Στηρίξτε μας

Η κτηνοβασία, το κάλπικο «άρθρο» και η απάτη με τη φωτογραφία

12 Μαρτίου 2012 15:42 | Καταγγελίες
Η κτηνοβασία, το κάλπικο «άρθρο» και η απάτη με τη φωτογραφία

Είτε μικρή είτε μεγάλη παραμένει απάτη!

Τη φωτογραφία του καθηγητή Μάριου Στυλιανίδη, που είναι διδάκτορας Εκπαιδευτικής Διοίκησης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου - προφανώς εν αγνοία του - χρησιμοποιεί ο άνθρωπος, ο οποίος δηλώνει, ότι ονομάζεται Πολύβιος Γεροδήμος, είναι κοινωνικός ανθρωπολόγος (του πανεπιστημίου Paris IV, Sorbonne) και πρόεδρος φιλοζωικού σωματείου.

Με αυτή την ιδιότητα απάντησε κάνοντας κριτική στο δημοσίευμα της Τίνας Βάμβουρα και στην ηλεκτρονική σελίδα www.eyedoll.gr «Για σκύλου πήδημα – Doggie Style» (7 Μαρτίου 2012) υπερθεματίζοντας για τα οφέλη, που έχει η κτηνοβασία, και για τους ανθρώπους και για τα ίδια τα ζώα! Δεκάδες αναγνώστες μας έστειλαν το σχετικό λινκ με αυτή την «προχωρημένη» άποψη και μπορείτε να τη διαβάσετε ολόκληρη στο ψεύτικο προφίλ, που δημιούργησε στο facebook, ο συγκεκριμένος «επιστήμονας». Σε όλους απαντούσαμε, ότι είναι καλύτερα να μη δίνουμε βάση σ’ εκείνους, οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν ντόρο λέγοντας ανοησίες.

Όμως σήμερα μέσω της μηχανής αναζήτησης φωτογραφιών της Google εντοπίσαμε την πλαστοπροσωπία και το ψεύτικο προφίλ, που χρησιμοποιεί μέσω facebook ο συγκεκριμένος «καθηγητής»…

Το ψεύτικο προφίλ

PolyviosGerodimosFace

Οι αντιδράσεις

Οι αντιδράσεις των φιλόζωων, που διάβασαν το κείμενο του ανθρώπου, που αυτόονοματίζεται Πολύβιος Γεροδήμου, ήταν πολλές, καθώς ο «καθηγητής» τονίζει μεταξύ άλλων, ότι η ζωοσεξουαλικότητα (δηλαδή η κτηνοβασία), «όταν ασκείται με σεβασμό και αγάπη, είναι όχι μόνο μια απολαυστική και ευχάριστη δραστηριότητα για τον άνθρωπο που δεν αφήνει τη ζωή του να καθορίζεται από πρότυπα και πρακτικές του περασμένου αιώνα, αλλά το ίδιο απολαυστική και ευχάριστη και για τους τετράποδους συντρόφους μας, που την αποζητούν τόσο όσο και κάθε άλλο έμβιο ον».

Σε αυτό το κείμενο ο «καθηγητής» λέει πολλές ανοησίες… προσπαθώντας να μας πείσει, ότι τα ζώα συναινούν, το ευχαριστιούνται και δεν υπακούουν απλώς στις διαθέσεις των ανθρώπων…

Προσπάθησε δε να μας πείσει, ότι είναι απολύτως φυσιολογικό οι άνθρωποι να κάνουν σεξ με ζώα… ξεχνώντας όμως ότι στη φύση διαφορετικά είδη ζώων δεν συνευρίσκονται! Αυτό αποτελεί «προνόμιο» του ανθρώπου… Ενώ με σιγουριά σημείωνε, ότι όλα αυτά γίνονται σε κλίμα αμοιβαιότητας και συναισθηματικής ανταλλαγής μεταξύ ανθρώπων και ζώων!

Μάλιστα τόνιζε, ότι «Πρόκειται για μια ελεύθερη επιλογή στη ζωή κάθε πραγματικού φιλοζώου, και καμμία σχέση δεν έχει με τη φριχτή και αποτρόπαιη άσκηση βίας σε οικόσιτα ζώα - πόσο μάλλον το αντίθετο, αφού λαμβάνει χώρα μέσα σε ένα κλίμα αμοιβαιότητας και συναισθηματικής ανταλλαγής μεταξύ του οικόσιτου ζώου και του ιδιοκτήτη του».

Άποψη: Όλοι έχουν από μία…

Εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος, που περιηγείται στο διαδίκτυο, ότι τελικά καθένας γράφει ό,τι θέλει, για να προβάλλει την ιστοσελίδα του, τη σελίδα του στο facebook, την οπτική του. Για να βγάλει λεφτά, να συγκινήσει, να επιτεθεί, να υπερθεματίσει, να προκαλέσει πανικό, να κάνει πλάκα, να εκνευρίσει αυτούς, που τον διαβάζουν... να προκαλέσει τη δυσαρέσκεια ή ακόμα και την προσοχή τους...

Το να παρουσιάζεις στο αναγνωστικό σου κοινό ένα τέτοιο γελοίο κείμενο, το οποίο υπογράφεις με μια κάποια ιδιότητα, ενώ πλασάρεις το πρόσωπο ενός άλλου ως το δικό σου, είναι κανονική απάτη, και όχι πλάκα, η οποία διώκεται και από τον νόμο…

StylianidisMariosKypros

Το www.zoosos.gr επικοινώνησε με τον καθηγητή Μάριο Στυλιανίδη και τον ενημέρωσε για τη διαπίστωση, που έκανε, σχετικά με τη χρήση της δικής του φωτογραφίας.

StylianidisSepFoto

Διαβάστε εδώ την απάντηση του «καθηγητή»

«Κ. Βάμβουρα. Κατ'αρχάς θα πρέπει να σας συγχαρώ, που επιλέξατε ενα ηλεκτρονικό περιοδικό οπως το eyedoll.gr - που αν μη τι άλλο, φημίζεται για την προοδευτικότητα του περιεχομένου του, για να γράψετε ενα, ασυνήθιστο για την τυπική αρθρογραφία σας, και πραγματικά λυπάμαι που θα το αποκαλέσω έτσι, βαθιά φοβικό και οπισθοδρομικό κείμενο, που δεν συναδεί σε καμμία περίπτωση με τα εμπεριστατωμένα επιστημονικά πλέον συμπεράσματα της Σεξολογίας και της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.

Επειδή εκτός απο Κοινωνικός Ανθρωπολόγος τυγχάνει να είμαι και Πρόεδρος Φιλοζωικού Σωματείου, μπορώ να σας πληροφορήσω οτι, αντίθετα απο οτι θα θέλατε ίσως να πιστεύετε, η ζωοσεξουαλικότητα είναι ευρύτατα διαδεδομένη στην Ελληνική (και οχι μόνο κοινωνία), έστω και υπο το τρέχον καθεστώς διωγμών και κοινωνικού στιγματισμού. Πρόκειται για μια ελεύθερη επιλογή στη ζωη κάθε πραγματικού φιλοζώου, και καμμία σχέση δεν έχει με τη φριχτή και αποτρόπαιη άσκηση βίας σε οικόσιτα ζωα - πόσο μάλλον το αντίθετο, αφου λαμβάνει χώρα μέσα σε ενα κλίμα αμοιβαιότητας και συναισθηματικής ανταλλαγής μεταξύ του οικόσιτου ζώου και του ιδιοκτήτη του.

Συγκεκριμένα για τα κυνοειδή, θα πρέπει να γνωρίζετε οτι, ως αγελαία ζωα, η συμπεριφορά τους καθορίζεται απο τις συνήθειες της αγέλης - μάλιστα στο σημερινό αστικό περιβάλλον οπου η δημιουργία ομοειδούς αγέλης είναι εξαιρετικά δύσκολη, το ρόλο της αναλαμβάνει, ως "ανάδοχος οικογένεια" θα λέγαμε, ο ιδιοκτήτης του τετράποδου. Εαν το είχατε μελετήσει θα γνωρίζατε οτι οι σχετικές προβολές είναι τόσο ισχυρές που καταλήγουν στην *ταύτιση* απο μέρους του οικόσιτου ζωου, της οικογένειας του ιδιοκτήτη με την αγέλη του, παρέχοντας σ'αυτο τροφή, προστασία, συντροφιά, αμοιβαία συναισθηματική ολοκλήρωση, και - συνεπώς - γιατί οχι και σεξ;.

Εννοείται βέβαια οτι κάθε συνηδειτοποιημένος φιλόζωος σκέφτεται πρώτα την άνεση και την ευτυχία του οικόσιτου ζώου, όπως ακριβώς θα έκανε άλλωστε και για οποιοδήποτε άλλο ερωτικό σύντροφο, και προφανώς δε θα σύναπτε ποτέ ερωτικές σχέσεις με το ζωο συντροφιάς του, εαν κάτι τέτοιο μπορούσε να το κάνει να δυσανασχετήσει έστω και στο ελάχιστο. Η ζωοσεξουαλικότητα, όταν ασκείται με σεβασμό και αγάπη, είναι όχι μονο μια απολαυστική και ευχάριστη δραστηριότητα για τον άνθρωπο που δεν αφήνει τη ζωη του να καθορίζεται απο πρότυπα και πρακτικές του περασμένου αιώνα, αλλα το ίδιο απολαυστική και ευχάριστη και για τους τετράποδους συντρόφους μας, που την αποζητούν τόσο όσο και κάθε άλλο έμβιο ον.

Πολύβιος Γεροδήμος,
Κοινωνικός Ανθρωπολόγος - Paris IV, Sorbonne».

Διαβάστε επίσης:

Ενημέρωσε την Κυπριακή Αστυνομία για την απάτη εις βάρος του

Αρκετά συμβαίνουν εις βάρος των ζώων οι ψευδείς «ειδήσεις» δημοσιεύονται μόνο για τα «κλικ»

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. Molly Mason

    I am simply glad that no one in the position of a President of Animal Welfare has this sick opinion - I hope that the coward who tried to hide behind the face of another is found and punished

  2. κωστας

    δε ξερω αν πρεπει να γελασω η να κλαψω !!!! νομιζω ομως πως δε πρεπει να δινουμε καν σημασια σε τετοιας υψηλης προβληματικοτητας ανθρωπους . κατα κυριο λογο ετσι πετυχαινουν το σκοπο τους . σε αυτο αποσκοπουν και κυριως αυτη την αναγκη καλυπτουν προσπαθωντας να προκαλεσουν τοσο εξεζητημενα . στη κοινωνικη τους ζωη ειναι ανθρωποι που παιρνουν σχεδον απαρατηρητοι με σοβαρα προβληματα κοινωνικοποιησης . καλυπτουν μεγαλο μερος αυτου του κενου "κεντριζοντας" μεσω της προκλησης .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.