Στηρίξτε μας

Ακυρώθηκε μετά από καταγγελία της Π.Φ.Π.Ο. το παράνομο πρωτάθλημα μορφολογίας σκύλων που διοργάνωσε ο Ο.Κ.Α.Δ.Ε.

4 Ιουλίου 2021 20:32 | Επικαιρότητα
Ακυρώθηκε μετά από καταγγελία της Π.Φ.Π.Ο. το παράνομο πρωτάθλημα μορφολογίας σκύλων που διοργάνωσε ο Ο.Κ.Α.Δ.Ε.

Η καταγγελία που κατέθεσε στις αρχές η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί τελικά το «Πρωτάθλημα Μορφολογίας Διονύσης Ντούλος», που διοργάνωσε στη Νέα Μάκρη Αττικής ο Όμιλος Κυνοφίλων Αγγλικών Δεικτών Ελλάδας (Pointer – Setter Club Hellenique) σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κορωπίου, καθώς μεταξύ άλλων αποδείχτηκε ότι οι διοργανωτές δεν είχαν λάβει καμιά άδεια για τη διοργάνωση του.

Όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται μεταξύ των συνομιλητών των υπουργών (καθώς το νομοσχέδιο ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί), και αυτοί που τόσους μήνες προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη (με άθλια σποτ και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας «οικολόγων» κυνηγών) ότι ειδικά η υποχρεωτική στείρωση των κυνηγόσκυλών είναι επιζήμια για τα ζώα – κάτι απολύτως ψευδές και αντιεπιστημονικό.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν αποδεικνύεται ότι οι κυνηγοί που αυτοχαρακτηρίζονται διαχειριστές της φύσης και... τρανοί οικολόγοι πως παρανομούν ποικιλοτρόπως (με βασανισμούς θηραμάτων εντός και εκτός κυνηγετικής περιόδου, με θανατώσεις σπάνιων - προστατευόμενων ειδών, με παράνομες εκτροφές πωλήσεις σκυλιών με το αζημίωτο κ.ά.) γι' αυτό και μεταξύ άλλων τάσσονται κατά των όποιων περιορισμών στην ερασιτεχνική εκτροφή, αν και η Ελλάδα είναι γεμάτη με άρρωστα, παρατημένα κυνηγόσκυλα ράτσας (κάθε είδους) γιατί όταν το ...εργαλείο χαλάσει αυτοί οι τόσο φιλόζωοι, οι τόσο κυνόφιλοι συνήθως το πετούν.

Θυμίζουμε ότι ο Ο.Κ.Α.Δ.Ε. τόνιζε τα εξής στην ανακοίνωση του διαφημίζοντας πριν από μερικές ημέρες τη διοργάνωση που ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει στις 3 Ιουλίου: «ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΝΤΟΥΛΟΣ.

Οι προσπάθειες του Δ.Σ του ΟΚΑΔΕ για ένα βιώσιμο νομοσχέδιο στοχευμένα πλέον συνεχίζονται παρόλο τις θετικές διαβεβαιώσεις που έχουμε, μέχρι το τελικό αποτέλεσμα που θα το δούμε να《κατεβαίνει》 στην Επιτροπή της Βουλής.

Μέχρι τότε η Κυνοφιλία συνεχίζεται και για ακόμη μία χρονιά ξεκινάει το Πρωτάθλημα Μορφολογίας ΟΚΑΔΕ ((Διονύσης Ντούλος)) στην Αθήνα σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κορωπίου με κριτές τον διεθνή και Πρόεδρο του Κυνολογικού Ομίλου Κύπρου κο Χατζησάββα και το μέλος του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος και επίσης διεθνή κριτή κο Παπαδάτο.

Η συνέχεια θα δοθεί στο Αγρίνιο σε συνεργασία με τον Κυνοφιλικό Όμιλο Αιτωλοακαρνανίας με κριτές τους διεθνείς κο Fulgenzi από την Ιταλία και την κα Zivanovic από την Σερβία και θα τελειώσει στις Σέρρες σε συνεργασία με τον τοπικό Κυνηγετικό Σύλλογο, οι κριτές θα ανακοινωθούν σύντομα.
Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές στα γραφεία του Ομίλου τηλ 2105226522.».

Τι επισημαίνει η πρόεδρος της Π.Φ.Π.Ο.

Η Νατάσα Μπομπολάκη πρόεδρος της Π.Φ.Π.Ο. μετά την παρέμβαση των αρχών και την ακύρωση της παράνομης διοργάνωσης τονίζει τα εξής: «Η ΠΦΠΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ!
Για το πιο δυνατό κτύπημα κατά της ασύδοτης παρανομίας των κυνηγών.
Ακυρώσαμε για πρώτη φορά στα χρονικά το Διήμερο Πρωτάθλημα Μορφολογίας σκύλων, που ήταν προγραμματισμένο μετά φανών και λαμπάδων για χθες και σήμερα στην Αθήνα ,από τον ΟΚΑΔΕ -Όμιλος Κυνοφίλων Αγγλικών Δεικτών Ελλάδας.
Μετά την έφοδο των αρχών στη Θεσσαλονίκη κ Δράμα σε 5 παράνομους κυνηγο-εκπαιδευτές-εκτροφείς έχουμε την ακύρωση αυτή .
Παρέμβαση της Κτηνιατρικής και της ΕΛ.ΑΣ. χθες μετά την γραπτή μας καταγγελία σε κτηνιατρική,ελας και Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εξόδων
Χωρίς άδεια το Πρωτάθλημα Μορφολογίας !!! , μαύρα όλα τα χρήματα επομένως που εισέπραξαν και όλες οι άλλες ενέργειές τους για την υλοποίηση του πρωταθλήματος .Ποινικές και διοικητικές οι ευθύνες όλων των συντελεστών.

PetsasSteliosKinigoi
Στη πρώτη φωτογραφία ο Αν Υπουργος Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας συνδιαλεγόμενος επίσημα με τους παράνομους διοργανωτές ,πρόεδρο του ΟΚΑΔΕ και πρόεδρο του κυνηγετικού συλλόγου Κορωπίου για το νομοσχέδιο βεβαίως βεβαίως και για την ακύρωση της υποχρεωτικής στείρωσης .
Γι αυτό ξεσηκώθηκαν από άκρο σε άκρο οι κυνηγοί
Και όχι για τα παιδιά τους ρε γαμώτο ,που τα λατρεύουν.


Και στη δεύτερη ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με τον πρόεδρο πάλι του ΟΚΑΔΕ και τον αντιπρόεδρο της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας και πρόεδρο και γραμματέα σε άλλες 3 κυνηγετικές οργανώσεις .

Κύριε Κυριάκος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας ,Κύριε Στέλιος Πέτσας σ αυτούς ενδώσατε , στα συμφέροντα αυτών υποκύψατε αμαχητί , οι ευαισθησίες σας για τα ζώα εξαϋλώθηκαν και το συμφέρον της χώρας υποτάχθηκε στα συμφέροντα των κυκλωμάτων που λυμαίνονται τα ζώα ,οι δημόσιες επίσημες εξαγγελίες της Κυβέρνησης έγιναν φύλο και φτερό .
Επαναφέρετέ τες ,ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

Αλλάξτε το νομοσχέδιο υπερ των ζώων και της χώρας , αλλιώς θα μεγαλώσετε κι εσείς τη λίστα τόσων και τόσων κυβερνήσεων και υπουργών ,χρόνια και χρόνια τώρα που έκαναν μια τρύπα στο νερό και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε με οργή και θλίψη .
Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος , Γεωτεε
#Σύλλογος #Δημοσίων #Υπάλληλων ,παλαιοδήμιοι της κακιάς ώρας ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ,ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ. ΟΧΙ ΤΑ ΖΩΑ .
Αυτό είναι το παράνομο εμπόριο και οι παράνομες δραστηριότητες με πολυυυυύ χρήμα
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
ΥΓ.Αμα με βρειτε σε κανά χαντάκι δε θαναι απο τροχαίο».

Τι εξήγησε για την ακύρωση ο Ο.Κ.Α.Δ.Ε.

«Το Δ.Σ του ΟΚΑΔΕ θα ήθελε να ενημερώσει τα μέλη του αλλά και όλους τους Κυνόφιλους Κυνηγούς ότι πλέον και επίσημα η Κυνηγεσία και η Κυνοφιλία δέχεται ένα άτυπο πόλεμο. Αντίθετοι με τις αγαπημένες μας δραστηριότητες αλλά δυστυχώς και κάποιοι «δικοί» μας που είναι στο περιθώριο κάνουν ανώνυμες καταγγελίες περί κακοποίησης ζώων και προφανώς όταν κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί προσπαθούν να βρουν κάτι, όπως σήμερα στην Έκθεση στην Νέα Μάκρη που δεν ξεκίνησε καν.
Προφανώς αυτές οι ενέργειες τους δεν θα μας σταματήσουν, αντίθετα θα μας δώσουν ακόμα περισσότερο κουράγιο και θα δυναμώσουν τις φωνές μας προς όλες τις κατευθύνσεις για ένα βιώσιμο Νομοσχέδιο και όχι μόνο.
Όσο για τους εφιάλτες πάντα υπήρχαν αλλά πάντα το τέλος τους ήταν το ίδιο!!!».

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.