Στηρίξτε μας

Χαρίστε τους τις παλιές σας εφημερίδες. Τα ζώα τις χρειάζονται!

7 Ιουλίου 2012 09:24 | Προτάσεις
Χαρίστε τους τις παλιές σας εφημερίδες. Τα ζώα τις χρειάζονται!

Η «Δράση για την άγρια ζωή», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, αλλά δραστηριοποιείται γενικότερα Βόρεια Ελλάδα για την περίθαλψη των άγριων ζώων, τα οποία εντοπίζονται τραυματισμένα κάνει έκκληση, γιατί εκτός από ανάγκες σε τροφές και φάρμακα χρειάζεται και εφημερίδες. Αν έχετε παλιές εφημερίδες, μπορείτε, να τις προσφέρετε στους εθελοντές, αφού τις χρησιμοποιούν, ώστε να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των ζώων, που φιλοξενούν και περιθάλπουν.

Ο Σταύρος Καλπάκης εξηγεί στο www.zoosos.gr: «όσοι ασχολούμαστε με την περίθαλψη της άγριας ζωής είναι γεγονός ότι βιώνουμε πολλές και ιδιαίτερες καταστάσεις. Κάθε καλοκαίρι μάλιστα οι εισαγωγές ζώων είναι τόσες σε καθημερινή βάση που συχνά περνάν τα μεσάνυχτα για να επιστρέψουμε σπίτια μας.

Η φετινή όμως αναπαραγωγική περίοδος είναι κάτι το μοναδικό. Ποτέ στο παρελθόν δεν παραλάβαμε τόσα πολλά ζώα. Πλέον παραλαμβάνουμε καθημερινά δεκάδες ζώα. Στις 25 Ιουνίου πήραμε 40 ζώα και στις 27/6 34 αν θυμάμαι καλά, σήμερα άλλα 30 και αυτό γίνεται σχεδόν καθημερινά.

Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί για ένα μήνα ακόμα. Οι βιολογικές μας δυνάμεις συχνά μας εγκαταλείπουν και συνεχίζουμε χάρη στα ψυχικά αποθέματα που διαθέτουμε.

Το κόστος φροντίδας των ζώων έχει ανέβει στα ύψη και οι ανάγκες σε τροφές και φάρμακα αδειάζουν σχεδόν σε καθημερινή βάση τα ράφια. Κι εμείς έτσι απλά συνεχίζουμε, όπως ξέρουμε να το κάνουμε χρόνια τώρα».

Η «Δράση για την Άγρια Ζωή» (Σωματείο για τη Μελέτη, Περίθαλψη και Επανένταξη της Άγριας Ζωής και τη Διατήρηση της Βιοποικιλότητας) έχει την έδρα της στην οδό Α. Νάλτσα 1, Θεσσαλονίκη, τηλ. 6979914852, ιστοσελίδα: www.drasi-agriazoi.gr, email: [email protected].
Αν μπορείτε να τους προσφέρετε εφημερίδες, φάρμακα, ζωοτροφές, επικοινωνήστε μαζί τους.

Διαβάστε επίσης:

Γιορτάζουν 2 χρόνια Δράσης + 20 χρόνια Περίθαλψης στο Μικρόπολις

Mόνο το 2011 αντιμετώπισαν 1.123 περιστατικά τραυματισμένων άγριων ζώων και πτηνών

«Δράση για την άγρια ζωή»: Μάστιγα η λαθροθηρία

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Χρυσούλα

    σας συγχαίρω για την προσπάθειά σας να βοηθήσετε τα απροστάτευτα ζώα.Βοηθάω και εγώ με τον τρόπο μου,και πιο πολύ τις γατούλες.Τώρα έχω μαζί με τα 9 μωράκια 13 γάτες-)))Τα μωράκια θα δοθούν σε συγκεκριμένα σπίτια.Να΄στε καλά...θα μαζεύω τις εφημερίδες και έχω σημειώσει το μαιλ σας
    καλό απόγευμα
    φιλικά Χρυσούλα (Χαλκιδική)
    http://www.christamavropoulou.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.