Στηρίξτε μας

Αλεξανδρούπολη: Διαμαρτύρονται για την εξόντωση των ζώων με φόλες

30 Μαρτίου 2012 10:03 | Επικαιρότητα
Αλεξανδρούπολη: Διαμαρτύρονται για την εξόντωση των ζώων με φόλες

Ο Θεόδωρος Ράπτης, πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου «Κιβωτός» Αλεξανδρούπολης, με αφορμή τα απανωτά περιστατικά εξόντωσης ζώων με φόλες απευθύνθηκε στον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, Ιωακείμ Τσουκνάδη, στην εισαγγελέα του νομού, Άννα Νικητοπούλου και στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων.

Η δηλητηρίαση των ζώων της άγριας και ήμερης πανίδας με σκοπό την εξόντωση τους είναι μια τακτική, που εφαρμόζεται παντού στην Ελλάδα. Όλοι έχουν πρόσβαση σε φυτοφάρμακα, ισχυρά δηλητήρια και τοξικά εντομοκτόνα τα οποία αναμειγνύουν με τροφές και τα πετούν ακόμα και έξω από σχολεία και μέσα σε παιδικές χαρές και πλατείες (εκεί δηλαδή που παίζουν παιδιά) προκειμένου «να καθαρίσουν τον τόπο από τα κοπρόσκυλα» ή για να εξοντώσουν σε ορεινές και δασικές περιοχές π.χ. τις αλεπούδες, καθώς οι κυνηγοί τις θεωρούν «ανταγωνιστικές», επειδή τους τρώνε τα θηράματα...

Ελάχιστες φορές οι δράστες τιμωρούνται. Η σιωπή και η συνενοχή των ανθρώπων μιας μικρής – κλειστής κοινωνίας είναι σημαντικός παράγοντας, αφού κανείς δεν καταγγέλλεται.

Ο κ. Ράπτης σε αυτή την επιστολή του, την οποία έστειλε την περασμένη Τετάρτη, τονίζει: «θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η εξόντωση αδέσποτων και μη, ζώων συντροφιάς με τη χρήση δηλητηριασμένων τροφών έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα σε μεγάλο βαθμό και παρά τις καταγγελίες προς στις αστυνομικές αρχές ουδέν μέχρι σήμερον έχει επιτευχθεί.

Ήδη το τελευταίο δεκαήμερο έχουν κατατεθεί δύο επώνυμες καταγγελίες φιλόζωων πολιτών, (Μάμμου Μαρίας και Γκασίδη Νικολάου) για δηλητηριάσεις ζώων τόσο εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος Αλεξ/πολης όσο και στην περιοχή Μαΐστρου αλλά και από τις βραδινές ειδήσεις του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ της 26/3/2012 καταγγέλθηκε το επεισόδιο απαγχονισμού ζώου στην περιοχή Φερών.

Επιπλέον θα ήθελα να αναφέρω ότι πέρα των ανωτέρω, πολλοί φιλόζωοι πολίτες καταγγέλλουν στο σύλλογο δηλητηριάσεις ζώων, σ’ όλη την επικράτεια του Δήμου Αλεξ/πολης, από τη Νίψα μέχρι τα Δίκελλα, αλλά και για δικούς τους λόγους αποφεύγουν να καταγγείλουν τα περιστατικά στις Αστυνομικές Αρχές.

Κατόπιν των ανωτέρω σας υπενθυμίζω τα διαλαμβανόμενα στη (β) σχετική και παρακαλώ όπως δώσετε κατευθυντήριες οδηγίες – εντολές για την περαιτέρω δραστηριοποίηση των αρμοδίων υφισταμένων σας Υπηρεσιών, αναφορικά με την αυστηρή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, για τις δολοφονίες των ζώων ή άλλως βάναυσης συμπεριφοράς εις βάρος των ζώων, ευελπιστώντας σε θετικό αποτέλεσμα των ερευνών σας».

Διαβάστε επίσης:

Με συρμάτινη θηλιά βασάνισε τον σκύλο στην Μαΐστρο Έβρου

40.000 ευρώ πρόστιμο και ποινή για την κακοποίηση σκύλου στον Απαλό Αλεξανδρούπολης

Κίρκη Αλεξανδρούπολης: Εκτέλεσε το σκυλί μπροστά στο παιδί του και οι μάρτυρες δεν τον καταγγέλλουν!

 

 

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.