Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα www.kimanews.gr, ότι στα μέσα Ιουνίου πιάστηκε από ψαρά της Κύμης στην Εύβοια, ένας καρχαρίας Προσκυνητής. Η επιστημονική του ονομασία είναι Cetorhinus maximus, όμως οι περισσότεροι τον γνωρίζουν ως καρχαρία Σαπουνά. «Όταν το έβγαλαν στο λιμάνι μαζεύτηκε κόσμος να δει το θαλάσσιο κήτος, και ρωτούσαν αν είναι επικίνδυνο για τους λουόμενους. Ο Σαπουνάς είναι ένα ακίνδυνο καρχαριοειδές, που φέρνει περισσότερο σε σκυλόψαρο.
Είναι το μεγαλύτερο είδος καρχαρία, που έχει αλιευτεί στις ελληνικές θάλασσες και παρά το μέγεθός του, είναι ο πλέον άκακος, αφού τρέφεται αποκλειστικά με πλαγκτόν. Χρειάζεται φυσικά να καταναλώνει τόνους πλαγκτόν κάθε μέρα – το στομάχι του χωρά μέχρι και 500 κιλά τροφής – γι’ αυτό και όταν βρίσκεται μέσα στο νερό έχει πάντα το στόμα του ανοιχτό».
Ο συγκεκριμένος καρχαρίας, όπως διαβάζουμε, ήταν μήκους 6 μέτρων και ζύγιζε περίπου έναν τόνο. Το ψάρι – ένα από τα πιο σπάνια είδη, που ακόμα ζουν στις ελληνικές θάλασσες – τεμαχίστηκε και πουλήθηκε στην αγορά. Υπάρχει κάποιος, που δεν καταλαβαίνει, ότι ο άνθρωπος, είναι ο μοναδικός ανεξέλεγκτος άρπαγας πάνω στον πλανήτη γη και το μόνο επιζήμιο και επιβλαβές (και για την υπόλοιπη φύση αλλά και για το ίδιο το είδος του) ζώο;
Στη ραδιοφωνική εκπομπή «Οι Απέναντι» στον Δέλτα FM 102,3 FM που μεταδίδεται στην Αλεξανδρούπολη φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί η δημοσιογράφος του www.zoosos.gr Ελένη Ηλιοπούλου και…
Επιστολή στους υπουργούς Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, έστειλε χθες η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) καταγγέλλοντας το «παραθυράκι» - διαβάστε αναλυτικά εδώ το σχετικό ρεπορτάζ - που άνοιξε για τη νομιμοποίηση των παραστάσεων των δελφινιών στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, αφού ετοιμάζονται να τις χαρακτηρίσουν «θεραπευτικές» σε νέο νομοσχέδιο, που κατατέθηκε χθες Βουλή.
Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου με αφορμή τη δολοφονία ενός ακόμα σκύλου που βρέθηκε πυροβολημένος στο κεφάλι στην οδό Προύσσης τη Δευτέρα 12…
2 Σχόλια
αθηνα πετροχείλου
Ακόμα και τα τσιμπουρια, τα παρασιτα, αποτελούν τροφη για κάποιο αλλο είδος, συγκεκριμενα για καποια μικρά πουλιών, συνεπώς είναι μερος του βιολογικού κύκλου. Ο ανθρωπος είναι σαν τη χολέρα, καταστρεφει τα παντα στο περασμα του, δεν αφηνει τίποτα...
Ακόμα και τα τσιμπουρια, τα παρασιτα, αποτελούν τροφη για κάποιο αλλο είδος, συγκεκριμενα για καποια μικρά πουλιών, συνεπώς είναι μερος του βιολογικού κύκλου. Ο ανθρωπος είναι σαν τη χολέρα, καταστρεφει τα παντα στο περασμα του, δεν αφηνει τίποτα...
Και το άρθρο 12;
Που απαγορεύει τη χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες;