Στηρίξτε μας

1.000 μαθητές παρακολούθησαν τα μαθήματα φιλοζωίας στη Χίο

5 Δεκεμβρίου 2011 19:22 | Τα καλά νέα
1.000 μαθητές παρακολούθησαν τα μαθήματα φιλοζωίας στη Χίο

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου» στα σχολεία της Χίου με τη συμμετοχή περίπου 1.000 μαθητών μέσα στην πόλη της Χίου, στο Βροντάδο, στην Καλαμωτή, στην Καλλιμασιά, στα Νένητα, στις Καρυές, στα Καρδάμυλα και στη Βολισσό.

Η πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τη συνεργασία των αρμόδιων υπευθύνων σχολικών δραστηριοτήτων, ενώ υποστηρίχθηκε ιδιαίτερα από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία ανήκουν και τα περισσότερα σχολεία που συμμετείχαν.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί στα τέλη Ιανουαρίου του 2012, και τα σχολεία που επιθυμούν να λάβουν μέρος θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στις αρμόδιες διευθύνσεις. Το αντικείμενο της παρουσίασης - συζήτησης προσαρμόστηκε στην ηλικία και στα ενδιαφέροντα της κάθε ομάδας.

Μετά από την αρχική αναφορά στο πώς φροντίζουμε τα ζώα γύρω μας με γνώμονα τις δικές τους ανάγκες, επικεντρωθήκαμε στις ομοιότητες μεταξύ των ειδών, και αναφερθήκαμε στις ικανότητες τους που είναι διαφορετικές αλλά εξίσου εντυπωσιακές.

Μέσα από τη συζήτηση έγινε φανερό ότι η «αγάπη» για τα ζώα έχει πολλές διαφορετικές ερμηνείες και πως υπάρχει ανάγκη και περιθώριο να αναθεωρήσουμε τη στάση και τις πρακτικές μας με βάση το σεβασμό που αξίζει κάθε έμβιο ον.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί προβληματίστηκαν και εξέφρασαν τις απόψεις τους για τις συχνές κακοποιήσεις είτε αφορούν επιθέσεις, δηλητηριάσεις, είτε εγκαταλείψεις, και πρότειναν τρόπους άμεσης αντιμετώπισης, ενώ έγιναν και οι εύλογες αναφορές στο κυνήγι.

Οι μαθητές είχαν να πουν πολλά για τα ζώα, ακόμα και αφού χτυπούσε το κουδούνι για διάλειμμα και έδειξαν ιδιαίτερη όρεξη να προχωρήσουν σε δράσεις για την προστασία τους. Ελπίζουμε ότι η θέληση αυτή θα βρει ανταπόκριση σε γονείς και εκπαιδευτικούς, όπως στο 4ο Δημοτικό Σχολείο που προχωρά στη δημιουργία μια μαθητικής ιστοσελίδας.

Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου, το Δήμο Χίου, τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, τον Γιάννη και την Όλγα Λινού για την υποστήριξη αλλά και όσους αγκάλιασαν το πρόγραμμα με τη θερμή τους φιλοξενία.

Το πρόγραμμα «Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου» στηρίζουν από την έναρξη του οι: Αδάμη Αικατερίνη, Αττικό Νοσοκομείο Ζώων, Pet shop Happy dog, Λινού Μαρία, Μπαμπλένης Θοδωρής, Σταματίου Σταμάτης, Φαρμάκα Καίτη, Χρήστου Βασιλική.

Διαβάστε επίσης:

7.950 μαθητές διδάχθηκαν πώς να συμβιώνουν με τα ζώα γύρω τους

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.