Στηρίξτε μας

Απαιτείται σχετική βεβαίωση από τον Δήμο σας για τη σίτιση αδέσποτων ζώων στην περιοχή σας

9 Νοεμβρίου 2020 13:00 | Επικαιρότητα
Απαιτείται σχετική βεβαίωση από τον Δήμο σας για τη σίτιση αδέσποτων ζώων στην περιοχή σας

Άδεια από τον Δήμο σας - για την κατ' εξαίρεση μετακίνηση - πρέπει να λάβετε όσοι σιτίζετε και φροντίζετε αδέσποτα ζώα στην περιοχή μόνιμης κατοικίας σας.

Σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. που δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 4899/Β/6-11-2020, (σελ. 23-24) εκτός από το SMS στο 13033 επιλογή 6, χρειάζεται και βεβαίωση της δημοτικής αρχής, γι' αυτό και θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το αρμόδιο τμήμα για να την λάβετε και ηλεκτρονικά (μέσω email) καθώς κάποιοι εκ των δήμων δίνουν και ζωοτροφές για το τάισμα των αδέσποτων σκυλιών και γατιών.

Ισχύουν και οι βεβαιώσεις που δόθηκαν σε φιλόζωους από τον περασμένο Μάρτιο και το χρονικό όριο σε καθημερινή βάση είναι έως και τρεις ώρες. Θυμίζουμε ότι μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, πραγματοποιείται μόνο εντός του δήμου κατοικίας και όχι μεταξύ δήμων ή μεταξύ νομών.

Όσοι έχετε κατοικίδιο ζώο (σκύλο) και θέλετε να τον βγάλετε βόλτα για να κάνει την ανάγκη του και να ασκηθεί θα πρέπει ή να στέλνετε SMS από το κινητό σας στον αριθμό 13033 ή θα πρέπει να εκτυπώσετε και να συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα από εδώ. Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Μάρτιο και κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων η επιλογή 1 αφορούσε και τη μετάβαση σε κτηνιατρείο.

Αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να γίνουν οποιαδήποτε στιγμή του 24ωρου, όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

Τι γράφουμε στο μήνυμα (SMS) προς τον αριθμό 13033

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου δηλαδή 1 ή 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Σύμφωνα με τα μέτρα φοράμε διαρκώς μάσκα και σε κάθε μετακίνηση πρέπει να έχετε μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξετε σε περίπτωση ελέγχου.

H ανακοίνωση του Τμήματος Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων

«Αγαπητοί μας συμπολίτες και εθελοντές, αναφορικά με τα ισχύοντα για το διάστημα από 7 έως 30 Νοεμβρίου 2020 σας ενημερώνουμε ότι:

1. Επιτρέπεται ρητά η σίτιση των αδέσποτων ζώων εντός του Δήμου κατοικίας με λόγο μετακίνησης τον αριθμό 6 και αποστολή στο 13033. Για τους εθελοντές σίτισης απαιτείται βεβαίωση από τον οικείο Δήμο στην οποία αναγράφεται το διάστημα μέγιστης διάρκειας 3 ωρών ημερησίως κατά το οποίο διενεργείται η σίτιση. Όλες οι βεβαιώσεις σίτισης που είχαν εκδοθεί στο lockdown Μαρτίου - Απριλίου 2020 ισχύουν κανονικά. Όσοι αιτείστε την έκδοση νέας βεβαίωσης παρακαλώ να μας στείλετε email στο [email protected].

Αγαπητοί μας συμπολίτες και εθελοντές, αναφορικά με τα ισχύοντα για το διάστημα από 7 έως 30 Νοεμβρίου 2020 σας...

Δημοσιεύτηκε από Αστική Πανίδα Δήμου Αθηναίων - Animal Welfare Department City of Athens στις Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2020

2. Οι μετακινήσεις με κατοικίδιο και η σίτιση αδέσποτων ζώων επιτρέπονται εντός του Δήμου κατοικίας όλο το 24ωρο με αποστολή του λόγου μετακίνησης 6 στο 13033.

3. Η Αστική Πανίδα θα λειτουργεί κανονικά, όμως λόγω τηλεργασίας και εφαρμογής των υγειονομικών μέτρων, παρακαλούμε να επικοινωνείτε μαζί μας μόνο για επείγοντα θέματα. Για κάθε άλλο ζήτημα μπορείτε να μας στείλετε email στο [email protected] και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ανταποκριθούμε εγκαίρως.

Όσοι θέλετε να διαβάσετε αναλυτικά το ΦΕΚ και τον πίνακα με τα "Μέτρα Επιδημιολογικού Συναγερμού" μπορείτε να τα βρείτε εδώ https://bit.ly/356tAfS».

Διαβάστε επίσης:

Πριν βγάλουμε βόλτα τον σκύλο μας στέλνουμε SMS ή συμπληρώνουμε Βεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.