Στηρίξτε μας

Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός «υιοθέτησε» τον αρκούδο Μανώλη που ζει στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

24 Μαΐου 2012 16:59 | Επικαιρότητα
Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός «υιοθέτησε» τον αρκούδο Μανώλη που ζει στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός αποφάσισε να στηρίξει έμπρακτα το έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και τις δράσεις του για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος. Η πρώτη ενέργεια στήριξης προς αυτή την κατεύθυνση είναι η εικονική υιοθεσία του Μανώλη, μιας νεαρής αρκούδας, που είναι μόνιμος κάτοικος του Καταφυγίου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Ο Μανώλης είναι μία νεαρή αρσενική αρκούδα, ηλικίας 8 ετών που ζυγίζει ήδη 240 κιλά. Το 2004 βρέθηκε ορφανός στα ορεινά της Καστοριάς μαζί με τον αδερφό του Κυριάκο από κτηνοτρόφο της περιοχής. Η επανένταξή τους στο φυσικό περιβάλλον δεν ήταν δυνατή λόγω της εξοικείωσης τους με τον άνθρωπο. Ζει στο Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας, που λειτουργεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο Νυμφαίο της Φλώρινας, σε μία δασική έκταση 50 στρεμμάτων φυσικού δάσους.

Μεταγραφή βαρέων - βαρών!

Ο Μανώλης μεγάλωσε είναι υγιής μεγαλόσωμος και δυνατός. Αν ήταν ποδοσφαιριστής θα ήταν σίγουρα επιθετικός παίκτης! Είναι πολύ ζωηρός και συχνά διεκδικεί την αρχηγία από τους μεγαλύτερους αρκούδους του Καταφυγίου. Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, που δηλώνει, ότι ευαισθητοποιείται γύρω από σημαντικά θέματα, τα οποία συντελούν σ’ έναν καλύτερο αύριο για το περιβάλλον μας και την άγρια ζωή, και γι’ τον λόγο αυτό έγινε ανάδοχος του γενναίου Μανώλη!

Η υιοθεσία αρκούδας συμβάλλει ουσιαστικά στην υποστήριξη της λειτουργίας του Καταφυγίου της Καφέ Αρκούδας και δίνει τη δυνατότητα στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ να παρέχει στα πρώην αιχμάλωτα, τραυματισμένα ή ορφανά ζώα την πληρέστερη και πιο εξειδικευμένη φροντίδα και περίθαλψη.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό θα πει βλαμμένος Ολυμπιακός!

Tagged: ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.