Στηρίξτε μας

Το μυελογράφημα θα δείξει από τι πάσχει το ζώο που βρέθηκε άρρωστο στη Σαλαμίνα

15 Οκτωβρίου 2012 08:16 | Επικαιρότητα
Το μυελογράφημα θα δείξει από τι πάσχει το ζώο που βρέθηκε άρρωστο στη Σαλαμίνα

Η Νίκη είναι η σκυλίτσα που εντοπίστηκε σαν κουβάρι να κείτεται με το κεφάλι της στραμμένο ανάποδα πίσω από το Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας την 1η Οκτωβρίου. Η Νάντια Ζόμπολα και η Μαριάννα Χατζή εθελόντριες της Ζωοφιλικής Ομάδας Εθελοντών Σαλαμίνας μετά από πολύ προσπάθεια την έπιασαν και την μετέφεραν στο κτηνιατρείο της Μαριλένας Καλοειδά.

Σε αυτήν την κατάσταση βρέθηκε το ζώο...

 

Εδώ και 15 μέρες το ζώο ταΐζεται με εξαιρετική τροφή για να ανέβει ο αιματοκρίτης του και του δίνουν αντιβίωση για να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανό ενδεχόμενο. Οι ακτινογραφίες και οι αιματολογικές εξετάσεις δεν έχουν δείξει τίποτα.

Η κτηνίατρος προληπτικά του δίνει αγωγή για μόρβα, για τέτανο αλλά και για να αντιμετωπιστεί η ενδεχόμενη παρενέργεια των δηλητηρίων από τη λήψη τους μέσω φόλας. Όμως μόνο το μυελογράφημα θα δείξει από τι πάσχει αυτό το πλάσμα. Η εξέταση του μυελού των οστών θα διαλευκάνει το μυστήριο και θα δώσει τη λύση.

Όμως το κόστος του μυελογραφήματος είναι 160 ευρώ και η Ζ.Ο.Ε.Σ. δεν έχει την δυνατότητα να την πληρώσει. Ήδη τα έξοδα των εξετάσεων, της νοσηλείας στο κτηνιατρείο, των τροφών και των βιταμινών έχουν ξεπεράσει τα 500 ευρώ.

Και φυσικά η Ζ.Ο.Ε.Σ. δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο αυτό το βαρύ περιστατικό. Γι’ αυτό γίνεται έκκληση για την προσφορά χρημάτων, ώστε να αποδειχτεί από τι πάσχει το ζώο.

Η Νάντια Ζόμπολα, πρόεδρος της Ζ.Ο.Ε.Σ., εξηγεί στο www.zoosos.gr: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μάθουμε από τι πάσχει αυτό πλάσμα που παλεύει να σταθεί στα πόδια του. Έχει καταφέρει πια να σηκώσει το κεφάλι του αλλά όταν ζορίζεται, τρέμει και το γυρίζει στο πλάι. Πρέπει να μάθουμε τι του συμβαίνει για να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε εγκαίρως παρόμοιο περιστατικό».

Βοηθήστε να γίνει το μυελογράφημα!   

Ο αριθμός λογαριασμού της Ζ.Ο.Ε.Σ. στην ALPHA BANK είναι 180 002101 111700 (IBAN GR90 0140 1800 1800 0210 1111 700).

Διαβάστε επίσης:

Σαλαμίνα: Πέθανε η σκυλίτσα με το τοξόπλασμα (βίντεο)

Από τοξοπλάσμωση καταστράφηκε το νευρικό σύστημα του σκυλιού στη Σαλαμίνα

Σαλαμίνα: Βελτιώνεται η κατάσταση του ζώου με το γυρισμένο κεφάλι

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.