Στηρίξτε μας

Αποχώρησε ο Δήμος Δέλτα από τον διαδημοτικό φορέα ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ λόγω μη τήρησης των υποχρεώσεων για τη διαχείριση αδέσποτων

30 Ιανουαρίου 2020 20:54 | Επικαιρότητα
Αποχώρησε ο Δήμος Δέλτα από τον διαδημοτικό φορέα ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ λόγω μη τήρησης των υποχρεώσεων για τη διαχείριση αδέσποτων

Την απόφαση του Δήμου Δέλτα για αποχώρηση από σύνδεσμο Ο.Τ.Α. Δυτικής Θεσσαλονίκης για την μέριμνα αδέσποτων ζώων «Η ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ» (που ιδρύθηκε το 2017) λόγω μη τήρησης των υποχρεώσεων των αρμοδίων καθώς και την επιστροφή των χρημάτων που έχει δώσει ανακοίνωσε η δημοτική αρχή.

Στις 30 Ιανουαρίου στην ιστοσελίδα του δήμου διαβάζουμε τα εξής: «Η αποχώρηση του δήμου Δέλτα από την Αλκυονίδα ήταν το πρώτο από τα 13 θέματα ημερησίας διάταξης που συζητήθηκαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δέλτα.

Την θέση του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη να αποχωρήσει ο δήμος από την «Αλκυονίδα» επικύρωσε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο.

Την απόφαση του δημάρχου στήριξαν επίσης εκπρόσωποι του συνόλου των φιλοζωικών οργανώσεων του δήμου Δέλτα.

Ο δήμαρχος εξήγησε στο δημοτικό συμβούλιο ότι  υπάρχει ήδη σύμβαση του δήμου με ιδιωτικό κτηνιατρείο και περισυλλογέα που παρέχει καταφύγιο. Στόχος του δήμου όπως είπε  είναι  να γίνει  δημοτικό κτηνιατρείο στην περιοχή και προς αυτήν την κατεύθυνση έχει ήδη αρχίσει η μελέτη υλοποίησης του

«Αποχωρούμε από την Αλκυονίδα ενώ έχουμε ήδη ενεργές  τις συμβάσεις με τρεις κτηνιάτρους για τους εμβολιασμούς τις  αποπαρασιτώσεις,  τις στειρώσεις και ότι άλλο χρειάζονται τα αδέσποτα. Είμαστε από τους δήμους που έχουμε ψηλά τη φροντίδα των αδέσποτων.

Υπάρχει σύμβαση με περισυλλογέα  ο οποίος έρχεται και παίρνει τα σκυλιά και τα πηγαίνει στο καταφύγιο του στην Άσυρο όπου αφού τα παρέχει όλη τη φροντίδα που χρειάζονται τα επιστρέφει στο φυσικό τους περιβάλλον όπως ορίζει ο νόμος ο οποίος απαγορεύει τον εγκλεισμό των ζωών στα καταφύγια πέρα από τον απαραίτητο χρόνο για την ίαση κάποιας ασθένειας ή για την στείρωση τους έχουμε συνεργασία με τις φιλοζωικές που μαζί με εθελοντές βοηθάνε στον εντοπισμό των αδέσποτων» τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης στην εισήγηση του και εξήγησε ότι ο δήμος Δέλτα αρχικά συμμετείχε στην «Αλκυονίδα»  με σκοπό τη συνεργασία με τους άλλους δύο δήμους Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας όπως είχε συμφωνηθεί προκειμένου να ασχοληθούν από κοινού με το θέμα των αδέσποτων. «Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα με την Αλκυονίδα.

«Σε συναντήσεις και επικοινωνίες  με τους άλλους δύο δημάρχους θέσαμε από κοινού ακριβώς το πλαίσιο της συνεργασίας μας το οποίο δεν τηρήθηκε  όπως διαπιστώσαμε στη συνεδρίαση για την ανάδειξη του διοικητικού συμβουλίου» ανέφερε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και υπογράμμισε ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο αναδείχτηκε με τις ψήφους των πέντε εκ των εννιά μελών. Σύμφωνα με τον  δήμαρχο Δέλτα μέχρι στιγμής στην «Αλκυονίδα» δεν έχει παραχθεί κάποιο έργο ούτε έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος».

«Αποχωρούμε και θα ζητήσουμε τα χρήματα που δώσαμε ως μέλος της σύμπραξης» ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

Ακολούθησε συζήτηση με τους δημοτικούς συμβούλους που κατέληξαν να συμφωνούν με την απόφαση του δημάρχου. Η εκπρόσωπος της φιλοζωικής του δήμου Δέλτα Σοφία Παπαδοπούλου ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για την κατάσταση με τα αδέσποτα στο δήμο Δέλτα και εμφανίστηκε σύμφωνη με την απόφαση του δημάρχου δηλώνοντας αρωγός για να συνεχιστούν οι δράσεις του δήμου για τα αδέσποτα.».

Tι ανακοινώθηκε στις 28 Ιανουαρίου από τους άλλους δημάρχους

Σε κοινή ανακοίνωση για το θέμα των αδέσποτων προχώρησαν οι δήμαρχοι Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης και Χαλκηδόνας, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, με αφορμή, όπως επισημαίνουν, την επικείμενη αυριανή συζήτηση “στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δέλτα του αιτήματος που κατατέθηκε από την πλευρά του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη για αποχώρηση του συγκεκριμένου δήμου από τον Διαδημοτικό Σύνδεσμο ΟΤΑ Δυτικής Θεσσαλονίκης για τη Μέριμνα των Αδέσποτων Ζώων, “Η Αλκυονίδα”.

Οι κ.κ. Τσακίρης και Αναγνωστόπουλος καλούν τον κ. Ιωαννίδη να αναθεωρήσει, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Δυτικής Θεσσαλονίκης για τη Μέριμνα των Αδέσποτων Ζώων ‘Η Αλκυονίδα’ συστάθηκε με πρωτοβουλία των δήμων Δέλτα, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου, ώστε να αντιμετωπιστεί κατά έναν τρόπο κοινό και συστηματικό το θέμα που αφορά τη διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων. Καθώς πλέον έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την επιλογή του κατάλληλου χώρου όπου μπορεί να δημιουργηθεί το καταφύγιο αδεσπότων και δεδομένου ότι υπάρχει μπροστά μας μια μοναδική ευκαιρία για τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος μέσα από το πρόγραμμα ‘Φιλόδημος’ του υπουργείου Εσωτερικών, απευθύνουμε κάλεσμα στον δήμαρχο Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη να αναθεωρήσει τη στάση του για το ζήτημα της ‘Αλκυονίδας’ και να συνεχίσουμε όλοι μαζί αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για τη φροντίδα και την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς”.

Διαβάστε επίσης:

Τον αποτροπιασμό του εκφράζει ο Δήμος Ωραιοκάστρου για μαζική εξόντωση ζώων με φόλες σε περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης

Δημόσια συζήτηση στις 6/11 για την εξόντωση των ζώων με φόλες στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Νεκρά από φόλες 20 αδέσποτα κουτάβια στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Συστηματική εξολόθρευση αδέσποτων ζώων με φόλες στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης: Άφησε ελεύθερο το Πιτ Μπούλ να επιτεθεί στο αδέσποτο

Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων στον Δήμο Ωραιοκάστρου

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.