Στηρίξτε μας

Αδιαφόρησε ο Δήμος Ιωαννιτών για πυροβολημένη σκυλίτσα που επί 3 μήνες σερνόταν παράλυτη στη Μάζια (βίντεο)

29 Μαρτίου 2023 07:00 | Καταγγελίες
Αδιαφόρησε ο Δήμος Ιωαννιτών για πυροβολημένη σκυλίτσα που επί 3 μήνες σερνόταν παράλυτη στη Μάζια (βίντεο)

Την αδιάφορη στάση του Δήμου Ιωαννιτών απέναντι σε έναν ηλικιωμένο σκύλο που έχει παραλύσει καθώς όπως αποδείχτηκε έχει πυροβοληθεί στην σπονδυλική στήλη επισημαίνουν εθελοντές που στις 20 Μαρτίου έσπευσαν να βοηθήσουν το ζώο καθώς το σώμα του ήταν γεμάτο πληγές. Η δημοτική αρχή ήταν ενήμερη ότι το σκυλί χρήζει βοήθειας από τις 20 Δεκεμβρίου του 2022 εντούτοις ο αριθμός πρωτοκόλλου περισυλλογής 138704 έμεινε στα χαρτιά. Το ζώο έλιωνε κάθε μέρα και περισσότερο και τώρα πια το αν θα ζήσει μια ζωή χωρίς πόνο είναι αμφίβολο.

 

Το ζώο μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του Σπύρου Πάκου και στο βίντεο και στις φωτογραφίες βλέπετε σε τι κατάσταση είναι. Η γυναίκα που πήγε να σώσει το σκύλο έμαθε για το μαρτύριο του πριν από μερικές ημέρες και με τη βοήθεια φίλου της κατάφερε να το μαζέψει.

Το ηλικιωμένο ζώο σερνόταν πυροβολημένο τουλάχιστον τρεις μήνες...

 

«Η σκυλίτσα είναι σε άσχημη κατάσταση. Η αδιαφορία του Δήμου την ανάγκασε να ζει μαρτυρικά εδώ και τρεις μήνες αντί να μεριμνήσει αν όχι να το σώσει, να του προσφέρει ένα ήρεμο τέλος» εξήγησε στο www.zoosos.gr η Ματίνα Τσαβέλη.

Η καταγγελία

«ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ!

ΑΦΗΣΕ ΑΝΑΠΗΡΗ ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΟΡΑΣΗ  ΣΚΥΛΙΤΣΑ ΝΑ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ 4 ΜΗΝΕΣ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ!

ΜΕ ΚΑΤΑΚΛΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΥΝΕΛΕΞΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.

Προσοχή περιέχει σκληρές εικόνες.

Η Λευκή ήταν ένα από τα σκυλάκια που είχε στην κατοχή της η κυρία Νούτσου Όλγα, πρόεδρος φιλοζωικού σωματείου της πόλης. Το 2019 όταν απεβίωσε η Ο. Νούτσου,  η Λευκή μαζί με τα 40 περίπου υπόλοιπα ζώα της προέδρου μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο του Δήμου όπου μετά επανεντάχθηκαν σε χωριά των Ιωαννίνων.

Η Λευκή ήταν ένα ηλικιωμένο σκυλάκι που έζησε όλη της την ζωή σε μία περίφραξη μη γνωρίζοντας να επιβιώνει στην αδέσποτη ζωή.

Ενώ είχε εκφραστεί η επιθυμία από φιλοζωικό σωματείο της πόλης να υιοθετήσει την Λευκή, οι τότε αρμόδιοι αγνόησαν την επιθυμία αυτή και επανένταξασε συνεργασία με άλλο φιλοζωικό σωματείο της πόλης που ήταν στην πενταμελή επιτροπή του Δήμου,  την Λευκή, γριούλα, ανήμπορη, και με μειωμένη όραση όπως ήταν, στις Λιγγιάδες ενώ το τσίπ της ήταν καταχωρημένο να επανενταχθεί στην Αγία Μαρίνα!!

Τότε οι εθελοντές του συλλόγου έκαναν τιτάνιες προσπάθειες να βρούνε την Λευκή ψάχνοντας για μήνες στα βουνά ζητώντας και την βοήθεια του κόσμου όποιος την δεί να τους ειδοποιήσει για να την υιοθετήσουν άμεσα.

Η Λευκή δεν βρέθηκε ποτέ.

Τον Δεκέμβριο του 2022 συμπολίτες μας είδαν την Λευκή ανάπηρη να σέρνεται στο δρόμο της Μάζιας με ανοιχτές πληγές και αδύναμη να επιβιώσει.

Έτσι επικοινώνησαν με τον Δήμο Ιωαννιτών όπου τους ανέφερε πως για να γίνει η περισυλλογή του ζώου πρέπει να στείλουν email!!

Έτσι και έκαναν. Έστειλαν email χάνοντας φυσικά πολύτιμο χρόνο, μέρες,  με γραφειοκρατικές διαδικασίες, να περισυλλεχθεί ένα τόσο βασανισμένο ζώο  και οι συμπολίτες μας πήραν αριθμό πρωτοκόλλου για την υπόθεση αυτή με νούμερο 138704.

Ενώ είχαν ενημερωθεί και από άλλους συμπολίτες μας για το περιστατικό αυτό, ούτε αυτό μάλλον τους ευαισθητοποίησε για να γίνει η περισυλλογή του ζώου αφήνοντας τους συμπολίτες μας να πιστεύουν πως ο Δήμος βοήθησε το ζώο.

Λίγες μέρες πριν, Μάρτιο του 2023, συμπολίτες μας ξαναείδαν την Λευκή να σέρνεται ανάπηρη στο ίδιο σημείο αλλά σε πολύ χάλια κατάσταση φυσικά από πριν.

Η γριούλα σκυλίτσα σέρνονταν για 4 μήνες και είχαν ανοίξει πολλά σημεία του σώματος της. Οι κατακλίσεις της την έκαναν να υποφέρει και τα σκουλήκια την έτρωγαν ζωντανή.

Τότε μία από τις συμπολίτισσες μας επικοινώνησε με την κυρία Ματίνα Τσαβέλη ζητώντας της απεγνωσμένα με λυγμούς να βοηθήσει το ανάπηρο σκυλάκι καθώς ο Δήμος αδιαφορούσε.

Η Ματίνα όταν είδε το βίντεο με το ανάπηρο σκυλάκι θυμήθηκε τις αναρτήσεις των εθελοντών που έψαχναν απεγνωσμένα την Λευκή και την αναγνώρισε κατευθείαν.

Επικοινώνησε με τον κύριο Κώστα Γρηγορίου ιδιοκτήτη του Pet taxi Ioannina και του ζήτησε την βοήθεια του ώστε να περισυλλέξουν την Λευκή.

Έτσι και έγινε. Η Ματίνα και ο Κώστας πήγαν στην Μάζια πήραν αγκαλιά την Λευκή που συνεχώς αναστέναζε στην αγκαλιά τους και όσο της έδιναν τα χάδια τους εκείνη έμπαινε όλο και πιο πολύ στην αγκαλιά τους.

Την μετέφεραν σε κτηνίατρο όπου διαπιστώθηκε από τις ακτινογραφίες πως η γριούλα σκυλίτσα είχε εκατοντάδες σκάγια μέσα της εκτός από όλα τα άλλα βάσανα της.

Ο κτηνίατρος ανέφερε πως αν αυτό το περιστατικό ερχόταν σε κτηνίατρο στην ώρα του, τότε η αντιμετώπιση του θα ήταν πολύ διαφορετική.

Αυτό μας κάνει να αναρωτιόμαστε πως αν γινόταν η περισυλλογή από τον Δήμο στην ώρα της, τότε η σκυλίτσα θα είχε άλλη τύχη?

Η Λευκή φιλοξενείται από εθελοντή, που φροντίζεται παίρνει την αγάπη που της αξίζει αλλά δυστυχώς η κατάσταση της υγείας της είναι πολύ χάλια και ίσως χρειαστεί να κοιμηθεί για να σταματήσει ο πόνος της και η ταλαιπωρία της.

Όλο αυτό το περιστατικό αλλά και όλα όσα διαβάζουμε για την αδιαφορία των Δήμων στην διαχείριση αδέσποτων μας κάνει να αναρωτιόμαστε πως αν δεν υπήρχαν οι εθελοντές πόσα ζώα θα υπέφεραν εκεί έξω?

Για την υπόθεση της Λευκής θα ενημερωθεί σήμερα και το υπουργείο Εσωτερικών στο τμήμα προστασίας ζώων.

Ευχόμαστε τα καλύτερα για την γριούλα Λευκή.».

Τι είχε επισημάνει το 2019 για την επανένταξη του ζώου ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων «Animal Action Ioannina»

Στις 20 Μαΐου του 2019 ο σύλλογος είχε επισημάνει τα εξής στη σελίδα του στο facebook: «Δύο φιλοζωικές στην επιτροπή του Δήμου και επανεντάξατε γριούλα που δεν μπορεί να περπατήσει στο βουνό με λύκους. Και όταν σας παραπονεθήκαμε πως μπορέσατε και το κάνατε αυτό, η μία από τις δύο φιλοζωικές μας είπατε χωριό είναι και η Λιγκιάδες και όχι βουνό. Μάλλον πρέπει να μάθετε καλύτερα τα Ιωάννινα.

Λυπούμαστε πολύ για τις θέσεις που κατέχετε σε αυτή την επιτροπή. Τόσο εκνευρισμένοι!

---------------------

ΕΠΕΙΓΟΝ!! ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ.

Επανεντάχθηκε από το δημοτικό καταφύγιο η γριούλα σκυλίτσα της Όλγας που έφυγε από την ζωή (Φιλοζωική Ένωση Ιωαννίνων), μετά το χωριό Λιγκιάδες Ιωαννίνων στις στροφές όπως ανεβαίνουμε για τις κεραίες.

Η Λευκή δεν μπορεί ούτε να περπατήσει και είναι πολύ φοβική. Δεν έχει μάθει στην αδέσποτη ζωή, ήταν πάντα σε μία περίφραξη. Μία μεγαλόσωμη σκυλίτσα που έτρωγε μπούλινγκ από τους άλλους κυρίαρχους σκύλους και δεν αντιδρούσε. Όσες φορές την είδαμε στις υποδομές της Όλγας την είδαμε ματωμένη.

GiannenaSkylos20 5 2019 1Η σκυλίτσα το 2019.

Με τους κατοίκους που μιλήσαμε όσο την ψάχνουμε, όλοι μας είπαν:

" Είναι ένας λύκος σαν αρκούδα εκεί που την άφησαν.

Εμείς οι κυνηγοί έχουμε δεί πάνω από 80 κρανία σκύλων στη περιοχή. Έχει φάει όλους τους ιδιόκτητους σκύλους από τα μαντριά και από τα σπίτια και όλα τα αδέσποτα. Αν γλύτωσε από αυτόν κάπου ίσως την βρείτε."

Μαζί της επανεντάχθηκαν και δύο μικρόσωμοι σκύλοι.

Παρακαλούμε τους φιλόζωους στους Λιγκιάδες, παρακαλούμε όλους σας για κοινοποιήσεις μήπως κάποιος τα έχει δεί.

Αν τα έχετε εντοπίσει παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 6956542022.

Εμείς εκεί θα είμαστε σε λίγο να ξανά ψάξουμε και θα  επέμβουμε άμεσα όποιος τα εντοπίσει ή τα έχει εντοπίσει στη περιοχή ή κάπου αλλού.

Η ιστορία της:

https://www.facebook.com/animalactionioannina/videos/386271248600782/».

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.