Στηρίξτε μας

Αν θες να εντυπωσιάσεις πήγαινε γυμνός στη διαδήλωση χωρίς τον σκύλο σου!

9 Οκτωβρίου 2012 15:01 | Επικαιρότητα
Αν θες να εντυπωσιάσεις πήγαινε γυμνός στη διαδήλωση χωρίς τον σκύλο σου!

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Το να περιφέρεται ένα αδέσποτο ζώο σ’ ένα κεντρικό σημείο μιας πόλης μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης, μιας πορείας διαμαρτυρίας είναι μια συνηθισμένη εικόνα. Και είναι κάτι που συμβαίνει και που δεν μπορείς να το αποτρέψεις για να προστατέψεις τα σκυλιά, τα οποία συχνά τρέχουν μέσα στο πλήθος των ανθρώπων.

Όμως είναι επιεικώς απαράδεκτο να κατεβάζεις εσύ τον σκύλο σου στη διαδήλωση, να μην τον κρατάς από το λουρί του και να του φορτώνεις το πανό που επί ώρες θα κρατάει με τα δόντια του. Όμως η απαράδεκτη συμπεριφορά σου γίνεται επικίνδυνα εγκληματική για το ζώο όταν αρχίζουν τα επεισόδια και εσύ παραμένεις εκεί εκθέτοντας το σκυλί σου σε μεγάλο κίνδυνο.

Ο μαύρος ημίαιμος, που βλέπετε στη φωτογραφία να κρατάει με το στόμα του το πανό κατά της Μέρκελ είναι η Πέτρα. Φωτογραφήθηκε χθες από εκατοντάδες διαδηλωτές και πολλοί ήταν εκείνοι που χάιδεψαν τη σκυλίτσα.

Όμως πόσο φιλόζωοι είναι οι δικοί του άνθρωποι, που κατέβασαν το ζώο στη διαδήλωση και δεν το απομάκρυναν όταν άρχισαν οι αντιπαραθέσεις και η ρίψη αντικειμένων δηλαδή μπουκαλιών, μαρμάρων, δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης; Γιατί εκθέτουν το ζώο τους σε τέτοιο κίνδυνο; Για να πρωταγωνιστήσουν σε κάτι; Είναι άραγε αυτό εξυπνάδα; Είναι τρόπος διαμαρτυρίας;

Αν θες να πάρεις το ρίσκο κάτσε ανάμεσα στην Αστυνομία και στους διαδηλωτές (αν αντέχεις) ή διάλεξε πλευρά για να σταθείς. Το ζώο τι φταίει και υφίσταται τις συνέπειες από τις ανόητες επιλογές σου; Αν θες να κάνεις τη διαφορά και να γίνεις και πρωτοσέλιδο ακολούθησε το παράδειγμα εκείνου που ξεγυμνώθηκε και έτρεχε – όπως τον γέννησε η μάνα του – στους δρόμους του κέντρου ανάμεσα σε σπασμένα μάρμαρα, δακρυγόνα, διαδηλωτές και δυνάμεις καταστολής.

Gymnos DiadilotisΑν θες να εντυπωσιάσεις πήγαινε γυμνός στη διαδήλωση χωρίς τον σκύλο σου!

Τον σκύλο σου όμως άφησε τον στο σπίτι, δεν φταίει σε τίποτα...

Διαβάστε επίσης:

Αστυνομική βία και προς τα αδέσποτα της Αθήνας!

Όταν τα ζώα αντιμετωπίζονται ακόμα και νεκρά ως τρόπαια εξευτελισμού και εκφοβισμού (βίντεο)

Ο αντικαταστάτης του Λουκάνικου κινδυνεύει εξίσου…

Ζητούν από τον Χρ. Παπουτσή να τιμωρήσει τον αστυνομικό που κλώτσησε τον σκύλο (βίντεο)

Είναι τελικά αλήθεια, ο Ματατζής κλώτσησε τον σκύλο! (Βίντεο)

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Θάνος

    Καλύτερα σε τέτοιες δραστηριότητες να μην αναμιγνύουμε τα ζώα.

    Μερικοί το παρακάνουν με το να νομίζουν ότι το σκυλί νοιάζεται για τις απόψεις τους κι ότι τρέχει για να τις υποστηρίξει και να τις υπερασπιστεί.

  2. κωστας

    ο σκυλακος κατεβαινει στις συγκεντρωσεις κυριως του αναρχικου χωρου εδω και 5-6 χρονια ισως και παραπανω και παντα συμβαινει το ιδιο . κραταει αυτο το πανο με διαφορετικα κατα καιρους περιεχομενα ! ειναι παντα χωρις λουρι αλλα ειναι αρκετα εκπαιδευμενος και ακουει τον "ιδιοκτητη του". τον εχω δει σε στιγμες εντασεις να τον απομακρυνει και να του βαζει λουρι. αλλα βεβαιως εχεις δικιο ανα πασα στιγμη μπορει να γινει το μοιραιο. ειναι φιρμα στο ιντυμιντια ο μαυρος !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.