Στηρίξτε μας

Απαράδεκτος είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει τις γάτες το www.queen.gr του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

20 Ιουλίου 2011 11:24 | Καταγγελίες
Απαράδεκτος είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει τις γάτες το www.queen.gr του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Σε δημοσίευμα με τίτλο «Πώς θα απομακρύνετε τη γάτα σας από τις γλάστρες» στις 11 Ιουλίου 2011 (16:08), η συντάκτρια του «ευφυούς» κειμένου Κρίστη Ανδρόνη, δίνει «συμβουλές» στους φιλόζωους αναγνώστες, που έχουν γατούλα στο σπίτι τους. Μεταξύ άλλων αναφέρει «Επειδή το επόμενο βήμα είναι να βρεθούν με το δισάκι τους στον ώμο να ψάχνουν στην κατηγορία “ενοικιάζεται” της χρυσής ευκαιρίας, καλύτερα να πάρετε τα μέτρα σας πριν λήξει άδοξα η συγκατοίκησή σας»…

queenDimosievma

Θα πρέπει οι συντάκτες της συγκεκριμένης life style ιστοσελίδας να καταλάβουν, ότι τα ζώα δεν είναι αντικείμενα, για να πετάμε στο δρόμο, μόλις κάνουν κάτι που μας δυσαρεστεί. Όταν υιοθετούμε ένα ζωάκι, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να το προστατέψουμε και να το μεγαλώσουμε, δείχνοντας του την αγάπη μας. Με κανέναν τρόπο δεν το εγκαταλείπουμε στους αφιλόξενους δρόμους.

Και τα κατοικίδια ζώα, που είναι συναισθανόμενα όντα, ακολουθούν τα ένστικτα τους και η επαφή με το χώμα (που υπάρχει στις γλάστρες) είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό, σε αντίθεση με τον εγκλεισμό σε μπαλκόνι. Η Νίκη Κάρτσωνα, που έχει την ευθύνη του site, θα πρέπει τέτοιες ουσιαστικές λεπτομέρειες να τις προσέχει και να μην επιτρέπει να αντιμετωπίζεται η συγκατοίκηση με τα κατοικίδια ως κάτι προσωρινό, ως κάτι που είναι σήμερα της μόδας και αύριο μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με κάτι που θα μας αρέσει περισσότερο!

Διαβάστε επίσης:

Διαμαρτύρονται για την στοχοποίηση ζώων από ΜΜΕ που κρύβουν τις ευθύνες των ανθρώπων & για τις επιθέσεις σκύλων

Δημοσιογραφικό μίσος για τα σκυλιά με αφορμή τον θάνατο του εισαγγελέα από τσιμπούρι

Σαλαμίνα: Όταν οι δημοσιογράφοι παρουσιάζουν τα σκυλιά ως τέρατα!

Όταν οι δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν μια φώκια ως «παιχνίδι» εκθέτουν το ζώο σε θανάσιμο κίνδυνο

Ε. Ηλιοπούλου: Τα Μ.Μ.Ε. στοχοποιούν τα ζώα που παρουσιάζουν άχρηστα, επικίνδυνα ή εργαλεία (βίντεο)

Διαψεύδει τους δημοσιογράφους η οικογένεια του Σ. Μπάγια για τα αίτια θανάτου του!

Η Ε.Σ.Η.Ε.Α. έβγαλε «λάδι» τον Ντάσκα αν και στοχοποίησε τ’ αδέσποτα

 

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

8 Σχόλια

  1. IreneK

    Γνώμη μου είναι ότι δεν υπήρχε κακή πρόθεση απο την πλευρά της δημοσιογράφου. Κι εμένα δεν με ενθουσίασε το σχόλιο και καταλαβαίνω τη διάθεσή σας να κάνετε μια επισήμανση, μα μη γινόμαστε ακραίοι. Επίσης καλό είναι να μην γενικεύουμε. Το συγκεριμένο site εχει φιλοξενήσει και θέματα φιλοζωικά όπως το παρακάτω.

    https://www.queen.gr/juicy/story/12316/vivi-katifori-poios-exei-to-noy-toy-sta-adespota

  2. sofia

    Gnwrizw prosopika tin kopela kai borw na diavevaiwsw pws den yparxei pio filozwos anthropos! oi gates tis zoun kalytera kai apo tin idia!
    Akrivws gia na MIN petaksoun sto dromo gates logw twn fysikwn tous enstiktwn (sti prokeimeni periptwsi to skalisma tou xwmatos stis glastres) idioktites pou den gnwrizoun polla gia ta katoikidia graftike ayto to arthro. Isa isa kai i kopela me ton tropo tis prospathei na pei akribws ayto: oti to na exeis katoikidia kai sti prokeimeni periptwsi gates, einai kati monimo, oxi kati pou akolouthei tin ekastote moda kai diathesi kai gi ayto tha prepei na mathoume na sumbiwnoume eirinika mazi tous briskwntas lyseis se thematakia pou prokyptoun. Lypamai pou eklavate to noima tou arthrou me lathos tropo

  3. Thenia Vas

    Μπραβο. Πολλα συγχαρητήρια στην ζωοεχθρο κειμενογραφο τους.
    Και μια ερωτηση στην κα Κρίστη Ανδρόνη Κωσταράκος (κειμενογραφος):
    Αν το παιδι σας, σκαλιζε τις γλαστρες και πετουσε εξω τα χωματα, το ιδιο θα κανατε? Θα το πετουσατε στον δρομο το παιδι?
    Ελεος. Θα πρεπει επιτελους να ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ οτι τα ζωακια ειναι ψυχουλες (πολυ πιο εκτιμητεες και σεβαστες απο τις ανθρωπινες ψυχες) και εχουν και αυτες το δικαιωμα να ειναι μελη σε μια οικογενεια. Να εισπρατουν αγαπη και φροντιδα. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΞΙΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΖΩΑΚΙ, ΜΗΝ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ. ΑΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ. ΟΧΙ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΩ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΑΗΜΕΝΟ ΠΑΙΖΕΙ, ΤΟ ΠΕΤΑΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΕΛΕΟΣ!! ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΞΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕΡΙΚΟΙ.
    Thenia Vas

  4. Iroubi

    Προφανώς δεν έχετε καθόλου αίσθηση του χιούμορ.... Εάν γνωρίζατε θα ξέρατε ότι το συγκεκριμένο άτομο απλά ζει για τις γάτες τις και τις συμπεριφέρετε σαν βασίλισσες!!!

  5. christie androni kostarakos

    Το παραπάνω κείμενο συμβουλεύει τους αναγνώστες σχετικά με το πώς να φροντίσει κανείς τις γλάστρες του προκειμένου να μην τις σκάβουν τα κατοικίδιά του. Ως περήφανη ιδιοκτήτρια δύο πανέμορφων και υγιέστατων γατών σας ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις σας, σας διαβεβαιώ πως ζουν ζωή χαρισάμενη και σας ενημερώνω πως σε καμία περίπτωση η πρόταση που απομονώσατε δεν κυριολεκτεί. Αντίθετα, όπως συνηθίζεται στη λογοτεχνία στοχεύει στην υπερβολή έτσι ώστε να εμπλουτίσει το κείμενο με εικόνες που θα το κάνουν πιο ευχάριστο και χιουμοριστικό στον αναγνώστη. Η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίσατε ένα διασκεδαστικό δημοσίευμα αρμόζει σε θέματα άλλης φύσης, χαμογελάστε και απολαύστε το υπέροχο ελληνικό καλοκαίρι!

    Christie Androni Kostarakos
    editor Queen.gr

  6. Cathy

    Ασχολίαστο. Αυτές είναι σελίδες για τελειωμένα άτομα και αργόσχολα. Όχι ζωόφιλους. Οπότε μην το ψάχνετε, δεν κινδυνεύει κανένα γατάκι. Εκεί σύχναζουν άτομα ανίκανα να φροντίσουν μια δεύτερη ψυχή συνήθως. Παρατηρήστε τον τρόπο που γράφουν γενικώς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.