Στηρίξτε μας

12-4-2022 η δίκη του δολοφόνου της Καρολάιν και της Ρόξυ, της σκυλίτσας της (βίντεο)

8 Απριλίου 2022 13:00 | Καταγγελίες
12-4-2022 η δίκη του δολοφόνου της Καρολάιν και της Ρόξυ, της σκυλίτσας της (βίντεο)

Ολιγοήμερη αναβολή ζήτησε και πήρε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Aλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, ο δικηγόρος του 34χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, του άνδρα που στις 11 Μαΐου 2021 σκότωσε τη γυναίκα του και τον σκύλο της μέσα στο σπίτι τους στην οδό Αλ. Παναγούλη στα Γλυκά Νερά Αττικής και στη συνέχεια ισχυρίστηκε στις αρχές ότι η οικογένεια του έπεσε θύμα αδίστακτων διαρρηκτών, οι οποίοι απαγχόνισαν τον σκύλο στην εσωτερική σκάλα του σπιτιού και έπνιξαν τη σύζυγο και μάνα του μόλις εννιά μηνών παιδιού τους.

Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος σήμερα στο δικαστήριο δήλωσε έγγαμος, χήρος και πατέρας αν και αυτός είναι που διέλυσε την οικογένεια του σκοτώνοντας τη γυναίκα του, προκάλεσε δηλαδή ο ίδιος τη χηρεία του, και άφησε ορφανό το κοριτσάκι τους, το οποίο θυμίζουμε είχε προσεκτικά αφήσει πάνω στο πτώμα της γυναίκας του ώστε να πείσει τους αστυνομικούς...

Η δίκη του θα συνεχιστεί στις 12 Απριλίου.

Για την κατηγορία της ζωοκτονίας δύο φιλοζωικοί φορείς εκπροσωπήθηκαν από δικηγόρους αφού ο δράστη έπνιξε τη Ρόξυ, μια αδέσποτη σκυλίτσα που είχαν υιοθετήσει και την κρέμασε στις σκάλες για να κάνει πιο πειστικό το δικό του άλλοθι.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα «Η Κοίτη» εκπροσωπεί η δικηγόρος Ευαγγελία Τσανοπούλου  και την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) η Νίκη Τηλιακού.

 

Η έδρα, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η κα Τηλιακού, ρώτησε τις συνηγόρους των φιλοζωικών φορέων αν αυτά έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Οργανώσεων και αγνοούσε το νόμο 4873/2021 (Φ.Ε.Κ. Τεύχος A’ 248/16.12.2021) ο οποίο ισχύει για έξι μήνες από τον περασμένο Δεκέμβριο καθώς το Μ.Φ.Σ.Ο. δεν έχει ακόμα συσταθεί με ευθύνη του αρμόδιου υπουργείου.

Το πρόβλημα, που είχε προκύψει από τη μη σύσταση του Μ.Φ.Σ.Ο., είχε εντοπίσει εγκαίρως η Π.Φ.Π.Ο. και είχε ετοιμάσει την τροπολογία την οποία ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών να την αποδεκτεί και να νομοθετήσει ώστε να βρεθεί λύση και τελικά έτσι έγινε.

Ο νόμος 4873/2021 στο άρθρο 59 αναφέρει τα εξής:

«Δήλωση προς υποστήριξη κατηγορίας από φιλοζωικά σωματεία ή φιλοζωικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα - Τροποποίηση της παρ. 7 του άρθρου 34 του ν. 4830/2021»

«Στη παρ. 7 του άρθρου 34 του ν. 4830/2021 (Α΄ 169) προστίθεται τρίτο εδάφιο και η παρ. 7 διαμορφώνεται ως εξής:

«7. Στις περιπτώσεις εγκλημάτων του παρόντος νόμου, μπορεί να παρίσταται αυτοτελώς και κάθε φιλοζωικό Τεύχος A’ 248/16.12.2021 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 11831 σωματείο ή φιλοζωική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο και είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Φιλοζωι[1]κών Σωματείων και Οργανώσεων του ΕΜΖΣ, ανεξάρτητα αν έχει υποστεί περιουσιακή ζημία, προς υποστήριξη της κατηγορίας και μόνο. Η σχετική δήλωση μπορεί να γίνει τόσο κατά την προδικασία όσο και στο ακροατήριο, σύμφωνα με το άρθρο 84 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (ν. 4620/2019, Α΄ 96). Κατ’ εξαίρεση, μέχρι τη θέση σε πλήρη λειτουργία του Μητρώου Φιλοζωικών Σωματείων και Οργανώσεων του ΕΜΖΣ του άρθρου 4 και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος, η δήλωση για την υποστήριξη της κατηγορίας μπορεί να γίνεται από κάθε φιλοζωικό σωματείο ή φιλοζωική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δραστηριοποιείται σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο χωρίς την προϋπόθεση της προηγούμενης εγγραφής τους στο Μητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Οργανώσεων του ΕΜΖΣ.».

Διαβάστε επίσης:

8-4-2022 η δίκη του δολοφόνου της Καρολάιν και της σκυλίτσας της

Παρών στη δίκη για τη δολοφονία του σκύλου της Καρολάιν το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα «Η Κοίτη»

Γλυκά Νερά Αττικής: Παραδέχτηκε ότι έπνιξε τον σκύλο τους για να δημιουργήσει πειστικό άλλοθι αφού δολοφόνησε τη σύζυγο του (βίντεο)

Γλυκά Νερά Αττικής: Ο σύζυγος ομολόγησε ότι δολοφόνησε τη γυναίκα του, προφανώς και τον σκύλο

Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα: Απέραντη η θλίψη μας για τη δολοφονία της Καρολάιν και της σκυλίτσας Ρόξυ

Χρειάζονται σπιτικό οι γάτες της δολοφονημένης απ'τον σύζυγο της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά Αττικής

Γλυκά Νερά Αττικής: Ληστές έπνιξαν τη γυναίκα και τον σκύλο για να κλέψουν τα χρήματα οικογένειας

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.