Στηρίξτε μας

Από γεράματα και παθολογικά αίτια πέθαναν σκυλιά στο παράνομο κυνοκομείο δηλώνει ο δήμαρχος Πρέβεζας

22 Δεκεμβρίου 2021 16:16 | Επικαιρότητα
Από γεράματα και παθολογικά αίτια πέθαναν σκυλιά στο παράνομο κυνοκομείο δηλώνει ο δήμαρχος Πρέβεζας

Με κάθε ευκαιρία ο δήμαρχος Πρέβεζας διαφημίζει ότι ο δήμος τους ΘΑ αποκτήσει σύγχρονο δημοτικό κυνοκομείο εντούτοις η κατάσταση στο υπάρχον παράνομο κυνοκομείο στο Νεοχώρι είναι πέρα από τραγική, τα ζώα αφήνονται στην τύχη τους χωρίς ούτε τα στοιχειώδη (περίθαλψη, στείρωση, τροφή) και αυτό επισημαίνουν οι εθελοντές όταν καταφέρνουν να μπουν μέσα σε αυτό. Και όλα αυτά συνεχίζουν να συμβαίνουν παρά τις πολλές καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Τα ζώα σύμφωνα πάντα με τους εθελοντές υποσιτίζονται, τα κλουβιά είναι γεμάτα κόπρανα, και όπως ήδη δημοσιεύσαμε τρία (και όχι δύο) είναι τα σκυλιά που βρέθηκαν νεκρά μέσα σε κλουβιά στις 18 Δεκεμβρίου.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ισχυρίστηκε σήμερα τα εξής για τα νεκρά ζώα μέσα στα κλουβιά: «Οι δύο τελευταίοι θάνατοι οφείλονται σε παθολογικά αίτια αλλά και λόγω προχωρημένης ηλικίας».

Δικαίως η Δώρα Τσάτση, πρόεδρος του συλλόγου «Παρέμβαση Για Τα Ζώα» μέσω facebook στη σελίδα «Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας» όπου και δημοσιεύτηκε η συγκεκριμένη δήλωση, έθεσε το εξής εύλογο ερώτημα χωρίς φυσικά να λάβει απάντηση: «Το πόρισμα για τα δυο τελευταία νεκρά ζώα πως προέκυψε; Έγινε νεκροτομή; Υπάρχει γνωμάτευση κτηνιάτρου η το μαντεψαν; Καλώς έγινε η διευκρίνιση, τα δυο τελευταία, τα υπόλοιπα που έχουν πεθάνει δεν βγήκαν στην δημοσιότητα όποτε τα προσπερνάμε.

Ο Δήμος συνεργάζεται με κτηνίατρο αλλά τα σκυλιά δεν μπορούν να πάνε μονα τους να τα εξετάσει όταν είναι άρρωστα, κτηνίατρος πηγαίνει μια φορά τον χρόνο να κάνει εμβόλια.

Όσα ψέματα και να γράψετε οι εικόνες μιλάνε μόνες τους..».

Τι δημοσίευσε η Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

«Στη διακήρυξη διαγωνισμού για το νέο καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς προχωρά ο Δήμος Πρέβεζας

Στη διακήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή και τον εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς προχωρά ο δήμος Πρέβεζας και ήδη το θέμα τέθηκε υπόψη της οικονομικής επιτροπής. Το έργο «με προϋπολογισμό 438.000,000 (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α) χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα "Φιλόδημος ΙΙ", ένα εμβληματικό πρόγραμμα για την αυτοδιοίκηση όπως αποδείχθηκε. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται 4 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Η ίδρυση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το οποίο θα αποτελεί χώρο προσωρινής παραμονής και περίθαλψης, προβλέπεται να γίνει, σε έκταση εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πρέβεζας και συγκεκριμένα, στη θέση του αγροκτήματος Δ.Δ. Αγίας Τριάδας – Νεοχωρίου Δήμου Πρέβεζας & ιδιοκτησίας του Δήμου Πρέβεζα σε ένα γεωτεμάχιο 20 στρεμμάτων. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Πρέβεζας κ.Νίκο Γεωργάκο προχωρούν οι διαδικασίες ώστε μέσα το 2022 η Πρέβεζα να αποκτήσει ένα σύγχρονο καταφύγιο όπου θα φιλοξενούνται τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, επιλύοντας έτσι ένα χρόνιο σοβαρό πρόβλημα. Παράλληλα γίνονται ενέργειες ώστε να βελτιωθεί ο σημερινός χώρος σίτισης των αδέσποτων. Απαντώντας σε κατηγορίες που θέλουν τα αδέσποτα ζώα υποσιτισμένα και εγκαταλελειμμένα σημείωσε ότι ο Δήμος συνεργάζεται με κτηνίατρο που περιθάλπει τα ζώα και πως τα ζώα σιτίζονται κανονικά. Οι δύο τελευταίοι θάνατοι οφείλονται σε παθολογικά αίτια αλλά και λόγω προχωρημένης ηλικίας, συνέχισε ο κ. Γεωγάκος, και τόνισε ότι ο Δήμος στην προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων συνεχίζει με πολυεπίπεδες δράσεις, όπως είναι και τα σημεία σίτισης, αλλά και οι υιοθεσίες. Ο ίδιος ανέφερε ότι το καταφύγιο είναι μόνο ένα κομμάτι από το παζλ των δράσεων και ότι για να δημιουργηθεί ένα πιο ασφαλές περιβάλλον για τους 300 περίπου τετράποδους φίλους χρειάζεται να υπάρχει συνεργασία από όλους.».

DimarxosPrevezasGeorgakosNikos22 12 2021

Θυμίζουμε ότι η εθελόντρια Ραφαέλα Σαλίχου στις 18 Δεκεμβρίου δημοσίευσε στο facebook τα βίντεο που αποδεικνύουν ότι μέσα στα κλουβιά βρέθηκαν νεκρά σκυλιά και όπως δήλωσε τελικά τα νεκρά ζώα ήταν τρία και όχι μόνο δύο. «Ευχαριστούμε πολύ τον δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο,το δημοτικό συμβούλιο και όλους όσους εμπλέκονται για την αμέριστη προσοχή που δίνουν στα ζώα του καταφυγίου.».

SalixouRafaelaKynokomeioPrevezas18 12 2021

SalixouRafaelaKynokomeioPrevezas19 12 2021

Τι δηλώνουν οι εθελοντές για όσα συμβαίνουν μέσα στο παράνομο κυνοκομείο

«Όπως είπε στην Τοπική Φωνή η Ραφαέλα Σαλιχου «Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου πήγα μαζί με τους γονείς μου και άλλους εθελοντές στο «καταφύγιο», με σκοπό να αφήσουμε μπάλες από άχυρα (τα οποία αγοράσαμε με δικά μας χρήματα) ώστε την Κυριακή να πάμε να τις τοποθετήσουμε! Πήγαμε γεμάτοι χαρά η οποία μας κόπηκε πολύ σύντομα. Είδα τρία νεκρά σκυλιά, το ένα το έτρωγαν τα ποντίκια… Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, περισσεύουν. Τα ζώα του Καταφυγίου υποφέρουν ό, τι και αν κάνουμε εμείς οι εθελοντές δεν φτάνει, δεν έχουμε ούτε τα χρήματα, ούτε τη δύναμη. Ζητώ την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα και όσοι είναι υπεύθυνοι για αυτό το μαρτύριο των ζώων να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους».

 

Και η Χριστίνα Κολιάκα ανέφερε τα εξής «Θλίψη, απελπισία, αγανάκτηση και πολλά άλλα συναισθήματα. Τα ανυπεράσπιστα πλάσματα του Καταφυγίου δεν έχουν φωνή να ζητήσουν νερό, φαγητό να μας πουν τι γίνεται εκεί μέσα εμείς που τα βλέπουμε γινόμαστε η φωνή τους».

Διαβάστε επίσης:

Δυο σκυλιά νεκρά σε κλουβιά στο παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο Πρέβεζας (βίντεο)

Μήνυση σε βάρος του Δήμου Πρέβεζας για την εγκληματική πολιτική που εφαρμόζει στ' αδέσποτα

Ερώτηση στη Βουλή απ'το MέΡΑ25 για άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο Κυνοκομείο του Δήμου Πρέβεζας

Τραγικές συνθήκες για τα έγκλειστα σκυλιά μέσα στο κυνοκομείο του Δήμου Πρέβεζας – Τα ζώα ζουν πάνω στα λύματα

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.