Στηρίξτε μας

24-10-2011 η δίκη του βοσκού που έβγαλε τα μάτια του σκύλου του στην Ελούντα! Δυναμικό παρών θα δώσουν οι φιλόζωοι!

10 Οκτωβρίου 2011 19:36 | Επικαιρότητα
24-10-2011 η δίκη του βοσκού που έβγαλε τα μάτια του σκύλου του στην Ελούντα! Δυναμικό παρών θα δώσουν οι φιλόζωοι!

Στις 24 Οκτωβρίου 2011 αναμένεται τελικά να δικαστεί ο βοσκός, Κωνσταντίνος Τζανάκης, κάτοικος Ελούντας, που στις 6 Νοεμβρίου 2010 έβγαλε τα μάτια του σκύλου του, μπροστά στον 16χρονο γιο του, επειδή το ζώο - όπως ισχυρίστηκε - του έφαγε μια κότα!

Αυτό το φριχτό έγκλημα, μετά τις πιέσεις - που ασκήθηκαν από τους φιλόζωους του νησιού - και αφού υπήρχε και μάρτυρας, αλλά αφού έγινε και μήνυση εναντίον του δράστη από Ελβετίδα, γειτόνισσα του, ανάγκασε τις αρχές να δράσουν και τους αστυνομικούς να τον συλλάβουν.

ElountaDiamartyria2012 3

Στο Ειρηνοδικείο Αγίου Νικολάου αναμένεται να δικαστεί πρωτόδικα ο Κωνσταντίνος Τζανάκης μετά από αλλεπάλληλες αναβολές (η τελευταία στις 28/3/2011). Θυμίζουμε ότι η εισαγγελέας Λασιθίου, Μαρία Πολιτάκη, είχε αφήσει ελεύθερο (!) τον δράστη, αμέσως μετά τη σύλληψη του, χωρίς προηγουμένως να ορίσει την ημερομηνία εκδίκασης της μήνυσης και της αγωγής, που του έγινε, γι’ αυτό το φριχτό έγκλημα.

Τότε η Νατάσα Μπομπολάκη, δικηγόρος και πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων», είχε τονίσει ότι «η μεγάλη κινητοποίηση των φιλοζωικών συλλόγων και των απλών πολιτών, καθώς και η στήριξή μας τόσο από τα τοπικά όσο και από τα πανελλαδικά Μ.Μ.Ε. συνέβαλαν τα μέγιστα στο να οριστεί σχετικά σύντομα η δίκη του "ανθρώπου" αυτού. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι θα του επιβληθεί και η μεγαλυτέρα των ποινών, για το έγκλημά του, που η βαρβαρότητά του συγκλόνισε την χώρα όλη».

Η Ρένα Σαμαρίτη, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 115 Ζωοφιλικών Σωματείων, τονίζει ότι «Τα φιλοζωικά σωματεία της Κρήτης θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, ώστε η καταδίκη αυτού του ανθρώπου να σημάνει και την αρχή του τέλους τέτοιων εγκλημάτων.

Απαιτούμε όμως από τους εκπροσώπους των δήμων αλλά και από τους δημότες να δώσουν το παρών στην αίθουσα του δικαστηρίου. Είναι ντροπή να έρχονται για συμπαράσταση μόνο αλλοδαποί κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι προφανώς αγαπούν περισσότερα τα ζώα απ’ ότι εμείς».

Ο δράστης θυμίζουμε ότι τότε είχε ισχυριστεί στους αστυνομικούς, που τον ανέκριναν, ότι το σκυλί το χτύπησε αυτοκίνητο! Κόλαφος όμως ήταν η γνωμάτευση - καταπέλτης του κτηνιάτρου, Γιάννη Σφακιανάκη, ο οποίος είχε εξετάσει το ζώο, και είχε καταγράψει ότι αυτό συνέβη στον ποιμενικό σκύλο από ανθρώπινο χέρι. Ο κτηνίατρος για να απαλλάξει το ζώο από τους φριχτούς πόνους είχε προχωρήσει στην ευθανασία του. Ο δράστης αμέσως μετά το έγκλημα φρόντισε να αντικαταστήσει τον σκύλο αλυσοδένοντας στη θέση του ένα κουτάβι!

Διαβάστε επίσης:

Έβγαλε τα μάτια του σκύλου του για να τον τιμωρήσει στην Ελούντα Λασιθίου

Η εισαγγελέας «αθώωσε» τον άνδρα που έβγαλε τα μάτια του σκύλου του στην Ελούντα Λασιθίου

Υπογράψτε για να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη ο βοσκός που τύφλωσε τον σκύλο του στην Ελούντα Λασιθίου

Στις 13-12-2010 θα δικαστεί ο εγκληματίας - βοσκός που τύφλωσε τον σκύλο του στην Ελούντα

Στις 28-3-2011 η δίκη του βοσκού που τύφλωσε τον σκύλο του στην Ελούντα Λασιθίου

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. Stella Cosma

    Θα είναι ντροπή για το έθνος μας εάν δεν επιβληθεί η αυστηρότατη ποινή σε αυτό το ανθρωπόμορφο τέρας. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το παρόν μας στο δικαστήριο και από την Κύπρο.

  2. SHLOMIT SOFIA TIPPING

    The court must become aware that thanks to the internet and the FB, animal lovers and organizations all over the world, came to know and express their absolute disapproval and feeling of revulsion, about this despicable act. Also, Mrs Maria Politaki should resign from her position and give it up for someone with the necessary qualities, to comply with the ethical and legal obligations of this position.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.