Στηρίξτε μας

Σαλαμίνα: Η σκυλίτσα με το τοξόπλασμα μάχεται για τη ζωή της (βίντεο)

28 Οκτωβρίου 2012 23:57 | Επικαιρότητα
Σαλαμίνα: Η σκυλίτσα με το τοξόπλασμα μάχεται για τη ζωή της (βίντεο)

Η Νίκη είναι η σκυλίτσα, η οποία εντοπίστηκε σοβαρά άρρωστη με το κεφάλι της γυρισμένο ανάποδα την 1 Οκτωβρίου στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας. Σύμφωνα με τον κτηνίατρο Χαράλαμπο Χαραλαμπίδη και αφού προηγήθηκαν αρκετές εξετάσεις ο μισός εγκέφαλος του ζώου έχει καταστραφεί από το τοξόπλασμα.

Η άποψη των κτηνιάτρων μετά τη διαπίστωση της σοβαρότητας της κατάστασης του ήταν πως το σκυλί πρέπει να ευθανατωθεί για να λυτρωθεί καθώς η βλάβη στον εγκέφαλο και στο νευρολογικό του σύστημα είναι μη αναστρέψιμη. Αν η θεραπεία γινόταν σε αρχικό στάδιο οι πιθανότητες βελτίωσης θα ήταν πολλές όμως πλέον οι ελπίδες είναι αν όχι ανύπαρκτες εντούτοις περιορισμένες.

Όμως τα μέλη της Ζωοφιλικής Ομάδας Εθελοντών Σαλαμίνας θέλουν να παλέψουν για να το βοηθήσουν να ζήσει. Το ζώο φιλοξενεί το μέλος της Ζ.Ο.Ε.Σ. Βάσια Αποστολοπούλου και καθημερινά το βοηθάει με καθημερινές ασκήσεις Ρέικι και κινησιοθεραπεία.

Τα βίντεο που βλέπετε δείχνουν ότι η Νίκη μάχεται για τη ζωή της.

Πολλά τα περιστατικά στη Σαλαμίνα

Η Νάντια Ζόμπολα εκ μέρους του Ζ.Ο.Ε.Σ. κάνει έκκληση ζητώντας μας να ενισχύσουμε το έργο τους καθώς τα περιστατικά, που διαχειρίζονται καθημερινά είναι πάρα πολλά και τα έξοδα τους υπέρογκα.

Ο δε Δήμος Σαλαμίνας είναι παντελώς απών και φυσικά «δεν ιδρώνει το αυτί του», αφού άλλοι έχουν φορτωθεί τις ευθύνες του. Ο αριθμός λογαριασμού της Ζ.Ο.Ε.Σ. στην ALPHA BANK είναι 180 002101 111700 (IBAN GR90 0140 1800 1800 0210 1111 700).

Επί της ουσίας ευαίσθητοι ιδιώτες εθελοντές κάνουν εκείνο, που θα έπρεπε να σπεύσει να πράξει η δημοτική αρχή! Προφανώς ο δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιάννης Τσαβαρής, έχει να ασχοληθεί με σημαντικότερα πράγματα.

Διαμαρτυρηθείτε για όσα συμβαίνουν στη Σαλαμίνα και για την αδιαφορία που επιδεικνύει ο δήμος τόσο στο email του δημάρχου, Γιάννη Τσαβαρή, το οποίο είναι: [email protected], αλλά και στην παράταξη του δημάρχου «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ πολιτών Σαλαμίνας» στο: [email protected] και στο email του Δήμου Σαλαμίνας [email protected].

Διαβάστε επίσης:

Σαλαμίνα: Πέθανε η σκυλίτσα με το τοξόπλασμα (βίντεο)

Από τοξοπλάσμωση καταστράφηκε το νευρικό σύστημα του σκυλιού στη Σαλαμίνα

Σαλαμίνα: Το μυελογράφημα θα δείξει από τι πάσχει το ζώο

Σαλαμίνα: Βελτιώνεται η κατάσταση του ζώου με το γυρισμένο κεφάλι

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. anthoula

    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΛΕΥΕΤΕ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΥΚΟΛΟ ΗΤΑΝ Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.