Στηρίξτε μας

Π.Φ.Π.Ο.: Όσοι διαπόμπευσαν το φιλοζωικό κίνημα θα δώσουν εξηγήσεις!

31 Ιανουαρίου 2012 09:44 | Επικαιρότητα
Π.Φ.Π.Ο.: Όσοι διαπόμπευσαν το φιλοζωικό κίνημα θα δώσουν εξηγήσεις!

Με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση του νομοσχεδίου για «Τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό», ξεκίνησε πριν λίγες μέρες εντός και εκτός Βουλής μία πρωτοφανής, αστήρικτη, αήθης και εμπαθής επίθεση κατά της φιλοζωίας και του εθελοντισμού, αρχής γενομένης εδώ και χρόνια από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αυτό τονίζει σε σχετική ανακοίνωση της η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Και συνεχίζει: «Μετά την κατακραυγή που σημειώθηκε, ορισμένοι προσπάθησαν εκ των υστέρων να πάρουν πίσω τα όσα είπαν και να δείξουν ένα μετριοπαθέστερο πρόσωπο, προβάλλοντας την δικαιολογία, ότι δεν ήξεραν, χωρίς βέβαια αυτό να τους απαλλάσσει της ευθύνης τους.

Με ευθύνη, ελάχιστων ευτυχώς βουλευτών, κάποιων συντεχνιών και κάποιων φιλόζωων με νοσηρή φαντασία, δηλητηριάστηκε το Ελληνικό Κοινοβούλιο με την άκρως συκοφαντική, αστήρικτη και σαφώς ύποπτη αναφορά για λαθρεμπορία ζώων από φιλοζωικά σωματεία και εθελοντές που καθημερινά βρίσκονται στους δρόμους και στις επάλξεις, καταθέτοντας την ψυχή τους και την προσωπική τους ηρεμία για να σώσουν τα ζώα.

Μέχρι τέλους ο εισηγητής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αναρωτιόταν το αυτονόητο. “Γιατί τα φιλοζωικά σωματεία θέλουν να υιοθετούν και να κρατούν σπίτι τους τα ζώα τα οποία είναι υγιή;”.

Είναι βέβαια απολύτως κατανοητό να μη μπορούν να το καταλάβουν αυτό άνθρωποι, που κατά δήλωση τους, ασχολήθηκαν μόνο μια εβδομάδα με το θέμα, αφού βλέπουν το ζήτημα των αδέσποτων ζώων μόνο διαχειριστικά και γραφειοκρατικά και γιατί όχι, σαν ένα “πρόβλημα” από το οποίο πρέπει να απαλλαγούν.

Η απάντηση όμως είναι τόσο απλή.

Η καρδιά της φιλοζωίας για τους πραγματικούς φιλόζωους για τα αδέσποτα - για τα δεσποζόμενα υπεισέρχονται και άλλοι παράμετροι στην δράση μας - παύει να αγωνιά, μόνο όταν τα κουτάβια, τα γατάκια, τα τραυματισμένα ζώα, που για μεγάλο διάστημα δώσαμε την ψυχή μας, για να ιαθούν, που ξοδέψαμε το φτωχό υστέρημά μας, ΥΙΟΘΕΤΗΘΟΥΝ!

Γιατί δεν θέλουμε να τα βγάλουμε και πάλι στους ελληνικούς δρόμους για να πεθάνουν επώδυνα από δηλητηρίαση, κρέμασμα, βασανισμούς, ή να πέσουν θύμα τροχαίου ατυχήματος.

Γιατί ένα αδέσποτο ζώο, έχει μέσο όρο ζωής στον δρόμο, το πολύ 6 μήνες. Γιατί εμείς σταματάμε τον αγώνα μας μόνο όταν τα ζώα αυτά υιοθετηθούν και βρουν μια ζεστή αγκαλιά, είτε στην Χώρα μας, είτε στο εξωτερικό.

Τόσο απλή κ. Γιουματζίδη είναι η απάντηση στο ερώτημά σας. Στο άλλο ερώτημα του κ. βουλευτή, “γιατί δεν το υιοθετούν οι ίδιοι που το περιέθαλψαν”, πάλι η απάντηση είναι πολύ απλή.

Γιατί τα ζώα που περιθάλπουν τα φιλοζωικά σωματεία είναι χιλιάδες και οι εθελοντές και τα μέλη των σωματείων πάρα πολύ λίγοι, απέναντι στην έκταση του προβλήματος.

Μέρες τώρα κάποιοι - ελάχιστοι ευτυχώς - βουλευτές, που απομονώθηκαν από τους περισσοτέρους συναδέλφους τους και συγκέντρωσαν δυσμενέστατα σχόλια για την άγνοιά τους και την αβασάνιστα για ένα πολιτικό άνδρα αποδοχή της καραμέλας για λαθρεμπορία από τους φιλόζωους, κατάφεραν να περάσουν μέσα στην καρδιά του ελληνικού κοινοβουλίου τις νοσηρές φαντασιώσεις κάποιων “φιλόζωων” και κάποιων συντεχνιών.

Η ευθύνη τους είναι τεράστια και θα μείνει σαν μια μελανή σελίδα στην ιστορία του φιλοζωικού κινήματος στην Ελλάδα.

Με την σειρά μας λοιπόν κι εμείς αναρωτιόμαστε.

Ποιο ήταν το ενδιαφέρον αυτών των ελάχιστων ευτυχώς βουλευτών, των “φιλόζωων” και των διάφορων οικονομικών συντεχνιών για τους χιλιάδες παράνομους εκτροφείς μέσα στην ίδια την χώρα μας, που εκτρέφουν ζώα σε τρισάθλιες συνθήκες, τα βασανίζουν, τα εξαντλούν στην κυριολεξία με συνεχείς γεννήσεις, ενώ αντίθετα έκαναν σημαία τους την ανύπαρκτη λαθρεμπορία των φιλόζωων;

Αλλά επειδή ουδέν κακό αμιγές καλού, την ποινή για την παράνομη εμπορία, που μπήκε κάτω από το σκεπτικό της λαθρεμπορίας των φιλοζωικών σωματείων, εμείς θα την χρησιμοποιήσουμε για να κλείσουμε φυλακή τους πραγματικούς λαθρέμπορους, από τους οποίους βρίθει η χώρα μας και τους οποίους μέσα από το νομοσχέδιο, οι υπέρμαχοι της πάταξης της λαθρεμπορίας, όχι μόνο δεν τους ακούμπησαν αλλά τους αφήνουν ανενόχλητους να αναπαράγουν ζώα βασανίζοντας τα κερδίζοντας μαύρο αφορολόγητο χρήμα.

Εμείς θεωρούμε ότι ΚΑΝΕΝΑ φιλοζωικό σωματείο στην Ελλάδα δεν κάνει λαθρεμπόριο και η ρετσινιά του λαθρέμπορου αποτελεί ύψιστη και κατάφωρη αδικία και προσβολή για όλους αυτούς που αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να σώσουν τα ζώα.

Αντίθετα, όσο και αν προσπάθησαν να στοιχειοθετήσουν χρόνια τώρα στα ελληνικά δικαστήρια την λαθρεμπορία των φιλόζωων, οι προσπάθειές τους έπεσαν στο κενό και ουδεμία κατηγορία απεδείχθη.

Αυτό βεβαίως όλως περιέργως το αποσιωπούν.

Ποιο είναι το ενδιαφέρον αυτών των “φιλόζωων” και των άλλων συντεχνιών με τις παθογενείς εμμονές τους κατά των φιλόζωων, για τις χιλιάδες κακοποιήσεις ζώων στην Χώρα μας; Πόσες μηνύσεις έχουν κάνει κατά των βασανιστών ζώων και πόσα ζώα έχουν περιθάλψει από τους ελληνικούς δρόμους;

Όργωσαν ποτέ την ελληνική ύπαιθρο, τα όρη και τα βουνά για να σιτίσουν τα σκελετωμένα ζώα των βοσκών, να τα φροντίσουν, να τους δώσουν ένα κατάλυμα και αυτό από το υστέρημα τους, για να μην τα σκοτώσει η παγωνιά ή ο καύσωνας;

Ναι, είναι αυτά τα ζώα για τα οποία ακούστηκε από τα πιο υπεύθυνα πρόσωπα, η “αγάπη” που τους έχουν οι βοσκοί. Για πολλούς από αυτούς τα ζώα είναι αναλώσιμα εργαλεία και τίποτα άλλο.

Όλα αυτά δεν πρόκειται ποτέ να σβηστούν από την μνήμη μας, ούτε να τους τα συγχωρέσουν οι χιλιάδες πολίτες εθελοντές φιλόζωοι, οργανωμένοι σε σωματεία και μη.

Καλούμε τον κ. Γιουματζίδη, ο οποίος στην συνάντηση με τα φιλοζωικά σωματεία της εκλογικής του περιφέρειας στην Πέλλα ισχυρίστηκε, ότι έχει στα χέρια του στοιχεία για λαθρεμπόριο ζώων από τους φιλόζωους και από συγκεκριμένα φιλοζωικά σωματεία, να τα παραδώσει χωρίς καθυστέρηση στον εισαγγελέα. Αν δεν το κάνει θα τον καλέσουμε εμείς ως μάρτυρα ενώπιον των δικαστηρίων για να τα καταθέσει εκεί.

Το ίδιο θα κάνουμε και με αυτούς τους “φιλόζωους” και τους άλλους φορείς που εκτόξευσαν ανάλογες ανυπόστατες και αήθεις καταγγελίες.

Εκεί πλέον θα κριθούν οριστικά και αμετάκλητα.

Αντί να κουβεντιάζουμε την τριτοκοσμική κατάσταση που υπάρχει την χώρα μας με όλα τα ζώα και όχι μόνο με τα ζώα συντροφιάς, κατόρθωσαν, αποπροσανατολίζοντας τους πάντες από τα πραγματικά προβλήματα και τις σωστές λύσεις τους, να συζητούμε για μια ανύπαρκτη και αποκύημα της φαντασίας τους λαθρεμπορία!

Τέλος θα θέλαμε να αναφερθούμε στην ανακοίνωση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, η ηγεσία του οποίου, τόσο με το τελευταίο Δελτίο Τύπου της, όσο και με την στάση της μέσα στην Βουλή, έδειξε, ότι εστιάζει το ενδιαφέρον της για τα αδέσποτα σε καθαρά οικονομικά κίνητρα, θεωρώντας - κακώς - ότι βλάπτονται τα συμφέροντά τους».

Διαβάστε επίσης:

Φιλοζωικό νομοσχέδιο με αντιφιλοζωικές διατάξεις; Ναι συμβαίνει και αυτό στην Ελλάδα

Πιπιλή: Τι έκαναν τόσα χρόνια και οι κτηνίατροι για τις κακοποιήσεις των ζώων;

Κ. Καρτάλης: Σε θετική κατεύθυνση το νομοσχέδιο πρέπει να επενδύσουμε στους νέους ανθρώπους

Ζ.Ο.Σ.Α.Σ.: Νομοθέτημα ασαφές ελαστικό για τους επαγγελματίες εκμεταλλευτές αυστηρό για τους φιλόζωους

Π.Φ.Ο.: Εφαρμόστε δοκιμασμένους κανόνες πλαισιώστε τον εθελοντισμό για την προστασία των ζώων

Kατάλαβε ο Γιουματζίδης ότι και οι φιλόζωοι «σταυρώνουν» τους υποψήφιους της αρεσκείας τους;

Τρέχει και δε φτάνει ο βουλευτής Β. Γιουματζίδης μετά το ξεμπρόστιασμα του από τα φιλοζωικά σωματεία Πέλλας

Τα φιλοζωικά σωματεία Πέλλας διαμαρτύρονται για τις ασυναρτησίες του Γιουματζίδη

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. Μαριάννα

    Προσέξτε τη διαφήμιση που δείχνουν τα κανάλια τελευταία με τα κινούμενα σκυλάκια και γατάκια. Στο τέλος της διαφήμισης αναγράφεται στη πάνω δεξιά γωνία με αγγλικές λέξεις : real fur δηλαδή φτιαγμένα από αληθινή γούνα. Αυτό δεν είναι παράνομο; Δεν ανήκει στο εμπόριο; Πώς εξηγεί κανείς στο παιδί του που το θέλει, ότι για να φτιαχτεί αυτό το άψυχο παιχνίδι σκοτώσανε με το χειρότερο τρόπο ένα αληθινό " παιχνίδι " με ψυχή;

  2. Μυρσίνη

    Μπράβο ! Κατατροπώστε επι τόπου την άθλια προπαγάνδα των ασυνείδητων και αναίσθητων βουλευτών! Εκατοντάδες φιλόζωοι στη χώρα μας αφιερώνουν τη ζωή τους για την προστασία των αδέσποτων ζώων. Ξύπνησε το φιλοζωϊκό πνεύμα επιτέλους στην Ελλάδα και είναι ισχυρό.

  3. Χρίστος Χριστοδούλου

    Μπράβο για τον αγώνα σας! Κρίμα, την ώρα που όλη η Ευρώπη ξέρει το πρόβλημα αδέσποτων και κακοποίησης στην Ελλάδα, και υπάρχουν ξένες οργανώσεις που προσπαθούν να υιοθετήσουν τα δικά μας - αμέτρητα - αδέσποτα εμείς να μην μπορούμε ή μάλλον να μην θέλουμε να δούμε και να αγγίξουμε το πρόβλημα. Εν τέλει, είόναι θέμα καλλιέργειας ψυχής και πνεύματος και η τραγική συνειδητοποίηση για ακόμα μια φορά είναι ότι υστερούμε κατά πολύ. Πώς και πότε κατάντησε ο Έλληνας να ειναι τοσο ποταπός, αλήθεια;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.