Στηρίξτε μας

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο ιδιοκτήτης των Ροτβάιλερ που σκότωσαν αγοράκι στον Άργιλο Κοζάνης

2 Μαΐου 2016 16:30 | Επικαιρότητα
Ελεύθερος μετά την απολογία του ο ιδιοκτήτης των Ροτβάιλερ που σκότωσαν αγοράκι στον Άργιλο Κοζάνης

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας άσκησε ο εισαγγελέας Κοζάνης στον 72χρονο ιδιοκτήτη των δύο σκύλων ράτσας Ροτβάιλερ, που τραυμάτισαν θανάσιμα χθες ένα 5χρονο αγόρι στο χωριό Άργιλος Κοζάνης. Ο 72χρονος στην κατάθεση του στον εισαγγελέα ισχυρίστηκε ότι τα Ροτβάιλερ ήταν κλεισμένα σε ειδικό χώρο στο ημιυπόγειο του σπιτιού του, ενώ τα υπόλοιπα 5 σκυλιά της οικογένειας ήταν κλεισμένα σε αποθήκη της αγροικίας.

Ο συνήγορος του δήλωσε ότι ο 72χρονος είναι συγκλονισμένος από το περιστατικό και σημείωσε πως διατηρούσε και φιλικές σχέσεις με την οικογένεια του αγοριού. Ορίστηκε προανάκριση για την έρευνα των πραγματικών περιστατικών που οδήγησαν στο θάνατο το 5χρονο αγοράκι, ενώ ο 72χρονος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.zoosos.gr το παιδάκι διέφυγε της προσοχής της μητέρας του και τράβηξε τον σωλήνα με τον οποίο ο ιδιοκτήτης των σκυλιών είχε πρόχειρα στερεώσει καφάσια με τα οποία έκλεινε το πορτάκι από το οποίο περνούσαν τα σκυλιά και έβγαιναν στην αυλή. Έτσι τα ζώα βγήκαν από τον χώρο δάγκωσαν το αγοράκι στο λαιμό με αποτέλεσμα αυτό να καταλήξει λίγες ώρες αργότερα στο «Μαμάτσειο» Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης.

Θυμίζουμε ότι τα δύο σκυλιά χθες μεταφέρθηκαν στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κοζάνης όπου και θα παραμείνουν σε καραντίνα για 15 μέρες ώστε να ελεγχθούν για το αν πάσχουν από λύσσα.

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Οι «επικίνδυνες» φυλές σκύλων και η αλήθεια

Πως επιλέγουμε τον σκύλο που θα γίνει μέλος της οικογένειας μας;

Πως συμπεριφερόμαστε σ’ ένα ζώο που μόλις υιοθετήσαμε και δεν είναι κουτάβι;

Η ιστορία της εκτροφής και η «μετάλλαξη» των φυλών των σκύλων

Καθαρόαιμοι σκύλοι και ασθένειες (βίντεο)

Νομικό Συμβούλιο του Κράτους: Καθολική απαγόρευση των ακρωτηριασμών χωρίς καμιά εξαίρεση!

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

20 Σχόλια

  1. angie pappas

    Κυρια Ηλιοπουλου απο την στιγμη που οι αναρτησεις περνάνε απο έλεγχο ,κάποιες που δεν ειναι κόσμιες θα έπρεπε να μην τις εγκρίνετε και απορω πως το κάνετε και τις εγκρίνετε.
    Δευτερον ,θελω να συμπληρωσω τις σκεψεις μου για επιπτωση που μπορει να ειχαν οι κροτιδες του Πάσχα,στην αντιδραση των ζωων.Μπορει να θεωρησαν τα σκυλια οτι απειλουνται απο καποιον "εισβολεα" που πυροβολαει.Για καποια ζωα αυτοι οι κροτοι ειναι εξαιρετικη απειλη,και τα περισσοτερα κατοικιδια,αλλαζουν συμπεριφορα εκεινες τις 2 ημερες που πεφτουν ακαταπαυστα οι κροτιδες και παρουσιαζουν αγχος,τρομο,ανησυχια κτλ.Εγω προσωπικα δεν ακουσα κανεναν εκπαιδευτη να αναφερεται σε αυτο ,που ολοι οι ιδιοκτητες ζωων παρατηρουμε καθε χρονο.

  2. jim

    μπραβο μητσαρα εμενα μου κατεβαζουν τις αναρτησεις μου οι σκυλοσυμμοριτες που τους αρεσει να μας απειλουν με τα σκυλια τους

  3. Μήτσος Τρικαλινός

    Λογοκρίθηκα επειδή είπα την άλλη άπαρτη γεροντοκόρη. Αυτή βέβαια μπορεί ανενόχλητα να αποκαλεί βρωμομανα μια γυναίκα που μόλις έχει χάσει το παιδί της με τέτοιο φρικτό τρόπο και μετά να ζητά και να τη θανατώσουν. Μέτα απειλεί ότι θα βρεθώ στο χαντάκι και πάλι καμία λογοκρισία. Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υποτίθεται ότι στέλνει στην δικαιοσύνη αυτεπάγγελτα άτομα που οι δημοσιεύσεις τους υποκινούν δημόσια, μέσω του διαδικτύου, τη βία και το μίσος. Φυσικά όταν δηλώνεις φιλόζωος και επομένως εξ ορισμού ευαίσθητη και καλοσυνάτη ψυχή, είσαι υπεράνω του νόμου και μπορείς ελεύθερα να ζητάς δημόσια να θανατωθούν άνθρωποι και να απειλείς να σκοτώσεις άλλους. Όλα δικαιολογούνται στο βωμό της προστασίας των ζώων. Να γιατί το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού δεν θα συνταχθεί ποτέ με τους φιλόζωους. Γιατί οι ιδέες, ο τρόπος σκέψης και κυρίως ο φανατισμός και η υποκρισία των περισσοτέρων από σας είναι ποιο αηδιαστικά, ποιο εμετικά και από κουφάρι που σαπίζει στον καλοκαιρινό ήλιο.

  4. ANNA

    ΚΙ ΕΣΥ JIM ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΣΕ ΧΑΝΤΑΚΙ ΕΧΩ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ

  5. jim

    τα σκυλια ειδικα οταν φτιαξουν αγελη μπορει να γινουν πολυ επικυνδυνα χωρις λογο ετσι γιατι την ειδαν στραβα στο ηλιθιο μυαλο τους εχω δει πολλα περιστατικα που θα μπορουσε ανετα να φαγωθει παιδακι αν τυχαια βρισκοταν εκει.κριμα να παιθανει το παιδακι και να ζουν κατι κοπροφιλα καρκινοματα οπως η αννα που ποιος ξερει τι κανουν στο κρεβατι τους με τα σκυλια.αμα γεννησεις κρατα μου ενα μαλιαρο κανις να σφουγγαριζω την τουαλετα και να σε σκεφτομαι

    1. αννα

      Η βλακεια και η χυδαιοτητα συχνα πανε μαζι. Μπαρμπα τζιμ, για το θεμα των σκυλων και της δηθεν επιθετικοτητας θα ακουσουμε τους ειδικους κτηνιατρους και εκπαιδευτες και οχι τον καθε κομπλεξικο και ασχετο φοβικο σκ@τονεοελληνα. Αννα (άλλη αννα)

    2. ANNA

      Σας είπα στο σαιτ, να αφαιρέσετε τα σχόλια μου.

      δεν το κάνατε.

      δε θα ξανασχοληθώ με τη σελίδα σας.

      η γενική άποψή μου, όλες= οι μη υβριστικές να γίνονται αποδεκτές.

      να μην προκαλείτε σε υβριστικές ανταλλαγές απαντήσεων προς ιδία οφέλη.

      στην ιστορία αυτή και βέβαια θα πρέπει να προστατευτούν τα ζώα, όπως κάθε έμβιο ον.

      παρακαλείσθε την επόμενη φορά να προσέχετε τις αναρτήσεις σας.

      είναι σοβαρό θέμα.

  6. ANNA

    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΒΡΩΜΟΜΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ, ΔΕΝ ΜΑΝΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΟΧΙ ΤΑ ΖΩΑ

  7. ANNA

    ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΗΤΑΝ ΔΥΟ ΣΚΥΛΟΙ ΠΟΥ ΚΟΥΝΟΥΣΑΝ ΦΙΛΙΚΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΚΑΙ ΓΑΥΓΙΖΑΝ ΓΙΑ ΝΑ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ" ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΕΠΙΘΕΤΗΚΟΤΗΤΑ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΥΛΛΑΣΕΙ ΘΑΝΑΤΩΣΗ. ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΘΕΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΙ Ο ΓΚΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ. ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΛΛΟ.

  8. MENIOS KARTIS

    TA ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ 2 ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ. ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΣ ΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

    1. Σοφία Αλφα

      Η μάνα, καλά θα έκανε να πρόσεχε περισσότερο το 5χρονο παιδί της, ΕΙΔΙΚΑ αφού ήξερε ότι βρισκόταν σε σπίτι με 8 προβληματικά σκυλιά... Δεν φταίει μόνο ο ιδιοκτήτης των σκύλων... Φταίει κι αυτή για ότι έπαθε το αγοράκι... ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι τα σκυλιά δεν φταίνε ΚΑΘΟΛΟΥ!!!!!!!!!!

    2. Ελλη

      Προσωπικα δεν με νοιαζει η μανα γιατι ΑΝΕΤΑ θα μπορουσε να προσεχει ενα παιδι 5 χρονων ειδικα οταν ηξερε οτι υπηρχαν ανεξελεγχτα σκυλια στο σπιτι. Το φταιξιμο ειναι των γονεων και του ιδιοκτητη των σκυλιων. Δεν φταινε τα σκυλια που αυτος δεν ηξερε πως να τα κοινωνικοποιησει και να τα βγαλει βολτα μια στις τοσες. Ακου καλυτερα τι λενε εκπαιδευτες περι τετοιες περιπτωσεις και ασε τα δηθεν "ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ".

  9. venus

    «Αυτά είναι τα δυο ροτβάιλερ που τραυμάτισαν θανάσιμα τον 5χρονο » διαβασα σημερα στο onlarissa.gr.
    Ακολουθουν δυο βιντεο, απολυτως αχρηστα για να εκτιμηθει σωστα μια κατασταση που πηρε εντελως αδικα τις διαστασεις μιας τραγωδιας.
    Μιας τραγωδιας προκαλουμενης απο ανθρωπινο χερι.
    Οχι απο τερατα με ανεξηγητα επιθετικα γονιδια επειδη ανηκουν σε μια ρατσα, την οποια καποια αγραμματα φασιστοειδη αποκαλουν sui generis ρατσα επιθετικη, ρατσα καταληλλη για κυνομαχιες.
    Αυτοι οι ιδιοκτητες με γονιδια καθαρματα στο αιμα τους δικιολογουν ετσι τον εγκλεισμο, την απομονωση, την καταδικη καποιων ζωων σε αποθηκες και χωρους που δεν ανηκουν και δεν αντεχουν τα ζωα συντροφιας.
    Οταν ερθει η στιγμη να φανουν τα αποτελεσματα αυτης της εγκληματικης ανορθοδοξης κρατησης ζωων, και θρηνουμε θυματα, σχιζει τα ιματια του ο καθε φιλευσπλαχνος γειτονας, που συμφωνα με το αρθρο ηξερε απο παλαια ποιες αισχρες πρακτικες εφαρμοζε το καθαρμα στα ζωα, και απαιτει δικαιοσυνη και τιμωρια.
    Οταν για το νεκρο παιδι ειναι αργα.
    Και για τα επομενα θυματα επισης, τα δυο ζωα, που ειναι πολυ πιθανον οτι θα θανατωθουν.
    Επειδη αντεδρασαν με συνεπεια, οπως ειχαν προγραμματιστει απο ενα διανοητικα αναπηρο κατασκευασμα της ανθρωπινης ρατσας.
    Αυτο ονομαζει ο μεσος πολιτης δικαιοσυνη.
    Οταν λοιπον παυσουν να αναπνεουν τα δυο «τερατα», θα ανασανουν κι ολοι οι πολιτες που ησαν ανεκαθεν της γνωμης οτι τετοια επιθετικα κοπροσκυλα, απο επιθετικες ρατσες, με επιθετικα γονιδια δεν εχουν καμμια θεση αναμεσα μας και πρεπει να θανατωνονται.
    Για να νοιωθουμε ολοι επιτελους ασφαλεις!
    Την αλλη μερα θα δωσουν οι γειτονες το χερι στον ιδιοκτητη που ειχε την «ατυχια» να τον βαλουν σε τετοιους μπελαδες τα επιθετικα «κοπροσκυλα» και το ολο περιστατικο θα περασει συντομα στα ψιλα.
    Σαν μια μεμονωμενη περιπτωση.
    Μονο οι γονεις του παιδιου ισως φροντισουν στο μελλον να μην επισκεπτονται καθαρματα με αδεια κατοχης ζωων συντροφιας.
    Venus

    http://www.onlarissa.gr/2016/05/03/vinteo-afta-ine-ta-dio-rotvailer-pou-travmatisan-thanasima-ton-5chrono/

  10. ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    Κρίμα.Πολύ κρίμα.Τι να πει κανείς τώρα.Ο Ένας μεν δεν το ήθελε είναι αυτονόητο αυτό , ο άλλος δε έχασε το αγγελούδι του και κοινώς είναι ένα δράμα.Κρίμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.