Στηρίξτε μας

Ακούς την κραυγή των ζώων που σφαγιάζονται και το Πάσχα;

12 Απριλίου 2015 20:21 | Επικαιρότητα
Ακούς την κραυγή των ζώων που σφαγιάζονται και το Πάσχα;

Άλλη μια θρησκευτική γιορτή με θύματα εκατομμύρια έμβια όντα ολοκληρώθηκε. Θύματα και πάλι πλάσματα, μη ανθρώπινα είδη, στα οποία η κοινωνία μας αναγνωρίζει το δικαίωμα τους στη ζωή μόνο επειδή θα καταλήξουν στο πιάτο μας. Εσύ που δηλώνεις φιλόζωος, παίζοντας με την γάτα και τον σκύλο σου, ακούς την κραυγή τους; Γνωρίζεις πόσο βάρβαρα κακοποιούνται από τους ανθρώπους τα λεγόμενα και παραγωγικά ζώα πριν γίνουν η τροφή σου;

Διαβάστε επίσης:

Η κακοποίηση όλων των ζώων από τους ανθρώπους είναι φασισμός! (Βίντεο)

Μαθητής ετών 17: Κυρία, αυτό το έσωσα δεν θα το σφάξω ποτέ!

Η ζωή ενός γουρουνιού μέχρι να καταλήξει στο σφαγείο μέσα από σκίτσα! (Βίντεο)

Αποκαλύπτουν τους μύθους και τις αλήθειες σχετικά με το γάλα που πίνουμε

Δεν επιτρέπεται να μη ξέρεις πόσο υποφέρουν τα ζώα που τρως! (Βίντεο)

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

10 Σχόλια

  1. Jason

    Αγαπητή κα Κουλούρη, Χριστός Ανέστη!

    Το έθιμο του αρνιού και δή του πασχαλινού είναι εβραϊκό. Οι Εβραίοι γιόρταζαν το πάσχα, το πέρασμα δηλ. της Ερυθράς Θαλάσσης με θυσία αρνιού, το οποίο μετέφεραν οι ίδιοι στους ώμους τους ζωντανό στο Ναό του Σολωμόντα.
    Σύμφωνα με τον λευιτικό νόμο ο πιστός θυσίαζε αμνό και αυτός έπαιρνε τις αμαρτίες του θυσιάζοντος.
    Με την θυσία του Χριστού μας το έθιμο απλά δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζεται. (γιαυτό και στα μοναστήρια δεν καταλύεται ποτέ κρέας).
    Αλλά η κοιλιοδουλία επικρατεί και μπροστά στην ικανοποίηση του στομαχιού μας δεν αναζητάμε ούτε την ουσία ούτε την προέλευση της τροφής.

  2. Ιόνη

    Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουμε με αυτά τα ειδωλολατρικά έθιμα και να αφήσουμε αυτη τη καραμέλα περί εθίμων της Ελλάδας. Όλα καλά και άγια με τα έθιμα που δε προκαλούν πόνο σε κανένα. Που εδώ που τα λέμε, τα έθιμα τα θυμόμαστε όποτε μας βολεύουν και δε χαλάνε τη βολή μας. Όταν όμως πρόκειται για τη κακοποίηση και τη δολοφονία έμβιων συναισθανόμενων όντων, όχι, δεν ανέχομαι το "είναι έθιμο" και δικαίωμα μου να τα τρώω". Όσοι το λένε αυτό, ξεχνάνε κάποιον. Τα ίδια τα ζώα. Για ποιά δικαίωματα και τράβηγμα στα άκρα μας λέτε. Τα τρώτε, και είναι επιλογή σας. Μη μας το πλασάρετε και για ηθικό και λογικό όμως. Κατα τ'άλλα, χρόνια πολλά!

  3. ΙΩΑΝΝΑ ΔΑΜΙΑ

    Πολύ σωστά, επίσης να σκεφτούμε λίγο και τις δύστυχες κότες που το Πάσχα υποφέρουν ακόμα περισσότερο. Τα βαμμένα αυγά, προσέχει άραγε κανείς να προέρχονται από κότες ελεύθερης βοσκής;;... χλωμό... Ο κόσμος πρέπει να μάθει να διαβάζει επιτέλους τις ταμπέλες στις συσκευασίες αυγών.

  4. Haris Fotopoulos

    Κα Κουλούρη, είναι ένα ΕΛΕΕΙΝΟ έθιμο! Θα πάθεις κάτι δλδ, αν δεν σουβλίσεις αρνί? Ψυχούλες είναι κι αυτά, όπως ακριβώς και τα γατάκια και τα σκυλάκια! Αλλά μάλλον εσύ, όπως και άλλοι κάφροι σαν κι εσένα, νομίζεις ότι το αρνί γεννιέται..περασμένο στη σούβλα, ε?

  5. Δημητριος

    Τουλάχιστον να σφαζονταν γέρικα αρνιά και άρρωστα- το ψήσιμο καταστρέφει όλα τα μικρόβια φαντάζομαι- που είναι ένα στάδιο πριν το θάνατο θα ήταν μια κάποια λύση ...εγώ δεν το τρώω τό αρνί και είμαι έτοιμος να κόψω τελείως το κρέας εδώ που τα λέμε.
    (Προς διαχείριση: παρακαλώ πολύ δημοσιεύστε αν εγκρίνετε το παρόν και απορρίψετε το προηγούμενο κείμενο μου μιας και έγινε σαρδάμ κατά την αναγνώριση ομιλίας.σορυ.)

  6. Κωνσταντινα Κουλουρη

    Τι λετε μωρε? Μην τα διασαλωνουμε ολα.! Ειναι έθιμα.. ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! Τι μας λετε τωρα? να μην ψησουμε αρνι το πασχα? να μην τσουγκρισουμε τα αυγα?
    ΤΟ ΤΡΑΒΑΤΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ!!!!

    1. ΓΙΑΓΙΑ

      Έθιμο είναι και κλειτοριδεκτομή των γυναικών στην Αφρική. Το επικροτείτε και αυτό ή μήπως όχι επειδή δεν είναι ΕΛΛΗΝΙΚΌ;

    2. ΓΙΑΓΙΑ

      Έθιμο είναι και κλειτοριδεκτομή των γυναικών στην Αφρική. Το επικροτείτε και αυτό ή μήπως όχι επειδή δεν είναι ΕΛΛΗΝΙΚΌ;

    3. Ελεάνα

      Έθιμο ήταν και έθιμο είναι α κ ό μ α σε κάποιες ομάδες πληθυσμού ε ν τ ό ς του ελληνικού χώρου, να σε βρει παρθένα ο άντρας σου την πρώτη νύχτα και μετά να βγάλει το σεντόνι με το αίμα σου στο παράθυρο να το δει όλος ο κόσμος.
      Εσείς μαντάμ το τηρήσατε το έθιμο; Κι αν δεν είστε ύπανδρος, σκοπεύετε να το τηρήσετε ή τηρείτε μόνο τα έθιμα που ικανοποιούν το στομάχι και τα λοιπά κέφια σας, ανεξάρτητα από τον τρόμο και τον πόνο που προκαλούν σε πλάσματα πάναγνα και ανυπεράσπιστα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.