλαδή δεν είναι η δουλειά του αυτή και πως αρμόδιος είναι ο δήμος.

«Επί μία ώρα προσπαθούσαμε να τους εξηγήσουμε, ότι αυτό είναι λάθος τους, αλλά δεν άκουγαν τίποτα. Μπροστά τους τηλεφωνώ για να καταγγείλω το περιστατικό στην δημοσιογράφο του www.zoosos.gr, Ελένη Ηλιοπούλου, και ο αστυνομικός απαντά ειρωνικά "Ναι, και εγώ τώρα φοβήθηκα".

Επικρατεί μεγάλη ένταση, ανταλλάσσονται σε υψηλούς τόνους κατηγορίες, γράφω την καταγγελία, αρνούνται να την προωθήσουν, οπότε ξαναπαίρνω τηλέφωνο τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων, ο οποίος αποφασίζει να έρθει ο ίδιος στο χωριό και στο Α.Τ.» μας εξηγεί η κα Μπομπολάκη.

Όταν το άκουσαν αυτό οι αστυνομικοί - που δεν περίμεναν τόση αντίσταση από τις δύο γυναίκες - άρχισαν να χαμηλώνουν τους τόνους και να δείχνουν ενδιαφέρον.

Μετά από λίγο καταφθάνει στο Α.Τ. Βάμου ο κ. Περάκης τους βάζει στο περιπολικό και πάνε εκεί, που βρίσκονται τα σκυλιά. Ο ιδιοκτήτης των ζώων μέχρι εκείνη την ώρα ήταν περιχαρής, αφού θεωρούσε πως και αυτή τη φορά την έχει γλυτώσει. Οι αστυνομικοί επιστρέφουν και περιγράφουν στον κ. Περάκη, ότι τα βαρέλια δεν είναι τρύπια και μέσα έχουν και χαλάκι.

Οι δύο γυναίκες, που μερικές ώρες πριν είχαν δει το χάλι των ζώων, εξήγησαν στον κ. Μυλωνάκη πως προφανώς η «αλλαγή» έγινε τώρα. Και πράγματι διαπιστώνεται, αφού το παραδέχτηκε ο ιδιοκτήτης των ζώων, ότι εκείνος πέταξε τα τρύπια και σάπια βαρέλια και έβαλε καινούργια με το χαλάκι μέσα.

Τελικά με εντολή του κ. Μυλωνάκη ο ιδιοκτήτης των σκυλιών μεταφέρεται στο Αστυνομικό Τμήμα Βάμου. Επί τόπου του γίνεται αυτεπάγγελτα μήνυση, συνελήφθη και σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ενώ αύριο το πρωί δικάζεται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ο αστυνομικός υποδιευθυντής του επισήμανε πολλές φορές πως αν εξαφανίσει τα ζώα, αυτό θα επιβαρύνει  τη θέση του. Του έδωσε μάλιστα περιθώριο τριών ημερών να αγοράσει σπιτάκια, να τα εμβολιάσει και να τα αφήσει ελεύθερα. Πρόκειται για την πρώτη φορά που όχι μόνο έχουμε σύλληψη στο πλαίσιο του αυτοφώρου για «βαρελόσκυλα» αλλά και πρώτη φορά που φτάνει τέτοια υπόθεση στο ακροατήριο.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» ζητάει απ’ όλους εκείνους νοιάζονται για τα ζώα, να δώσουν αύριο ένα ηχηρό παρών στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων. Η κα Μπομπολάκη δικαίως τονίζει: «Τα βαρελόσκυλα πρέπει επιτέλους να αποτελέσουν παρελθόν». Προς τους δύο αστυνομικούς αναμένεται να γίνει αναφορά για παράβαση καθήκοντος από τις φιλόζωες εθελόντριες.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανοί υιοθέτησαν τον σκύλο που κακοποιήθηκε βάναυσα στα Χανιά και γλύτωσε χάρη στην 28χρονη κτηνίατρο

Χανιά: Πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση έσωσε τον σκύλο που κάποιος χτύπησε διαλύοντας του τη γνάθο

Νέα Χώρα Χανίων: Κατήγγειλαν άνδρα που κακοποιούσε τον σκύλο του πατώντας του το κεφάλι & δένοντας τον σε φωταγωγό χωρίς τροφή – νερό

Συνελήφθη ο άνδρας που κατηγορείται για την δηλητηρίαση 2 σκυλιών των γειτόνων του στα Περιβόλια Χανίων

Βρήκαν τον σκύλο χτυπημένο και πυροβολημένο έξι φορές με αεροβόλο στην Μαλάξα Χανίων

Χρυσή Ακτή Χανίων: Η σκυλίτσα προσπαθούσε να βγάλει από τον κάδο τα κουτάβια της που κάποιος πέταξε στα σκουπίδια ζωντανά

Βρήκε τον σκύλο κρεμασμένο μέσα σε φρεάτιο στη Σούδα Χανίων

Βρήκαν δύο σκυλιά νεκρά πνιγμένα σε γούρνα στην Αγία Κυριακή Χανίων

Το σκυλί «έδειξε» ποιος το είχε εγκαταλείψει στο Νοσοκομείο Χανίων

Δεν τα κατάφερε ο σκύλος που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και βρέθηκε πεταμένος στον δρόμο στα Κεραμειά Χανίων

Βρήκαν τον άνδρα που εγκατάλειψε τα 6 κουτάβια του στην Χρυσή Ακτή Χανίων και τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία

Βρήκαν εγκαταλελειμμένη την σκυλίτσα με τον τεράστιο όγκο στην κοιλιά στον Γαλατά Χανίων

Σκότωσε σκόπιμα τον σκύλο που ήταν στο πεζοδρόμιο με το αυτοκίνητο του στο Πάνω Δαράτσο Χανίων

Κατήγγειλε τον ηλικιωμένο που προσπάθησε να πετάξει κουτάβια στις Βρύσες Χανίων

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. δημήτρης

    απιστευτες οι κυριες χιλια μπραβο αλλα κ ο διευθυντης πολυ μαγκας φανταζομαι οταν τον ειδαν τα μπατσονια μπροστα τους θα επαθαν μεγαλη ζημια!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.