Στηρίξτε μας

Εξοντώνουν συστηματικά τα αδέσποτα ζώα και ο Δήμος Ασπροπύργου μένει στα ωραία λόγια!

16 Ιουλίου 2012 20:27 | Καταγγελίες
Εξοντώνουν συστηματικά τα αδέσποτα ζώα και ο Δήμος Ασπροπύργου μένει στα ωραία λόγια!

Περισσότερα από 15 σκυλιά εξαφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα από την περιοχή της παραλίας Ασπροπύργου. Τα ζώα δεν έκαναν φτερά, προφανώς κάποιος τα δηλητηρίασε και κάποιος άλλος τα εξαφάνισε καθώς η Ελένη Σακαρέλη, που είναι γνωστή για τη φιλοζωική της δράση στην περιοχή, ακόμα τα ψάχνει.

Τα περιμένει, κοιτάει τα μπολ με το φαγητό τους, που είναι ακόμα γεμάτα! Τελικά κάποιος γείτονας της, που είναι και αυτός φιλόζωος της εξήγησε, ότι τα τρία από τα περίπου 15 ζώα, που προφανώς δηλητηριάστηκαν, ξεψύχησαν έξω από την πόρτα του σπιτιού της. Όλα αυτά την περασμένη Παρασκευή 13 Ιουλίου.

Όμως εκείνη έλειπε. Εκείνη, που πάλεψε, για να τα στειρώσει, για να τα γιατρέψει από την ψώρα και τα παράσιτα, εκείνη που τα είχε έγνοια, που φρόντιζε για το φαγητό και νερό τους, δεν τα πρόλαβε.

Την πρόλαβε ο Δήμος Ασπροπύργου

Ήταν η μόνη φορά, που την πρόλαβε ο Δήμος Ασπροπύργου, ο οποίος έσπευσε προφανώς, να μαζέψει τα πτώματα! Είναι η μόνη φροντίδα, που τους προσφέρει… μεταθανάτια βέβαια… Αλήθεια η δημοτική αρχή φρόντισε να πάρει δείγμα από τα σπλάχνα των ζώων, ώστε να ανιχνευθεί το δηλητήριο, που τα σκότωσε; Φρόντισε να ακολουθήσει την διαδικασία, που ορίζει ο νόμος 4039/2012 ή συνεχίζει να τον αγνοεί επιδεικτικά; Έκανε καταγγελία; Κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων;

Έχουμε γράψει πολλές φορές, ότι ο Ασπρόπυργος είναι τόπος μαρτυρίου για τα ζώα και η ομάδα των εθελοντών, που δραστηριοποιείται εκεί, δεν μπορεί, να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Θυμίζουμε, ότι πριν από μερικούς μήνες ο αντιδήμαρχος Ασπροπύργου, Στέλιος Αλμπάντης είχε δεσμευτεί, ότι θα βοηθήσει τους εθελοντές, οι οποίοι επί της ουσίας ως ιδιώτες έχουν αναλάβει την ευθύνη και το οικονομικό βάρος, που αναλογεί στην δημοτική αρχή.

Δυστυχώς για τα ζώα ο αντιδήμαρχος έμεινε μόνο στα λόγια και στις χειραψίες! Και αυτό συνεχίζει να κάνει, αφού θεωρεί, ότι όλοι εμείς, που ασχολούμαστε με τα ζητήματα προστασία των ζώων έχουμε μνήμη χρυσόψαρου…

Στείλτε μήνυμα διαμαρτυρίας για τα όσα υφίστανται τ’ αδέσποτα ζώα της περιοχής στον δήμαρχο Ασπρόπυργου Νικόλαο Μελετίου στο email του: [email protected].

Έχει και η ανοχή στην κοροϊδία τα όρια της…

Διαβάστε επίσης:

Ο Δήμος Ασπροπύργου αδιαφορεί για τη χαβούζα του θανάτου

Ο Δήμος Ασπροπύργου δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει στη σωτηρία των ζώων

Θα προσπαθήσουν να σώσουν «τα φαντάσματα» του Ασπροπύργου

Ασπρόπυργος: Τόπος μαρτυρίου και εξαθλίωσης και για τα ζώα

H ομάδα για τα αδέσποτα του Ασπρόπυργου συνεχίζει τη δράση της

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Σταματία Κωνσταντίνου

    Tην έστειλα τη διαμαρτυρία μου και τους τα "έσουρα" κανονικά....
    Πρέπει να είναι μαζικές οι διαμαρτυρίες σε τέτοιες περιπτώσεις, μπας και καταλάβουν τι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να κάνουν...

  2. κωστας

    βαλε το λινκ με το δημαρχο να χαμογελαει για τη φωτογραφικη μηχανη με τα παιδια απ τα "φαντασματα του ασπροπυργου".

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.