Στηρίξτε μας

Αναζητούν σκύλο που σώθηκε από φόλα στο Αχλάδι και επανεντάχθηκε στο Αυλάκι Φθιώτιδας (βίντεο)

16 Δεκεμβρίου 2021 21:11 | Καταγγελίες
Αναζητούν σκύλο που σώθηκε από φόλα στο Αχλάδι και επανεντάχθηκε στο Αυλάκι Φθιώτιδας (βίντεο)

Τον σκύλο που στις 12 Δεκεμβρίου εντοπίστηκε δηλητηριασμένος στο Αχλάδι Φθιώτιδας και εθελοντές κατάφεραν να τον σώσουν αναζητά και μέσω του www.zoosos.gr η Χρυσάνθη Καραγιάννη, γνωστή για το φιλοζωικό της έργο στην ευρύτερη περιοχής.

 

Για όσα έπαθε το ζώο το οποίο ο Δήμος Στυλίδας πολύ γρήγορα πριν καλά – καλά αναρρώσει επανένταξε σε άλλο χωριό στο Αυλάκι, μια περιοχή που το σκυλί δεν γνωρίζει.

Η κα Καραγιάννη τονίζει τα εξής για τις ευθύνες του δήμου σχετικά με το ζώο που ακόμα δεν έχει βρεθεί: «Ο αγαθός γίγαντας της φωτογραφίας δηλητηριάστηκε από φόλα στο Αχλάδι Στυλίδας πριν τρεις ημέρες.  Βρέθηκε επίσης μια γάτα νεκρή ενώ δεν γνωρίζουμε πόσα άλλα ζώα πλήρωσαν την επιθυμία του  δολοφόνου να σκοτώσει αθώα πλάσματα.

AxladiFthiotidasDilitiriasmeniGata12 12 2021 1

 

Ο σκύλος φροντιζόταν από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες είχαν αιτηθεί στους αρμοδίους του δήμου Στυλίδας την προσωρινή εγκατάσταση ενός σκυλόσπιτου.  Ο σκύλος σώθηκε  αφού οι άνθρωποι που τον φρόντιζαν τον μετέφεραν άμεσα σε ιδιωτικό κτηνιατρείο της Λαμίας.

Ο δήμος ανέλαβε να πληρώσει το κόστος της νοσηλείας, αλλά το σκυλί -όντας πολύ αδύναμο- μόλις εχθές επανεντάχθηκε με ενέργειες του δήμου, σε άλλη Τοπική Κοινότητα και συγκεκριμένα  στην περιοχή του Αυλακίου Στυλίδας, με το σκεπτικό να μην γίνει νέα απόπειρα εξόντωσης του στο Αχλάδι.

 

Περιοχή άγνωστη όμως,  το Αυλάκι, για τον σκύλο ο οποίος είναι πολύ αδύναμος και εξυπακούεται ότι έχει ανάγκη από αυξημένη φροντίδα, γεγονός που ελλοχεύει κινδύνους για την επιβίωσή του. Οι άνθρωποι που τον φροντίζουν ανησυχούν γιατί δεν τον βρίσκουν στο σημείο επανένταξης αλλά ούτε στις γύρω περιοχές, ενώ εχθές τον αναζητούσαν για πολλές ώρες.

ΓΊΝΕΤΑΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ Ή ΚΡΥΦΤΕΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ.

Ο δήμος Στυλίδας είναι γνωστό ότι δεν έχει καταφύγιο. Ένα σκυλί όμως σε αυτήν την κατάσταση, που μόλις πριν τρεις ημέρες σφάδαζε από σπασμούς και που σώθηκε από θαύμα,  δεν μπορεί να επανεντάσσεται τόσο γρήγορα και μάλιστα  σε άγνωστη γι’ αυτό  περιοχή.

Οι άνθρωποι που το φροντίζουν ανησυχούν.

Οι φιλόζωοι ανησυχούμε.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κος Γ. Κορμάζος αφού εχθές το βράδυ ενημερώθηκε για τους φόβους μας καθώς το σκυλί δεν βρέθηκε, δεσμεύτηκε  ότι σήμερα θα αναζητήσει το σκυλί και ότι θα συνεργαστεί με τους εθελοντές για τη σωτηρία του.

Περιμένουμε τις ενέργειές του εν μέσω των ακόλουθων σκέψεων:

ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ  ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ, ΑΦΟΥ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΝ ΔΙΕΘΕΣΕ  ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΑΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ;

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΣΤΟ ΑΧΛΑΔΙ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ  ΚΑΤ΄ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ ΥΠΟΠΤΟΣ;

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ;

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΣΟΥΣ ΦΟΝΟΥΣ;

ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΟΙ  ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ  ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ;

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΣΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΛΑ , ΑΛΛΑ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΞΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ!

ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΥΛΙ!

ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ? ΘΑ ΖΗΣΕΙ;

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ;

ΠΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ  ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ,  ΑΦΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ  ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥΣ, ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΟΡΩΝ;

Προς ενημέρωση, παρατίθενται οι ισχύουσες  σχετικές διατάξεις,  ακολούθως:

''Κάθε δήμος υποχρεούται να λαμβάνει κάθε αναγκαίο μέτρο για την αντιμετώπιση, με κατάλληλο τρόπο, των αναγκών φιλοξενίας, προσωρινής διαμονής, περίθαλψης και εν γένει φροντίδας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, είτε με τη δημιουργία και λειτουργία τουλάχιστον ενός (1) καταφυγίου από τον ίδιο τον δήμο ή στο πλαίσιο συνεργασίας με άλλους δήμους ή ως μέλος συνδέσμου δήμων είτε μέσω της συστηματικής συνεργασίας με φιλοζωικά σωματεία ή φιλοζωικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έχουν εγγραφεί στο ΕΜΖΣ και διαθέτουν αδειοδοτημένα καταφύγια ή καταφύγια που πληρούν τις προδιαγραφές των άρθρων 28 και 29 ή δεν διαθέτουν τέτοια αλλά προτίθενται να αναλάβουν το κόστος διαμονής και φροντίδας των ζώων σε άλλα ενδιαιτήματα που έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν νομίμως, όπως επαύλεις και ξενοδοχεία ζώων, έναντι αμοιβής''.

ΆΡΑΓΕ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΠΡΑΓΜΑΣΙ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ; ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΑΔΥΝΑΤΩ...

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 6947685151.

Χρυσάνθη Καραγιάννη

Εκπρόσωπος για τον νομό Φθιώτιδας της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης των Ζώων.

Μέλος του Φιλοζωικού & Φιλανθρωπικού Σωματείου Εθελοντών  ΄΄Φίλοι Ζώων & Ανθρώπων΄΄».

 

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.