Στηρίξτε μας

Που πήγαν την μαϊμού την οποία είχαν σε κλουβί ως θέαμα για τους πελάτες ταβέρνας στην Αγκάλη Χρυσής Ακτής Πάρου; (Βίντεο)

15 Σεπτεμβρίου 2012 17:36 | Επικαιρότητα
Που πήγαν την μαϊμού την οποία είχαν σε κλουβί ως θέαμα για τους πελάτες ταβέρνας στην Αγκάλη Χρυσής Ακτής Πάρου; (Βίντεο)

Θορυβημένοι από το δημοσίευμα του www.zoosos.gr και την καταγγελία που κάναμε στο Α.Τ. Παροικιάς  στις 4 Σεπτεμβρίου 2012 σχετικά με την μαϊμού, η οποία ζει εδώ και χρόνια σ’ ένα άθλιο μεταλλικό κουτί σαν ασανσέρ στην Πάρο τόσο εκείνοι που τη φιλοξενούσαν στην αυλή της ταβέρνας τους όσο και ο ιδιοκτήτη της – όπως πληροφορηθήκαμε σήμερα – την μετακίνησαν.

MaimouKapoutsinoRigoParos (1)

Πλέον ούτε το κλουβί ούτε ο Rigo είναι εκεί που τον βρήκαμε στη παραλία της Αγκάλης Χρυσής Ακτής. Με το www.zoosos.gr επικοινώνησαν – αμέσως μετά την καταγγελία – και η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας και ο ιδιοκτήτης του ζώου για να μας πουν ότι «βγάζουμε λεφτά κάνοντας καταγγελίες», ότι «τα παρατραβάμε τα πράγματα σε τόσο δύσκολες εποχές» ή «αφού το ζώο δεν είχε φαγητό γιατί δεν του δίναμε κάτι από την ταβέρνα» ή «αφού είμαστε φιλόζωοι να πάμε στο Χαμόγελο του Παιδιού για να βοηθήσουμε εκεί».

MaimouKapoutsinoRigoParos (2)

Μπορεί κάποιοι να μπερδεύουν τα παιδάκια και τα μαϊμουδάκια και τα πιθηκάκια όμως είναι καιρός να αντιληφθούν ότι όλα τα έμβια όντα έχουν δικαιώματα. Φυσικά και συνιστά κακοποίηση το γεγονός ότι αυτό το πλάσμα ζει για χρόνια σ’ ένα άθλιο μεταλλικό κλουβί διαστάσεων 2 Χ 2 Χ 2 ενώ η θέση του είναι στο δάσος… Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό έχει σίγουρα πρόβλημα αντίληψης και μειωμένη νοημοσύνη.

MaimouParosRigo (1)

Όπως έχουμε πληροφορηθεί γι’ αυτό το ενήλικο αρσενικό ζώο που είναι 15 χρόνων έχουν γίνει περισσότερες από 200 καταγγελίες από τουρίστες όλα αυτά τα χρόνια και όσο βρισκόταν εκτεθειμένο στο beach bar του ιδιοκτήτη του και αργότερα στην ταβέρνα όπου τοποθετήθηκε αλλά από την άλλη πλευρά πλήθος ανθρώπων φωτογραφήθηκε μαζί του για να έχει κάτι για ενθύμιο.

Οι περισσότεροι που έκαναν καταγγελία ήταν τουρίστες και μάλιστα Ιταλοί. Η επώνυμη καταγγελία που κατέθεσε το www.zoosos.gr είναι η πρώτη που γίνεται βάσει του νόμου 4039/2012. Μάλιστα μαθαίνουμε ότι επειδή δεν έχει βρεθεί εδώ και χρόνια κατάλληλος χώρος μεταφερθεί το ζώο ο ιδιοκτήτης του, που είναι υπεύθυνος για το μαρτύριο του είναι ο μεσεγγυούχος. Θυμίζουμε απλώς ότι και η εξαφάνιση ενός ζώου διώκεται – αν κάτι τέτοιο έχει συμβεί – αλλά και ότι υπάρχουν τα πειστήρια τα οποία μας οδήγησαν στην καταγγελία που φυσικά δεν μπορούν να τα διαψεύσουν.

MaimouParosRigo (5)

Αδιάψευστοι μάρτυρες των συνθηκών ζωής που είχαν επιβάλλει σε αυτό το πλάσμα να ζει είναι οι φωτογραφίες και τα δύο βίντεο που τραβήξαμε.

MaimouParosRigo (8)

Έτσι αποδεικνύεται τι μέριμνα έδειχναν και εκείνοι που δέχτηκαν να το φιλοξενήσουν και να το έχουν ως ζωντανό «ντεκόρ» στην είσοδο της επιχείρησης τους αλλά και εκείνος στον οποίο ανήκει.

Διαβάστε επίσης:

Μαϊμού ως «ατραξιόν» σε ταβέρνα στην Αγκάλη Χρυσής Ακτής της Πάρου (βίντεο)

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

  1. ΚΟΡΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    Δεν μπορεί να γίνει εισαγγελική παραγγελία για να γίνει προανακριτική εξέταση ;Στην Θεσπρωτία που είχαμε μια περίπτωση υπόπτου για φόλες και κάναμε αυτήν την ενέργεια.

    1. eleni

      Γιάννη, προφανώς και θα γνωρίζεις ότι οι εισαγγελίες κινούνται όπως και ο υπόλοιπος μηχανισμός του δημοσίου... Σε 4-5 μήνες κάτι θα κάνουν...

  2. argyraki

    Μπράβο στην ιστοσελίδα σας και που αναδυκνείεται τέτοια θέματα.Ας ελπίσουμε να μάθουμε που πήγαν το άμοιρο το ζώο αν και σε τέτοιες μικρές κοινωνίες ισχύει ο νόμος της σιωπής....γι'αυτό μόνο στους διοικητές των τμημάτων κατ'ευθείαν οι καταγγελίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.