Στηρίξτε μας

Ο γάτος Περσέας κάνει τα πρώτα του βήματα με τα τεχνητά του πόδια (βίντεο)

17 Νοεμβρίου 2020 20:03 | Τα καλά νέα
Ο γάτος Περσέας κάνει τα πρώτα του βήματα με τα τεχνητά του πόδια (βίντεο)

Ο Περσέας - η πρώτη γάτα στην Ελλάδα στην οποία τοποθετήθηκαν τεχνητά πόδια - κάνει τα πρώτα του βήματα... Το ζώο χειρουργήθηκε στις 25 Οκτωβρίου στην Κτηνιατρική Κλινική Λάρισας και εκεί του τοποθετήθηκαν στα πίσω άκρα, εμφυτεύματα από τιτάνιο καθώς θυμίζουμε ότι είχε βρεθεί στις 13 Μαΐου στη Λαμία ακρωτηριασμένο με λιωμένα τα τρία του πόδια, ίσως από όχημα.

 

Η Αγγέλα Μπαρτσιώκα, πρώην πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας, για την επιτυχή έκβαση της επέμβασης επισημαίνει τα εξής: «Ο ΠΕΡΣΕΑΣ  ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ!!!!!!!!! Όταν υπάρχει αγάπη και επιμονή έχουμε αποτελέσματα. Ο Περσέας, ο αδέσποτος γατούλης  που βρέθηκε στις 13-5-2020 στη Λαμία με 3 κομμένα ποδαράκια, επιτέλους ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ!

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας δεν μπορούσε να αφήσει  αυτό το τόσο βασανισμένο από τους ανθρώπους  ζώο, να μείνει αβοήθητο. Με φαντασία και  επιμονή έψαξε και βρήκε τη λύση, με τη βοήθεια άξιων συνεργατών και την αξιοποίηση  της τεχνολογίας. Ελπίζουμε μετά την οριστική επιτυχία αυτού του πρωτοποριακού ιατρικού  επιτεύγματος, να  υπάρξει ανάλογη βοήθεια για όλα  τα ζώων που έχουν την ατυχία να βρεθούν στη θέση του Περσέα.

Επισυνάπτω το βίντεο όπου θα δείτε την  πρώτη προσπάθεια του Περσέα να περπατήσει με τα προσωρινά   έξω -οστικά προθέματα (παπουτσάκια). Τα μόνιμα τα περιμένουμε... Θυμίζουμε ότι  η επέμβαση έγινε στην Κτηνιατρική Κλινική Λάρισας Σοφίας Ζώη - Δημήτρη Γκουγκούλη στις 26/10/2020. Την πραγματοποίησε η κα Σοφία Ζώη και η επιστημονική ομάδα "bio3Dvet" που αποτελείται από εξειδικευμένους μηχανικούς και κτηνιάτρους. www.bio3dvet.gr.

Έτσι βρέθηκε το ζώο...

 

Η bio3Dvet ανέλαβε τον σχεδιασμό και την κατασκευή των εμφυτευμάτων, τον σχεδιασμό και την κατασκευή των εξωπροσθετικών (πατουσάκια) με τεχνολογία 3D printing καθώς και τον σχεδιασμό του χειρουργικού πλάνου. Η συμπεριφορά του Περσέα υπέροχη... Παρακαλούμε συνεχίστε να καταθέτετε χρήματα στο λογαριασμό του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας , γιατί ακόμη έχουμε πολύ δρόμο και έξοδα μέχρι να μπορέσει να περπατήσει κανονικά και να φύγει από την κλινική όπου φιλοξενείται 6 μήνες τώρα! Χαρείτε τον!»

 

Οι ακτινογραφίες που του έγιναν λίγες μέρες αργότερα έδειξαν ότι ήταν και πυροβολημένος με αεροβόλο...

 

Τα εμφυτεύματα από τιτάνιο για τον Περσέα αρχικά δοκιμάστηκαν σε αντίγραφο οστού πριν τοποθετηθούν χειρουργικά στο ζώο...

 

Θα βοηθήσετε;

Τα έξοδα για τη φροντίδα του Περσέα είναι πολλά, καθώς έχουν καλυφθεί μόνο οι πρώτες 2.000 ευρώ από δωρεές και αν μπορείτε να βοηθήσετε εδώ θα δείτε το που:
Eurobank: 0026-0740-18-0101830486
GR 8602607400000180101830486
BIC ERBKGRAA
Δικαιούχος: Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας
Αιτιολογία: Περσέας
Paypal: [email protected]

O Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας δημιούργησε και ειδική σελίδα στο facebook «Γίνε τα πόδια του Περσέα» για όλους εκείνους οι οποίοι θέλουν να βοηθήσουν το ζώο και να μαθαίνουν τα νέα του.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Περσέας είναι η πρώτη γάτα στην Ελλάδα που απέκτησε πόδια από τιτάνιο (βίντεο)

Λαμία: Συγκεντρώνουν χρήματα ώστε η ακρωτηριασμένη γάτα να αποκτήσει ξανά πόδια (βίντεο)

Φθιώτιδα: Αναρρώνει η γάτα που βρέθηκε με λιωμένα πόδια στη Λαμία

Λαμία Φθιώτιδας: Γάτα σε τραγική κατάσταση με λιωμένα τρία πόδια προφανώς από όχημα

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.