Στηρίξτε μας

Γιορτάζουν 2 χρόνια Δράσης + 20 χρόνια Περίθαλψης στο Μικρόπολις

16 Δεκεμβρίου 2011 13:43 | Επικαιρότητα
Γιορτάζουν 2 χρόνια Δράσης + 20 χρόνια Περίθαλψης στο Μικρόπολις

Η «Δράση για την Άγρια Ζωή» ασχολείται με την περίθαλψη τραυματισμένων, άρρωστων ή εξαντλημένων άγριων ζώων, που βρίσκουν συμπολίτες μας, στη Βόρεια Ελλάδα. Τα ζώα, όταν κριθεί, ότι είναι έτοιμα να απελευθερωθούν, επανεντάσσονται στο φυσικό περιβάλλον, ενώ για όσα διαπιστωθεί, ότι απαιτείται μακροχρόνια θεραπεία, αποστέλλονται στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (Ε.Κ.Π.Α.Ζ.) στην Αίγινα.

Η «Δράση για την Άγρια Ζωή» (Σωματείο για τη Μελέτη, Περίθαλψη και Επανένταξη της Άγριας Ζωής και τη Διατήρηση της Βιοποικιλότητας) έλαβε νομική υπόσταση ως σωματείο – πριν από μόλις δύο χρόνια – όμως πολλά από τα μέλη της ασχολούνται με την περίθαλψη άγριων ζώων ακόμα και για πάνω από 20 έτη, δραστηριοποιούμενα στην ομάδα, που διατηρούσε μέχρι πρότινος το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. στη Θεσσαλονίκη.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, με επιμονή και υπομονή οι φιλόζωοι εθελοντές κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για την ανεύρεση μόνιμης στέγης. Αυτό συνέβη πριν από ένα χρόνο, αφού τότε βρέθηκε το προσωρινό «σπίτι» της «Δράσης για την Άγρια Ζωή» στο Μικρόπολις. Ο χώρος, αν και δεν είναι κατάλληλος, εξυπηρετεί χάρη στη φιλότιμη και ανιδιοτελή συνεισφορά δεκάδων εθελοντών, σε ικανοποιητικό βαθμό τις ανάγκες ενός Σταθμού Α’ βοηθειών για άγρια ζώα, και με την τελευταία κατασκευή στην ταράτσα του κτιρίου, καλύπτονται οι ανάγκες για την αποθεραπεία των νοσηλευόμενων ζώων.

Ακόμη και με αυτή τη στοιχειώδη υποδομή, η «Δράση για την Άγρια Ζωή», χάρη στη συλλογική οργάνωση και λειτουργία, έχει καταφέρει πολλά πράγματα τόσο στην περίθαλψη και επανένταξη άγριων ζώων, όσο και στην περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Το Σάββατο 17 Δεκέμβρη οι άνθρωποι και οι φίλοι της δράσης και της φιλοζωίας θα γιορτάσουν το γεγονός αυτό παρέα με όλους όσους έχουν στηρίξει τη «Δράση για την Άγρια Ζωή» τόσο καιρό αλλά και με όσους επιθυμούν να τους γνωρίσουν και να μάθουν για τις δράσεις τους.

Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 17:30 με μια συζήτηση, που θα έχει ως θέμα «Οικονομική κρίση και οικολογία, μπορούμε εν καιρώ κρίσης να μιλάμε για οικολογία;». Στις 19:00 θα παίξει μουσική το συγκρότημα «Αμάν κι Έρως». Στις 20:00 θα προβληθούν δύο ταινίες: «Ταξιδιάρικα Πουλιά» και «Η τελευταία Νανόχηνα» (απόσπασμα από το «Όλα είναι δρόμος») και μετά τις 22:00 θα έχει μουσική και ξέφρενο πάρτυ.

Όλη την ημέρα όμως θα μπορείτε να δείτε την έκθεση φωτογραφίας, που διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα Αξιού Λουδία Αλιάκμονα «Τόσο κοντά και τόσο μακριά». Πρόκειται για μια φωτογραφική ματιά στο Δέλτα Αξιού και όλοι οι εθελοντές φιλόζωοι θα βρίσκονται εκεί για να σας ενημερώνουν, αλλά και για να τους γνωρίσετε!

Μας περιμένουν όλους στο σπίτι τους, γιατί η δράση τους στηρίζεται σε μας! Το Μικρόπολις θα το βρείτε στην οδό Α. Νάλτσα 1, Θεσσαλονίκη, τηλ. 6979914852, ιστοσελίδα: www.drasi-agriazoi.gr, email: [email protected].

Διαβάστε επίσης:

Mόνο το 2011 αντιμετώπισαν 1.123 περιστατικά τραυματισμένων άγριων ζώων και πτηνών

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.