Λιγοστοί είναι εκείνοι που από διπλανά χωριά πηγαίνουν, όταν μπορούν, και ταΐζουν τα δεκάδες αδέσποτα σκυλιά που ζουν στο ακατοίκητο χωριό Μαυροπηγή Κοζάνης του Δήμου Εορδαίας.
Ο οικισμός, που εγκαταλείφθηκε εξαιτίας της εξόρυξης λιγνίτη από την Δ.Ε.Η. στην ευρύτερη περιοχή, αποτελεί συχνά μέρος εγκατάλειψης των ανεπιθύμητων σκυλιών με αποτέλεσμα ο αριθμός των ζώων να είναι μεγάλος, αλλά το ακριβές νούμερο κανείς δεν τον γνωρίζει αφού άλλοι κάνουν λόγο για 30 και κάποιοι για περίπου 100.
Τα ζώα, άρρωστα αφού δεν είναι ούτε εμβολιασμένα, ούτε στειρωμένα και πολύ πεινασμένα, σχηματίζουν αγέλες και συχνά αλληλοσπαράσσονται.
Οι φωτογραφίες που έστειλε σήμερα στο www.zoosos.gr κάτοικος του χωριού Ποντοκώμη ο οποίος όποτε μπορεί πηγαίνει και βάζει σε κάποια τροφή δείχνουν μόνο μερικά από τα αδέσποτα μεταξύ των οποίων βλέπουμε, όπως είναι επόμενο, σκελετωμένα, άρρωστα και φυσικά κουτάβια που κρύβονται στα άδεια κτίρια…
Ο Δήμος Εορδαίας, που είναι αρμόδιος και γι’ αυτά τα ζώα, τι κάνει; Αν μπορείτε να βοηθήσετε με τροφές επικοινωνήστε με τη Λίτσα στο τηλέφωνο: 6978837970.
Εθελοντές της Μ.Κ.Ο. «Ζωφόρος» που δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο της Κρήτης κατάφεραν σήμερα να βρουν το σκελετωμένο σκυλί που αναζητούσαν για μέρες καθώς περιφερόταν κοντά στις σχολές του Ο.Α.Ε.Δ.
Τη δική της μαρτυρία για όσα συμβαίνουν στο Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων στην περιοχή «Καλογήρου Μελίσσια» Μεγάρων, που διαχειρίζεται ο Δήμος Αθηναίων, καταθέτει με επιστολή της στο www.zoosos.gr η Ύρια Λιονάκη εκ μέρους των «Ενεργών Πολιτών για την Προστασία των Ζώων, Αθήνας» μετά και την ανοιχτή επιστολή που έστειλε για το ίδιο θέμα η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ζητώντας την παρέμβαση του δημάρχου Γιώργου Καμίνη.
Στην οδό Λασκαράτου στην περιοχή του Ντεπώ της Θεσσαλονίκης ζει κλειδαμπαρωμένο στην κυριολεξία μέσα σε μια μπαγκαζιέρα το κυνηγόσκυλο, που βλέπετε στις φωτογραφίες. Ιδιοκτήτης του σκυλιού είναι ένας 78χρονος πρώην γυμνασιάρχης, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε στην Αστυνομία μετά την καταγγελία, που έγινε εις βάρος του, λέγοντας πως του «χάλασαν τα Χριστούγεννα».
1 Σχόλιο
Αλεξ
Με ποιόν μπορεί να επικοινωνήσει όποιος επιθυμεί να βοηθήσει??
Με ποιόν μπορεί να επικοινωνήσει όποιος επιθυμεί να βοηθήσει??