Στηρίξτε μας

Απαγορεύεται η κινηματογράφηση με drone στις προστατευόμενες περιοχές!

26 Ιουν 2018 22:32 | Επικαιρότητα
Απαγορεύεται η κινηματογράφηση με drone στις προστατευόμενες περιοχές!

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα επισημαίνει ότι η κινηματογράφηση και των προστατευόμενων περιοχών με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) γίνεται μόνο μετά από ειδική άδεια.

Συγκεκριμένα τονίζει τα εξής που αφορούν και επαγγελματίες εικονολήπτες και ερασιτέχνες: «Τα βίντεο που γίνονται με τη χρήση drone οπωσδήποτε είναι εντυπωσιακά, αλλά όταν η λήψη δεν γίνεται με προσοχή και σύμφωνα με συγκεκριμένους κανόνες μπορεί να προκαλέσει όχληση στην άγρια ζωή.

Μάλιστα, η πτήση ΣμηΕΑ (Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών) πάνω από Προστατευόμενες Περιοχές απαγορεύεται και σε κάθε περίπτωση χρειάζεται ειδική άδεια (Απόφαση Αριθμ. Δ/ΥΠΑ/21860/1422, ΦΕΚ 3152-Β-2016, Κανονισμός – γενικό πλαίσιο πτήσεων ΣμηΕΑ).

Οι περιοχές των Δέλτα Αξιού και Αλιάκμονα, των εκβολών Γαλλικού και Λουδία και των λιμνοθαλασσών Καλοχωρίου και Αλυκής Κίτρους είναι Προστατευόμενες Περιοχές που ανήκουν στο ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000 (Ειδική Ζώνη Διατήρησης για οικοτόπους και είδη ΕΖΔ, Ζώνη Ειδικής Προστασίας για τα πουλιά ΖΕΠ).

Καλούνται οι κινηματογραφιστές - ερασιτέχνες και επαγγελματίες - να σεβαστούν τη σχετική νομοθεσία, ώστε τα πουλιά και τα άλλα είδη να συνεχίσουν να ζουν - όσο το δυνατόν - ανενόχλητα στα φυσικά ενδιαιτήματά τους.»

Δείτε εδώ τον σχετικό νόμο.

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.