Στηρίξτε μας

Πάρος: Εντόπισαν αμέσως τον ιδιοκτήτη των αλόγων στον Μώλο (βίντεο)

17 Απριλίου 2012 13:58 | Επικαιρότητα
Πάρος: Εντόπισαν αμέσως τον ιδιοκτήτη των αλόγων στον Μώλο (βίντεο)

Χθες το μεσημέρι το www.zoosos.gr έκανε καταγγελία στο Α.Τ. Παροικίας Πάρου και ζήτησε να γίνουν συστάσεις προς τον ιδιοκτήτη των δύο αλόγων, που εντοπίστηκαν στην παραλία του Μώλου πάνω από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, να είναι δεμένα, χωρίς νερό και τροφή και χωρίς να υπάρχει κάποιου είδους υπόστεγο για να τα προστατεύει από τη βροχή και τον ήλιο.

Ο αξιωματικός υπηρεσίας, Δημήτρης Λώλος, ο οποίος ήταν ενήμερος και για τον νόμο 4039/2012 και για τη νέα διαταγή της ΕΛ.ΑΣ. με μεγάλη προθυμία και κάνοντας μερικά τηλεφωνήματα εντόπισε τον ιδιοκτήτη και τον ενημέρωσε τηλεφωνικά για την καταγγελία. Δείτε στα βίντεο, που ακολουθούν, πως ήταν δεμένο το ένα από τα δύο άλογα και ότι τα ζώα ήταν χωρίς τροφή και νερό.

Η Ελένη Ηλιοπούλου, δημοσιογράφος του www.zoosos.gr συνομίλησε με τον Νικήτα Α., στον οποίο ανήκουν τα ζώα και του εξήγησε, ότι είναι παράνομο, να είναι δεμένο έτσι ένα άλογο, να μην έχει τροφή και ειδικά νερό διαρκώς, αλλά και να μην υπάρχει χώρος, που να προστατεύει τα ζώα από τις καιρικές συνθήκες στις οποίες είναι εκτεθειμένα.

Ο ιδιοκτήτης των αλόγων, αφού τόνισε ότι «αγαπά με όλη του την καρδιά τα άλογα» και ότι τα ταΐζει και τα ποτίζει καθημερινά δεσμεύτηκε, ότι θα τα πάρει από το χωράφι, που τα είχε δεμένα. Ο Νικήτας Α. δεν γνωρίζουμε, αν αντιλήφθηκε, ότι είναι και παράνομο αλλά κυρίως βασανιστικό για το ίδιο το άλογο, να είναι δεμένο έτσι με διπλή παστούρα.

Θορυβήθηκε μεν από την εμπλοκή της Αστυνομίας αλλά το ζητούμενο είναι καταλάβει, ότι καθιστά το ζώο του ανίκανο, να μετακινηθεί έστω και για μερικά μέτρα, όπως φαίνεται και στο βίντεο και στις φωτογραφίες, που δημοσιεύσαμε, έχοντας το δεμένο από τα πόδια με τέτοιο βασανιστικό τρόπο. Μερικές ώρες μετά την καταγγελία από το Α.Τ. Παροικίας μας ενημέρωσαν, ότι τα άλογα ο ιδιοκτήτης τους τα πήρε από το συγκεκριμένο χωράφι. Εμείς τονίσαμε, ότι θα ελέγξουμε, αν τα ζώα διαβιούν κάτω από εξίσου κακές συνθήκες και στο υποστατικό, που έχουν μεταφερθεί, και αν αυτές δεν έχουν αλλάξει, θα ζητήσουμε την αυτεπάγγελτη δίωξη του ιδιοκτήτη των αλόγων.

Διαβάστε επίσης:

Κακοποιεί άλογο που έχει διαρκώς εκτεθειμένο & με δεμένα τα πόδια στον Μώλο Πάρου (βίντεο)

Σκελετωμένα και παστουρωμένα άλογα με δεμένα τα πόδια διαρκώς εκτεθειμένα στον ήλιο στη Νάουσα της Πάρου (βίντεο)

Συνόδευε με το αγροτικό τις αλυσοδεμένες αγελάδες, που μετά βίας περπατούσαν στην Χρυσή Ακτή Πάρου

Η Π.Φ.Π.Ο. ζητάει εντατικούς ελέγχους για την κατάργηση του παστουρώματος των ζώων

Δεκάδες κακοποιημένα ιπποειδή με δεμένα τα πόδια εντόπισε η ομάδα της ANIMAL ACTION στην Πάρο

Διεύθυνση Κτηνιατρικής Νοτίου Αιγαίου: Κακοποίηση το «παστούρωμα»

Απευθύνθηκαν στην Εισαγγελία για το παστούρωμα των ζώων στην Πάρο

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. alistair -

    We have the donkey sanctuary in Crete and came across a major problem last year when we found a mare tied tightly by the neck to a tree without food and water. Beside her were 2 dead horses, one the mother of a 1 month old foal, who was starving.

    We were able to rescue them and bring them to our sanctuary following the advice of the police and the dimos vets.

    We have contacted the animal welfare group on Paros to offer our support and advice if needed.

    The follow up is that the mare gave birth to a female foal on Saturday.

    Alistair

  2. n.kaldodouka

    σε πολλές περιοχές δένουν με τον ίδιο τρόπο τα πόδια των αμνοεριφίων (για να μην πηδούν και βγαίνουν απ' τα κτήματά τους).
    εγώ για πρώτη φορά το παρατήρησα πριν 3-4 χρόνια στα Κουφονήσια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.