Στηρίξτε μας

Θα φτάσουν μέχρι την Ε.Ε. αν ο Δήμος Αγίου Νικολάου κλείσει το καταφύγιο!

10 Φεβρουαρίου 2012 13:29 | Επικαιρότητα
Θα φτάσουν μέχρι την Ε.Ε. αν ο Δήμος Αγίου Νικολάου κλείσει το καταφύγιο!

Επιστολή στον δήμαρχο Αγίου Νικολάου Λασιθίου Κρήτης, Δημήτρη Κουνενάκη, έστειλαν η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αυστηρότητα, που επιδεικνύεται, η οποία οδηγεί στο κλείσιμο ενός καταφυγίου σκύλων καθώς αυτό δεν διαθέτει πολεοδομική άδεια, αν και παρέχει αναντικατάστατες υπηρεσίες φροντίδας στα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής.

Στο www.zoosos.gr έχουμε αναφερθεί αναλυτικά σχετικά με το τι έχει συμβεί για το καταφύγιο της κας Τζόαν Ραπάνη (επί της ουσίας πρόκειται για δύο δωμάτια χτισμένα από τσιμεντόλιθους) και πως ο αρμόδιος δήμος παρανομεί με το να μη φροντίζει τα αδέσποτα, που βρίσκονται στα διοικητικά του όρια, αλλά ταυτόχρονα τιμωρεί αυστηρά και εκείνους, οι οποίοι εθελοντικά και από την τσέπη τους σώζουν τα ζώα από τους δρόμους.

Ολόκληρη η επιστολή εδώ

Κύριε Δήμαρχε,

Έτυχε ποτέ να ακούσετε την ρήση, ότι «η συμπεριφορά μας προς τα ζώα είναι ύψιστη ένδειξη πολιτισμού»; Το επικαλούνται συχνά και οι πολιτικοί σας προϊστάμενοι.

Αντιλαμβάνεστε μήπως, ότι η τήρηση των πολιτιστικών και ανθρώπινων αξιών είναι το ύψιστο καθήκον ενός δημοτικού άρχοντα;

Η άρνηση σας να δεχτείτε να δείτε εσείς ο ίδιος τα φιλοζωικά σωματεία και τους πολίτες του δήμου σας καθώς και το δευτεροβάθμιο όργανο τους την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, για το θέμα του ενδιαιτήματος ζώων της κας Τζόαν Ραπάνη με το επιχείρημα, ότι έχετε άλλα σημαντικότερα καθήκοντα, δεν τιμά καθόλου τον δήμο σας και εσάς προσωπικά. Αντιθέτως αποδεικνύει, ότι ζητήματα πολιτισμού σας αφήνουν αδιάφορο.

Σας κατατάσσει δε μεταξύ εκείνων, που θεωρούν τα ζώα μιάσματα ή τα χαρακτηρίζουν ως πρόβλημα προς εξοβελισμό, κάτι που είναι και απαράδεκτο και αντιευρωπαϊκό, αφού έχετε εκλεγεί για να τηρείτε τους νόμους, ακόμα και αυτούς που προστατεύουν τα ζώα.

Η ελεεινή εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό και ειδικά της Κρήτης σχετικά με την απαράδεκτη και συχνά εγκληματική συμπεριφορά με την οποία αντιμετωπίζουμε τα ζώα, θα έπρεπε να σας απασχολεί. Θα έπρεπε να είναι βασικό σας μέλημα, αφού και σχετίζεται άμεσα με τον πολιτισμό και τον τουρισμό, επομένως και με την οικονομία του τόπου και των δημοτών σας. Για όλους αυτούς τους λόγους θα έπρεπε, να έχετε, ήδη αποδεχτεί το αίτημα μας για μια συνάντηση μαζί σας.

Κύριε Δήμαρχε,

Χρόνια τώρα το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, που είναι αρμοδιότητα των δήμων, έχει αφεθεί στους ώμους απλών πολιτών, που δεν ανέχονται να βλέπουν να κακοποιείται καθημερινά η ίδια η ζωή. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στον Δήμο Αγίου Νικολάου Λασιθίου.

Το λιγότερο λοιπόν, το οποίο θα έπρεπε να κάνετε, είναι να στηρίζετε τουλάχιστον ηθικά τον εθελοντισμό, αφού μέχρι τώρα σας απάλλαξε από μια υποχρέωσή σας, από αυτή της πρόνοιας για την περίθαλψη και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Εσείς όμως διυλίζοντας τον κώνωπα και καταπίνοντας την κάμηλο, και ενώ πρωτίστως εσείς παρανομείτε έναντι της κοινωνίας αλλά και της κείμενης νομοθεσίας, ανακαλύπτετε ξαφνικά πολεοδομικές παρατυπίες στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων της κυρίας Τζόαν Ραπάνη, και προβαίνετε σε αχαρακτήριστες ενέργειες εις βάρος της και εις βάρος των ζώων, και δίνετε μαθήματα νομιμότητας, ενώ εσείς και ο δήμος σας είστε ο υπ’ αριθμόν ένας παρατυπών.

Λυπούμαστε κύριε Δήμαρχε, αλλά αν δεν σκύψετε με σεβασμό και με την προσήκουσα προσοχή πάνω από το θέμα, αν δε βρείτε τη λύση, που αρμόζει, και συνεχίσετε να επικαλείστε υποκριτικά και επιλεκτικά τους νόμους, θα είσαστε απολύτως υπεύθυνος για τις όποιες συνέπειες προκύψουν, από το κλείσιμο του καταφυγίου της κας Ραπάνη.

Ήδη οι μεγαλύτεροι φιλοζωικοί και περιβαλλοντικοί οργανισμοί της Ευρώπης έχουν ενημερωθεί για τη στάση του Δήμου Αγίου Νικολάου Λασιθίου Κρήτης και θα συνεχίσουν να ενημερώνονται. Αυτό να είστε βέβαιος ότι θα έχει σημαντικές συνέπειες για τον τουρισμό της περιοχής, αν δεν αλλάξετε στάση!

Ήδη ο τρόπος, που αντιμετωπίζετε την παρανομία δηλαδή την έλλειψη πολεοδομικής άδειας για δύο δωμάτια φτιαγμένα από τσιμεντόλιθους, καυτηριάζεται από εκατοντάδες πολίτες της χώρας μας, οι οποίοι ασχολούνται με την προστασία της ίδιας της ζωής και έχουν πληροφορηθεί τις κινήσεις και τις προθέσεις σας (κλείσιμο του καταφυγίου, επιβολή βαριών προστίμων) σε ανθρώπους, που αφενός υποκαθιστούν τις ανύπαρκτες υπηρεσίες του δήμου σας και αφετέρου κάνουν το αυτονόητο.

Δηλαδή προστατεύουν έμβια πλάσματα, δηλαδή τα ζώα, παρ’ όλο, που η τριτοκοσμική «κουλτούρα» του Έλληνα, τα αντιμετωπίζει ως υποδεέστερα όντα, ως αντικείμενα χωρίς ανάγκες (τροφή, νερό, στέγαση, κτηνιατρική φροντίδα).

Γι’ αυτό σας ζητούμε – πριν προχωρήσουμε σε καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες της Ε.Ε. και ειδικότερα στον ευρωπαίο επίτροπο Περιβάλλοντος, κ. Ποτόκνικ – να βρείτε τη σωστή λύση. Να στεγάστε σε δικό σας, σωστό καταφύγιο τα ζώα αυτά, όπως προβλέπει και ο πρόσφατος νόμος 4039/2012 για την προστασία των αδέσποτων ζώων και μέχρι τότε να στηρίξτε την αφιλοκερδή, ηθική και πολιτιστική προσπάθεια των φιλόζωων της περιοχής σας και της κυρίας Τζόαν Ραπάνη.

Μη μας υποχρεώσετε να φέρουμε ΟΛΑ τα ζώα του καταφυγίου μέσα στο Δημαρχείο – αφού είναι δική σας ευθύνη η φροντίδα τους – γιατί θα είσαστε απολύτως υπεύθυνος για ό,τι θα συμβεί σε αυτά.

Ας επικρατήσει η λογική, η ευαισθησία, το συμφέρον της πόλης έναντι των 2 - 3 κατοίκων, που διαμαρτυρήθηκαν. Ας επικρατήσει η ουσία και όχι οι δήθεν παρατυπίες. Θυμίζουμε, ότι πρώτος από όλους παρατυπεί αλλά και ψεύδεται – ως προς τις συνθήκες του καταφυγίου, που η Κτηνιατρική Υπηρεσία βρίσκει άριστες – ο δήμος σας.

Διαβάστε επίσης:

PAWS Αγίου Νικολάου Κρήτης: Παρανομώντας βοηθούν τα ζώα!


 

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.