Ο ιππόκαμπος (Hippocampus ramulosus) είναι ένα προστατευόμενο είδος ψαριού που συνήθως συναντάται στα θαλάσσια λιβάδια Ποσειδωνίας και πιο σπάνια τον βλέπουμε να κολυμπάει στα μεσόνερα.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» ο ιππόκαμπος και στην Ελλάδα απειλείται από την καταστροφή των θαλάσσιων λιβαδιών, αλλά και γιατί σε κάποιες περιοχές γίνεται παρανόμως η αλίευση του αφού τον πωλούν ως σουβενίρ. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ιππόκαμπου είναι η ιδιόρρυθμη ζωοτοκία του. Τα αυγά του θηλυκού τα παραλαμβάνει ο αρσενικός και τα τοποθετεί σε ειδικό ασκό της κοιλιάς του όπου και εκεί εκκολάπτονται. Μετά δε την εκκόλαψη ο ασκός σχίζεται και εξέρχονται οι μικροί ιππόκαμποι.
Οι αρχαίοι συγγραφείς όπως ο Πλίνιος, ο Διοσκουρίδης κ.ά. απέδιδαν στον ιππόκαμπο θεραπευτικές ιδιότητες. Αντίθετα ο Αιλιανός θεωρεί το κρέας του ιππόκαμπου δηλητηριώδες. Λόγω της σχεδόν όρθιας στάσης του και της ανατομίας της κεφαλής του που προσομοιάζει με εκείνη του αλόγου σε πολλές γλώσσες η κοινή του ονομασία είναι αλογάκι ή άλογο της θάλασσας.
Το σκελετωμένο σκυλί με το πράσινο περιλαίμιο (από λάστιχο ποτίσματος) που περιφέρεται με κομμένη αλυσίδα και πιθανότατα κάποιος εγκατέλειψε γι' αυτό και περιφέρεται στο χωριό…
Ερώτηση προς τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Βαγγέλη Αποστόλου (αρμόδιο για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) απευθύνει ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος…
Σήμερα χειρουργήθηκε στην Κτηνιατρική Κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το σκυλάκι που χτυπήθηκε από όχημα στις 14 Ιανουαρίου στο Καλαμάκι των Χανίων στο νησί της Κρήτης. Δυστυχώς το ζώο δεν θα μπορέσει να ξαναπερπατήσει καθώς από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης δεν έσπασε απλά ένας σπόνδυλος του αλλά κόπηκε ο νωτιαίος μυελός.
Tα γεννάει και μετα τα τρώει. .....