Στηρίξτε μας

Χανιά: Αφήνουν τον σκύλο τους να αργοπεθαίνει στη Σούδα από τον καρκίνο στο μάτι

4 Μαΐου 2012 19:31 | Καταγγελίες
Χανιά: Αφήνουν τον σκύλο τους να αργοπεθαίνει στη Σούδα από τον καρκίνο στο μάτι

Ξένος έκανε την καταγγελία

Ο David C., που ζει στα Χανιά, παρατήρησε σήμερα πηγαίνοντας προς τη Σούδα, ότι ο σκύλος, τον οποίο βλέπει διαρκώς αλυσοδεμένο από τα κάγκελα ενός σπιτιού εδώ και περίπου τρία χρόνια σε πολυσύχναστο σημείο (κοντά σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και σούπερ μάρκετ), ήταν πια σε φριχτή κατάσταση, αφού το αριστερό του μάτι έχει εντελώς παραμορφωθεί προφανώς από τον καρκίνο.

Το ζώο είναι οικόσιτο και όχι αδέσποτο και όμως οι «δικοί» του το αφήνουν αβασάνιστα, να υποφέρει χωρίς να του προσφέρουν το παραμικρό, για να το βοηθήσουν, να θεραπευτεί και να γλυτώσει από τους πόνους. Το μόνο, που έχουν καταφέρει, να κάνουν με επιτυχία, είναι να το μετατρέψουν σε ένα άγριο πλάσμα, το οποίο διαρκώς γαυγίζει – προφανώς και από τον πόνο και την εγκατάλειψη – φοβίζοντας έτσι τους περαστικούς.

Δεν δημοσιεύουμε την ακριβή διεύθυνση, που βρίσκεται ο σκύλος, καθώς φοβόμαστε, ότι οι αποδεδειγμένα «φιλεύσπλαχνοι» ιδιοκτήτες του θα τον εξαφανίσουν, για να γλυτώσουν από τα περαιτέρω.

Ο David C., που έτυχε να περάσει αυτές τις μέρες και πάλι από το πολυσύχναστο σημείο, στο οποίο είναι δεμένο το ζώο, τράβηξε τη φωτογραφία, την έδειξε σ’ έναν κτηνίατρο, ο οποίος του επισήμανε, ότι είναι εξαιρετικά σοβαρή η κατάσταση του ζώου, και κατήγγειλε την κακοποίηση του σκυλιού στη Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ».

Γιατί οι Κρητικοί αδιαφορούν; Τι τους φταίνε τα ζώα;

Τόσα ζευγάρια μάτια είδαν ξανά και ξανά αυτό το δύστυχο σκυλί σε αυτήν την άθλια κατάσταση, μια και δεν ασθένησε ξαφνικά το ζώο! Όμως κανείς δεν προθυμοποιήθηκε, να κάνει κάτι γι’ αυτό το πλάσμα! Γιατί για ακόμα μια φορά ένας ξένος παίρνει την πρωτοβουλία, να γλυτώσει ένα ζώο από το μαρτύριο του; Είναι πιο πολιτισμένοι από εμάς; Είναι περισσότερο φιλεύσπλαχνοι;

Γιατί οι Κρητικοί αδιαφορούν τόσο για τα ζώα, τα κακοποιούν συστηματικά και ξεφτιλίζουν έτσι τη χώρα μας στο εξωτερικό; Η φωτογραφία του άρρωστου ζώου σοκάρει και κάνει το γύρο του διαδικτύου και του facebook. Tη δημοσιεύουμε αυτούσια, γιατί μόνο η φρίκη ίσως καταφέρει, να μας ταρακουνήσει!

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Αύριο θα μεταφερθεί στον κτηνίατρο ο σκύλος με το παραμορφωμένο μάτι

Χανιά: Δε θέλουν να γίνει η επέμβαση στον άρρωστο σκύλο τους γιατί φοβούνται μη τους πεθάνει!

Χανιά: Μετά τη σύλληψη έγινε και η εγχείριση στον άρρωστο σκύλο!

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

10 Σχόλια

  1. MARIA.

    Δεν ξερω τι γινεται μεψτους κρητικους.Πιστευα οτι εχουν μπεσα και στα ζωντανα.Κριμα που λεμε λεβεντογεννα κρητη.Λυπαμαι πολυ που συνεχεια στην Κρητη διαβαζω τετοια συμβαντα φρικτα.Ευαισθητοποιηθειτε .Γινομαστε ρεζιλι των υπανθρωπων στους ξενους.

  2. markos dimitriadis

    I idia katastasi epikratei kai se emas ston volo.. sta choria melissatika. dimini kai sesklo. Omos.....oi idioktites i opoiei echoune...tin dinatotota kai to chrimatiko poso.. tous noiazoune monachos. i ekkliseia ta mpouzoukia kai i nea dimokrateia.
    Oi anthropoi.. den gnorizoune apo filozoiia.. ksipnane to proi me enan frappe sto cheri...pane to apogevma stin ekkliseia....ante na poune kai ston papa kamia eksomologisi gia tis malakeies pou echoune kanei eos tora stin zoi tous.
    Kai to bradi briskounte....me ena potiri..whisky i mian 5kili ntamitzana krasi sta cheria tous.
    Oi anthropoi avtoi briskoune. i pairnoune skilia.. alla potes tous den ta frontizane.. pethainei to ena.. to petane ena chorafi parapera i ston kado aporrimaton..tis plateiaas tou choreiou tous.

  3. nina grigoriou

    Δεν μπορει να το παρει καποια φιλοζωικη? Δεν ειναιδυνατον να ειναι ολοι τοσο αναισθητοι! Γινεται αφαιρεση του ματιου και το ζωο μπορει να ζησει ανετα.Ειχα ενα λυκοσκυλο που εζησε 6 χρονια με ενα ματι γιατι ειχε καρκινο στο ματι του.

  4. sofia

    Τι γίνεται τώρα με το περιστατικό; Υπάρχει καμία εξέλιξη; Το έχει πάει κάποιος σε κάποιον κτηνίατρο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.