Στηρίξτε μας

Αύριο η δίκη του Έλληνα δολοφόνου του σκύλου στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης

3 Ιανουαρίου 2012 11:16 | Επικαιρότητα
Αύριο η δίκη του Έλληνα δολοφόνου του σκύλου στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης

Αύριο δικάζεται στο Α' Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στις 12:00 ο Έλληνας δράστης, που σκότωσε με όπλο έναν αδέσποτο σκύλο στην περιοχή Κουφάλια Θεσσαλονίκης παραμονή πρωτοχρονιάς.

Μάλιστα μια μέρα πριν ο δράστης σκοτώσει το ζώο στις 30 Δεκεμβρίου 2011,  ένας άλλος άνδρας είχε «προειδοποιήσει» τηλεφωνικά την Ζωή Μποζαγλυκίδου, μέλος του φιλοζωικού σωματείου «Μέριμνα Αδέσποτων Ζώων Κουφάλια», ότι θα σκοτώσει τον σκύλο, που χάλασε τα μπεκ στον κήπο του - επειδή είναι και κυνηγός - αν και του προτάθηκε ως συμβιβαστική λύση ακόμα και να μεταφερθεί από την γειτονιά του ζώο. Όπως αποδείχτηκε και ο δράστης και εκείνος, που είχε απειλήσει, ότι θα σκοτώσει τον σκύλο, είναι και γνωστοί μεταξύ τους, αφού είναι γείτονες!

Το χρονικό του εγκλήματος από τον Έλληνα δράστη

Το περασμένο Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2011 η κα Μποζαγλυκίδου, μέλος της«Μέριμνα Αδέσποτων Ζώων Κουφάλια» δέχτηκε στις 17:16 μια στο κινητό του, από έναν άνδρα, ο οποίος κατ' αρχήν τον ρώτησε, αν έχει σχέση με το τοπικό φιλοζωικό σωματείο. Όταν του απάντησε θετικά στη συνέχεια του εξήγησε, ότι ένα αδέσποτο τους κατέστρεψε τα μπεκ στον απερίφραχτο κήπο τους, ενώ εκείνος για να τα τοποθετήσει έχει δώσει μια περιουσία. Είπε δε ότι μένει στις εργατικές κατοικίες των Κουφαλίων Θεσσαλονίκης.

Όταν το μέλος του φιλοζωικού σωματείου του τόνισε, ότι είναι καλύτερο να περιφράξει τον κήπο του εκείνος απάντησε, ότι αυτό δεν γίνεται γιατί είναι «εξ αδιαιρέτου» και δεν μπορεί να τα βρει με τους γείτονες. Τότε το μέλος της Μέριμνας του είπε ότι δεν είναι δυνατόν το φιλοζωικό σωματείο να μαζεύει κάθε αδέσποτο σκυλί που «ενοχλεί».

Τότε ο «κύριος» απάντησε πως είναι κυνηγός διαθέτει καραμπίνα, και πως αν ο σκύλος το ξανακάνει θα τον σκοτώσει! Όταν δε το μέλος της Μέριμνας του πρότεινε να απομακρύνουν το ζώο – ώστε να μην τον ενοχλεί και να μην κινδυνέψει – απάντησε «θα δω τι θα κάνω» και έκλεισε το τηλέφωνο.

Όμως το μεσημέρι της επομένης ημέρας δηλαδή την παραμονή της πρωτοχρονιάς ένας γείτονας επικοινώνησε με το σωματείο και είπε ότι είδε έναν «κύριο» να πυροβολεί το σκυλί δύο φορές εξ επαφής. Ο θάνατος του ζώου ήταν ακαριαίος. Οι άνθρωποι του φιλοζωικού σωματείου «Μέριμνα Αδέσποτων Ζώων Κουφάλια» κινήθηκαν άμεσα. Η Αστυνομία ανταποκρίθηκε με θέρμη και αναζητούσε τον Έλληνα δράστη, ο οποίος κρύβονταν αλλά τελικά συνελήφθη.

Ο άνδρας, που απείλησε, ότι θα σκοτώσει τον σκύλο, δεν είναι ο δράστης. Δράστης του εγκλήματος ήταν άλλος γείτονας!

Διαβάστε επίσης:

12 μήνες φυλακή με αναστολή και 600 ευρώ πρόστιμο για τον εγκληματία που σκότωσε τον σκύλο στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

8 Σχόλια

  1. Αντώνης Γκάβας

    Συνχαρητηρια στους δικαστές και γενικά αυτούς που έκλεισαν στην φυλάκη αυτο τον δολοφόνο του καημένου σκυλιού που του χαλασε τα μπέκακια του κήπου του που καστίζουν 5-10€ αλλά αυτός ο δολοφόνος κοστισε την ζωή ενος κακομιρού σκύλου....

  2. basilis

    elenh eksarxhs eipa oti katadikazw mia tetoia kinisi kai dn sumfwnw me tn praksh mias k egw exw skulo kai gnk eimai filozoos k agapw ta zwa!apla eipa oti mia stigmatizoume enan an8rwpo ecaei apo mia praksh adikaiologiti gia mia zwh! k egw o idios aporw pws t ekane o sugkekrimenos k otan t ema8a sokaristika!apo auton ton kalo kai hsuxo an8rwpo dn to perimena!to zwo xa8ike kakws k auto dn allazei distixws! to metaniwse k o idios eimai sigouros! as euxi8w na mn ksanaginoun pote ksana tetoia pragmata gt einai krima kai na xalas thn eikona sou alla k na xanete mia zwh pou dn ftaiei se tpt!

  3. basilis

    Kalhspera! katadikazw mias k eimai folozoos mia tetoia kinish kai lupamai pragmatika otan ginonte tetoies kiniseis!!! omws o an8rwpos autos einai sunadelfos kai ton kserw polla xronia! einai hsuxos an8rwpos oikogeneiarxis k pote dn edwse dikaiwma! pisteuw pws k o idios to metaniwse k eimai sigouros gi auto mias k einai an8rwpos xamilwn tonwn kai an8rwpos ths ekklhsias! pragmatika kai pali katadikazw mia tetoia kinish kakws egine omws gia mia stigmh la8ous pou adikaiologita ena skulaki skwto8ike mn maurizoume ecaei enan an8rwpo! autos o an8rwpos eixe palaiotera skulia k ta peripoiotan k to kserw epeidh to exw dei prwsopika! isws na nai h piesh pou kryvei o ka8enas mesa mas apo osa ginonte sth xwra mas! alla ksanalew katadikazw tn praksh auth!

    1. eleni

      Προφανώς αστειεύεστε και δεν μιλάτε σοβάρα... Σκότωσε τον σκύλο και θα του πούμε και μπράβο; Την πάει να πει η πίεση; Και εμείς πιεζόμαστε αλλά δεν χρησιμοποιούμε την καραμπίνα για εκτόνωση! Το ότι τον γνωρίζετε και είναι συνάδελφος δεν αλλάζει το γεγονός ότι εγκλημάτισε...

      Ας ζητήσει  από τον θεό που πιστεύει συγχώρεση όχι από εμάς!

  4. Θάνος

    Εν τω μεταξύ το μπεκ πως καταστράφηκε από το σκυλί; Το μόνο που μπορεί να κάνει ένα σκυλί σε ένα μπεκ είναι να πάει να το κατουρήσει.
    Μάλλον αυτό θα έγινε και του κακοφάνηκε τόσο πολύ που το παρουσίασε ως καταστροφή.

    1. eleni

      Γράφετε: Χωρίς λόγο αποκλείεται να το σκότωνε... Δηλαδή αν είχε λόγο θα το σκότωνε; Και παρ΄ολα αυτά εμείς γράφουμε τις μαλακίες;

  5. Σταυρουλα Ζερβου

    Απαραδεκτα ελαχιστη η ποινη του δολοφονου.Ας σκεφτουν οι δικαστες οτι αυριο μεθαυριο στη θεση του ζωου μπορει να ειναι το παιδι τους.Τι περιμενεις ομως απο μια Ελλαδα που θεωρει τα ζωα υποδιεστερα οντα.Μετα μας λενε βαρβαρους οταν παιρνουμε το νομο στα χερια μας.ΝΤΡΟΠΗ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.