Στηρίξτε μας

Αντιπροσωπεία του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. συνάντησε την Εισαγγελέα Ζώων

18 Απριλίου 2012 13:35 | Επικαιρότητα
Αντιπροσωπεία του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. συνάντησε την Εισαγγελέα Ζώων

Αντιπροσωπεία του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας - Πειραιά (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.) συναντήθηκε σήμερα με την εισαγγελέα πρωτοδικών, Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, η οποία είναι η πρώτη εισαγγελέας στην Ελλάδα, που αναλαμβάνει το τομέα της προστασίας των ζώων.

Ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π., Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, αφού συνεχάρη την κα Αγγελοπούλου για την ανάληψη των νέων της καθηκόντων, χαιρέτησε την πρωτοβουλία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένης Ράικου και εν συνεχεία ανέπτυξε την δράση που υλοποιεί ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, μέσα από την λειτουργία του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.) και σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου 4039/2012.

Συγκεκριμένα ο κ. Γουρδομιχάλης ανέφερε – όπως τονίζεται και στο σχετικό δελτίο τύπου – ότι: «Η πολιτική του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. έχει δυο βασικές συνιστώσες: Η πρώτη συνιστώσα περιλαμβάνει την υποδομή και δράση για την ανακούφιση και την παροχή φροντίδας και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων.

Η δεύτερη συνιστώσα, εξίσου σημαντική, αφορά στην ανάληψη συστηματικής δράσης ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και της κατανόησης απ’ αυτήν της ανάγκης δημιουργίας νέων πρότυπων συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα. Ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π., χάρη:

1. στη σωρευμένη εμπειρία του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ., που ιδρύθηκε από τον ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π., το 2003 στα πλαίσια του νόμου 3170/2003

2. στην κάθετη οργάνωση και λειτουργία του, από τη περισυλλογή μέχρι τη τελική διάθεση των αδέσποτων, με πλήρη εξοπλισμό σε ιδιόκτητο χώρο

3. στο μέγεθος του, είναι το μεγαλύτερο στη χώρα αφού ανήκει και εξυπηρετεί 18 μεγάλους καλλικρατικούς δήμους - μέλη του, με πληθυσμό περίπου 1.000.000 κατοίκους

είναι πλήρως εναρμονισμένος με τις επιταγές του νόμου 4039/2012 για τα ζώα συντροφιάς (μέσω της τεχνογνωσίας που έχει αποκτηθεί) και αποτελεί πρωτοπόρο φορέα της Αυτοδιοίκησης στην περιβαλλοντική διαχείριση των νεκρών ζώων συντροφιάς καθώς το μοναδικό αποτεφρωτικό σύστημα χαμηλού δυναμικού, που διαθέτει η Αυτοδιοίκηση, για την καύση νεκρών ζώων συντροφιάς, έχει λάβει έγκριση περιβαλλοντικών όρων και άδεια λειτουργίας και είναι εγκατεστημένο στις εγκαταστάσεις του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π..

Βεβαίως, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή χρειάστηκε πέντε χρόνια συνεχών πιέσεων, γεμάτα από απρόβλεπτα εμπόδια, απίθανες απαιτήσεις και αρνήσεις των δημοσίων υπηρεσιών, προκειμένου να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να λειτουργήσει επιτέλους αυτή η καινοτόμος δράση της Αυτοδιοίκησης».

Η εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της συνάντησης έδειξε και διάθεση για συνεργασία και μεγάλο ενδιαφέρον για τις δράσεις, που αναπτύσσει ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π..
 

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.