Στηρίξτε μας

Απαγορεύει τη σίτιση αδέσποτων ζώων στο Δημοτικό Νεκροταφείο Ζωγράφου

23 Αυγούστου 2015 09:08 | Καταγγελίες
Απαγορεύει τη σίτιση αδέσποτων ζώων στο Δημοτικό Νεκροταφείο Ζωγράφου

Τη σίτιση των αδέσποτων γατιών που έχουν βρει καταφύγιο στο Δημοτικό Νεκροταφείο Ζωγράφου απαγορεύει αρμόδιος υπάλληλος σε φιλόζωους αναγνώστες του www.zoosos.gr που επικοινώνησαν μαζί μας για να μας ενημερώσουν για το ζήτημα το οποίο έχει προκύψει.

Όπως πολλές φορές έχουμε πει η σίτιση και το πότισμα (όπως και η στείρωση, ο εμβολιασμός και η περίθαλψη) αδέσποτων ζώων δεν είναι μόνο δικαίωμα αυτών των πλασμάτων αλλά υποχρέωση των ανθρώπων και κυρίως των δήμων που είναι εκ του νόμου αρμόδιοι για την διαχείριση του αδέσποτου πληθυσμού, ο οποίος ζει στα διοικητικά του όρια.

Τα νεκροταφεία είναι συνήθως δημοτικοί χώροι (πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων) – που δεν ανήκουν στην εκκλησία – και το πότισμα και η σίτιση αδέσποτων ζώων τα οποία διαβιούν εκεί δεν απαγορεύεται, αρκεί οι φιλόζωοι που έχουν αναλάβει εθελοντικά αυτό το έργο να μην δημιουργούν απορρίμματα και να μαζεύουν τα σκουπίδια.

Ο Δήμος Ζωγράφου και ο αρμόδιος υπάλληλος οφείλει να πληροφορηθεί τι ορίζει η νομοθεσία και φυσικά να συμβάλλει τα μέγιστα ώστε η δημοτική αρχή να εφαρμόσει πρόγραμμα διαχείρισης ώστε τα ζώα και να βρίσκουν τροφή και να μην πολλαπλασιάζονται ώστε τα ίδια να μην υποφέρουν προσπαθώντας να μεγαλώσουν τα μικρά τους.

Τι ορίζει η νομοθεσία για την σίτιση και το πότισμα των αδέσποτων

Ο νόμος 4235/2014 άρθρο 46 παράγραφος ε συγκεκριμένα αναφέρει: «10. Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν, από κοινού, οι Δήμοι, οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις. Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής».

Μην δέχεστε να σας απειλούν!

Θυμηθείτε ότι η σίτιση και το πότισμα των αδέσποτων ζώων αναφέρεται ξεκάθαρα και στην Εγκύκλιο Του Αρείου Πάγου 1/13/1631/8.4.13 που έχει σταλεί σε όλες τις Εισαγγελίες της χώρας.

Την επόμενη φορά που κάποιος θα σας απειλήσει, επειδή ταΐζετε ή βάζετε νερό στα ζώα, να του μιλήσετε για την νομοθεσία ώστε να μη σας ξαναενοχλήσει. Θυμηθείτε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό οι φιλόζωοι να δίνουν το καλό παράδειγμα και να μην παρατούν άδειες κονσέρβες, αλουμινόχαρτα εκεί που φροντίζουν τ’ αδέσποτα. Η καθαριότητα δεν είναι μόνο μισή αρχοντιά, είναι ένδειξη σεβασμού προς τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας τους γύρω μας, τα ζώα τα οποία ζουν εκεί.

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Βάζουν τα σκυλιά τους να κομματιάζουν τις γάτες στην Πανεπιστημιούπολη Αθηνών στου Ζωγράφου

Ιλίσια Αττικής: 13 γάτες νεκρές με σπασμένο αυχένα εξαιτίας αυτού που αφήνει τον σκύλο του να τις σκοτώνει για πλάκα…

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.