Στηρίξτε μας

Ζητούν βοήθεια για τα κουτάβια αφού ο Δήμος Μαλεβιζίου αδιαφόρησε

18 Φεβρουαρίου 2012 13:46 | Επικαιρότητα
Ζητούν βοήθεια για τα κουτάβια αφού ο Δήμος Μαλεβιζίου αδιαφόρησε

Το www.zoosos.gr πληροφορήθηκε χθες, ότι την Πέμπτη το βράδυ μια ομάδα, που απαρτίζονταν από 10 άνδρες, επιτέθηκε και χτύπησε δύο Αφγανούς και δύο Πακιστανούς μετανάστες, που ζούσαν σε διαφορετικά σημεία στην περιοχή της Αμμουδάρας στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Οι τραμπούκοι κακοποίησαν τους μετανάστες χτυπώντας τους με πέτρες και ξύλα και προκάλεσαν φθορές εκεί, που έμεναν. Οι δύο Αφγανοί διέμεναν σ' ένα εγκαταλειμμένο οίκημα κάτω από άθλιες συνθήκες, αφού ο χώρος αυτός δεν διαθέτει ούτε πόρτες ούτε παράθυρα, κάτι που σαφώς αποδεικνύει τη φτώχεια και την ένδεια αυτών των ανθρώπων. Οι δε Πακιστανοί, όπως έγινε γνωστό, διέμεναν σ' ένα σπίτι που πόρτες και παράθυρα διέθετε.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποχώρησαν, ενώ οι δράστες αναζητούνται. Την προανάκριση για το συμβάν έχει αναλάβει το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου. Ο ένας εκ των Πακιστανών συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα καθώς δε διέθετε ταξιδιωτικά έγγραφα.

Το δράμα των ζώων

Όμως στον χώρο, που έγινε η επίθεση εναντίον των Αφγανών, εντοπίστηκαν από άνδρα της ομάδας Ζ, οποίος ενημέρωσε και την Μ.Κ.Ο. Ζωφόρο, 12 κουτάβια περίπου τριών εβδομάδων.

Ο λόγος για τον οποίο κατείχαν τα κουτάβια, δεν έχει γίνει γνωστός, και το ζητούμενο δεν είναι αυτή τη στιγμή, αν αυτοί οι άνθρωποι, παρανομώντας για να επιβιώσουν κάτω από άθλιες συνθήκες σκόπευαν π.χ. να τα πουλήσουν.

Η Μ.Κ.Ο. Ζωφόρος κάνει έκκληση για την αποστολή τροφής κατάλληλης για κουτάβια, για προσφορά χώρων φιλοξενίας και για υιοθεσίες. Ο Δήμος Μαλεβιζίου, αν και υπεύθυνος για την τύχη των ζώων, αδιαφόρησε και φόρτωσε το πρόβλημα για άλλη μια φορά στους φιλεύσπλαχνους ιδιώτες, που είναι φυσικά εθελοντές.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης, οφείλει να εφαρμόσει τη νομοθεσία και να αναλάβει τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, που υπάρχουν στα διοικητικά όρια του δήμου του. Οι υποσχέσεις και τα ωραία λόγια, που έχουν ειπωθεί πολλές φορές από τους αρμόδιους, δεν αρκούν, ειδικά όταν μιλάμε για ένα διαρκές έγκλημα εις βάρος των ζώων.

Τα κουτάβια, εξετάστηκαν από την κτηνίατρο, Κορίνα Παρασύρη και διαπιστώθηκε ότι είναι υγιέστατα. Θα γίνουν μεσαίου μεγέθους σκυλιά και χρειάζεται άμεσα να υιοθετηθούν. Αν μπορείτε να βοηθήστε στείλτε μήνυμα στο email: [email protected] ή τηλέφωνο: 6979913007.

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Μαλεβιζίου: Σκόπιμη καθυστέρηση ή αδιαφορία για τα αδέσποτα;

Ο Δήμος Μαλεβιζίου θα αναλάβει τις ευθύνες του και θα προστατέψει τα αδέσποτα του!

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

5 Σχόλια

  1. polina

    Συγνωμη βρε παιδια, αλλα το ενδεχομενο να τα βρηκαν σε καμια κουτα παρατημενα και να τα πηραν για συντροφια, αποκλειεται? Πιο πιθανον ειναι δηλαδη να τα φανε??? Τι να πω?

  2. κωστας

    εξαλλου αυτα τα κουταβια προηλθαν απο τα ΑΣΤΕΙΡΩΤΑ σλυλια των ΕΛΛΗΝΩΝ " ιδιοκτητων" τους κι απ την αδιαφορια του ΕΛΛΗΝΑ δημαρχου της περιοχης . ελεος πια με τον λιακοπουλικοναζιστικο μυθο οτι ΟΛΟΙ οι μεταναστες τρωνε ΟΛΑ τα σκυλακια σε ΟΛΗ την ελλαδα . απο καπου τα μαζεψαν .., εκτος αν ειχαν κανα κλουβι αναπαραγωγης παπυ μιλ οπως εχουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ σε ΟΛΗ την επικρατεια αποδεδειγμενα

  3. κωστας

    σωστα μαρια , δεν ειναι τραμπουκοι ειναι οι γνωστοι χρυσαυγιτες ναζι του ηρακλειου . π.χ. ο ελληνας χριστιανος ορθοδοξος που κλωτσησε μεχρι θανατου το σκυλο ( εκατονταδες παααδειγματα σε ολη τη χωρα) για τη πλακα του θα πρεπει να δεχτει επιθεση ολη η πολυκατοικια του με ροπαλα μεσα στη νυχτα. λες και δε θα μπορουσε να χτυπησει τη γυναικα και τη κορη του οπως συνηθιζει.

  4. maria

    Πάτε καλά; Λέτε τραμπούκους αυτούς που χτύπησαν τους μετανάστες που θα κατέσφαζαν και θα έτρωγαν αυτά τα μωρά σκυλιά; Λες και δεν μπορούσαν να κλέψουν φαΐ απο κανα σπίτι όπως συνηθίζουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.