Στηρίξτε μας

Άφησαν το νεκρό σκυλί έξω από το Δημαρχείο Κατερίνης για να διαμαρτυρηθούν

21 Νοεμβρίου 2012 21:30 | Καταγγελίες
Άφησαν το νεκρό σκυλί έξω από το Δημαρχείο Κατερίνης για να διαμαρτυρηθούν

Με αφορμή τις φόλες, που θερίζουν τ’ αδέσποτα ζώα της Κατερίνης λάβαμε απόψε αυτή την επιστολή με την ιστορία της Λόλας, ενός σκύλου ο οποίος δεν αγαπήθηκε ποτέ και κατέληξε να κείτεται νεκρός επειδή κάποιοι τον δηλητηρίασαν. Αυτή είναι η ιστορία της.

Και η αδιαφορία του Δήμου Κατερίνης αιτία της εξόντωσης των ζώων

«Σήμερα Τετάρτη 21-11-2012 στην Κατερίνη απέναντι από το σινεμά Ευκαρπίδη, στην παιδική χαρά, ήταν ένα σκυλί θηλυκό,  περίπου ενάμισι έτους το οποίο το φρόντιζαν φιλόζωοι. Το σκυλί αυτό δεν ενόχλησε ποτέ κανένα αλλά ήταν και φιλικό με όλους τους ανθρώπους.

Ευαισθητοποιημένοι φιλόζωοι το πήραν και το στείρωσαν σε ιδιώτη κτηνίατρο και αφού έγιναν τα εμβόλια και οι αποπαρασιτώσεις επανεντάχθηκε ως ορίζει ο νόμος. Παρόλο που ο Δήμος έχει συμβασιούχο κτηνίατρο δεν γίνεται καμία στείρωση και καμία ιατρική πράξη απέναντι στα αδέσποτα αυτής της πόλης.

Το σκυλί μπορεί να περιτριγύριζε ως αδέσποτο στους χώρους της πόλης αλλά ποτέ δεν έδειξε επιθετικότητα αλλά ούτε και καμία αντίδραση απέναντι στους ανθρώπους που το πλησίαζαν.

Όμως οι «άνθρωποι» δεν ήθελαν να το βλέπουν ευτυχισμένο ούτε να εμπλέκεται στα πόδια τους αλλά πότε δέχτηκαν τα αδέσποτα της πόλης; Το αποτέλεσμα ήταν να το δηλητηριάσουν και να το θανατώσουν γιατί τους ενοχλούσε που ζούσε δίπλα τους.

Μέσα σε δύο μέρες χάσαμε στην Δημοτική Ενότητα της Περιφέρειας της Κατερίνης 5 σκυλιά με τον ίδιο τραγικό και φρικτό θάνατο. Το περιστατικό αυτό αλλά και όλα τα περιστατικά έχουν πάρει διαστάσεις έντονης διαμαρτυρίας από αγανακτισμένους φιλόζωους, καλέστηκε η Δημοτική Αστυνομία, το ζώο νεκρό το μεταφέραμε μπροστά στο Δημαρχείο Κατερίνης και κανένας υπεύθυνος δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον.

Επειδή είναι ζώο και δεν είναι άνθρωπος; Επειδή ήθελε να ζει ελεύθερο; Ή επειδή κάποιοι το παράτησαν και το έκαναν αδέσποτο έπρεπε να έχει αυτή την τύχη;. Όλοι εμείς οι αγανακτισμένοι φιλόζωοι ζητούμε για όλα αυτά τα περιστατικά που αντιμετωπίζουμε να δοθεί ένα τέλος στον Γολγοθά των ζώων.

Αυτοί οι θάνατοι ας είναι η αρχή μιας μάχης να σώσουμε τα υπόλοιπα αδέσποτα που κυκλοφορούν στην πόλη της Κατερίνης. Ας καταλάβουν όλοι αυτοί οι ασυνείδητοι και ανεύθυνοι άνθρωποι ότι δεν τους φταίνε τα ζώα και να μην τα βάζουν με ψυχές ανυπεράσπιστες.

Τα ζώα δεν τα προστατεύει ο Δήμος και τα αφήνει χωρίς καμία απολύτως κάλυψη. Δεν τα υπερασπίζεται και δεν τα φροντίζει.  Γιατί τόση αναλγησία εκ μέρους του Δήμου που είναι υπεύθυνος γι αυτά; Με αφορμή τις δηλητηριάσεις αυτές θέλουμε να τονίσουμε ότι ο Δήμος δεν ενδιαφέρεται ούτε και για τα τραυματισμένα αλλά και τα άρρωστα ζώα.

Αφού λοιπόν ο Δήμος δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις απέναντι στα ζώα, αφού δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τα όποια περιστατικά συμβαίνουν και δείχνει πλήρη ανικανότητα τα κονδύλια τα οποία δίνονται γι αυτά που πάνε;

KateriniLola

Τα χρήματα που παίρνουν κάθε χρόνο για την περίθαλψη, στείρωση, εμβολιασμούς, τσιπάκια, αποπαρασιτώσεις που πηγαίνουν; Βάσει του νόμου 4039/2012 ο Δήμος οφείλει να παρέχει πλήρης ιατρικές καλύψεις απέναντι στα αδέσποτα ζώα κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει ολοκληρωτικά.

Ο συμβασιούχος κτηνίατρος δεν παρέχει καμία ιατρική κάλυψη απέναντι στα αδέσποτα ζώα ισχυριζόμενος και ο ίδιος οικονομικά προβλήματα. Εμείς απαιτούμε από το Δήμο ως ο νόμος ορίζει να υπάρχει πλήρης ιατρική κάλυψη αυτών. Δεν ενδιαφέρει κανένα φιλόζωο η όποια οικονομική διαφορά μεταξύ Δήμου και κτηνιάτρου γιατί στο τέλος έχει σοβαρό αντίκτυπο απ0έναντι στα ζώα που στην τελική δεν φταίνε πουθενά.

Επίσης κάθε φορά που υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με κάποιο ζώο ο συμβασιούχος κτηνίατρος αρνείται να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια προς αυτό, αν δεν υπάρχει η έγκριση από τον υπεύθυνο του Δήμου. Και δυστυχώς κάθε φορά που οι φιλόζωοι αντιμετωπίζουν περιστατικά σοβαρά αναγκάζονται με δικά τους έξοδα να πηγαίνουν σε ιδιώτες κτηνίατρους για να τα σώσουν και το οικονομικό κόστος το επωμίζονται αποκλειστικά οι φιλόζωοι.

Ο υπεύθυνος όσες φορές προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του με ευγένεια μας απαντούσε αρνητικά και εμείς είμαστε οι τρελοί της υπόθεσης. Σε σοβαρά περιστατικά που προσπαθήσαμε να έχουμε επικοινωνία μαζί του, τη μια μας έλεγε ότι ήταν σε σύσκεψη, την άλλη μας έλεγε ότι ήταν σε κηδεία και την τελευταία φορά μας είπε ότι είναι στο εξωτερικό.

Δηλαδή δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να τον αντικαταστήσει όποτε εκείνος απουσιάζει και κωλύεται να προσφέρει τις υπηρεσίες του καθώς οφείλει; Αφού δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις απέναντι στα ζώα ας δοθεί η ευθύνη στους φιλόζωους που έχουν και στοιχειώδη ευαισθησία απέναντι σε αυτά.

Ζητούμε μέσω αυτής της διαμαρτυρίας όλοι οι φιλόζωοι να ευαισθητοποιηθούν και να αγωνισθούν μαζί μας να μπορέσουμε να σώσουμε τα λιγοστά αδέσποτα της πόλης μας. Ζητούμε από την Δικαιοσύνη να λάβει κι εκείνη μέρος στον αγώνα μας και να μπορέσει να σταματήσει εδώ τα εγκλήματα που γίνονται σε συνεχή βάση απέναντι σε ανυπεράσπιστα πλάσματα και να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά βάση του νόμου.

Ζητούμε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να κάνει έλεγχο στην οικονομική διαχείριση του Δήμου για τα κονδύλια που αφορούν τα αδέσποτα καθώς και για το κυνοκομείο Κατερίνης. Αυτός ο θάνατος αυτού του ζώου καθώς και όσοι θάνατοι έχουν προηγηθεί να είναι μια μάχη που νικητές θα είναι τα ζώα.

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ‏».

Διαβάστε επίσης:

Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων και στην Κατερίνη

Λιτόχωρο: Διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 30/10 για τις φόλες & την συστηματική εξόντωση των αδέσποτων ζώων

Καταδικάζει ο Δήμος Δίου – Ολύμπου την εξόντωση των αδέσποτων στο Λιτόχωρο

Περισσότερα από 30 αδέσποτα νεκρά από φόλες στο Λιτόχωρο Πιερίας

Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων και στο Λιτόχωρο Πιερίας

Βαρελόσκυλο στην Κατερίνη αλυσοδεμένο μέσα στον βούρκο! (Βίντεο)

Βρήκαν τον σκύλο να υποφέρει απ’ τη συρμάτινη θηλιά στο κορμί του στη Λαγόρραχη Πιερίας

Βρήκε τον σκύλο απαγχονισμένο στη Βροντού Πιερίας

Πιερία: Δολοφόνησαν 2 ελάφια και 2 σκυλιά στο Πάρκο ΤΗΘΥΣ

«Κολαστήριο» ο Χ.Υ.Τ.Α. Κατερίνης για 60 αδέσποτα – Αδιάφορος ο δήμος!

Η σύμπραξη των φιλοζωικών σωματείων είναι δεδομένη αν ο Δήμος Κατερίνης πράξει τα νόμιμα

Κατερίνη: Πήγε στον κτηνίατρο για να ζητήσει φόλες!

Λιτόχωρο Κατερίνης: Έδεσαν τον σκύλο στην κολώνα και τον εγκατέλειψαν

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. ΣΤΕΛΛΑ ΠΡΟΣΑΛΕΝΤΗ

    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ,ΟΥΤΕ ΑΝΑΞΙΟΣ...ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ,ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΣ,ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΣ...ΟΜΟΙΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ,ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΧΟΥΝ.ΟΣΟΙ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ,ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΤΗ...ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ; ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ;Α ΡΕ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ,ΤΗ ΜΑΓΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΑΙΩΝΩΝ ΕΔΩ ΤΑ ΒΓΑΖΕΤΕ;ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ,ΤΗ ΦΟΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ...ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!

  2. ΕΛΕΝΗ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

    Να τον ξαναψηφίσουν αυτόν τον δήμαρχο οι Κατερινιώτες!! ΝΤΡΟΠΗ - Αυτοί οι υπάνθρωποι που δολοφονούν ζώα πρέπει να βρεθούν και να υποστούν τα ίδια πυ κάνουν σε ανυπεράσπιστα πλάσματα. Όποιος δεν αγαπά τα ζώα δεν αγαπά και τους ανθρώπους.

  3. ΑΝΝΑ ΚΑΤΟΥΦΑ

    "Τα ζώα δεν τα προστατεύει ο Δήμος και τα αφήνει χωρίς καμία απολύτως κάλυψη. Δεν τα υπερασπίζεται και δεν τα φροντίζει". ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.