Στηρίξτε μας

Ημερίδα για την κακοποίηση των ζώων στην Θεσσαλονίκη στις 30/3

26 Μαρτίου 2015 06:42 | Επικαιρότητα
Ημερίδα για την κακοποίηση των ζώων στην Θεσσαλονίκη στις 30/3

Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκη στις 30 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα με θέμα «Η κακοποίηση των ζώων και η αντιμετώπιση του φαινομένου σε μια σύγχρονη κοινωνία» την οποία συνδιοργανώνουν η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.), το φιλοζωικό σωματείο «Η Αγάπη» και ο σύλλογος «ΚΥΩΝ & ΓΑΛΗ» που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη.

Οι διοργανωτές επισημαίνουν πως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει την χώρα μας, καθώς και της κρίσης αξιών της κοινωνίας αυξάνονται διαρκώς οι εγκαταλείψεις οικόσιτων ζώων και οι κακοποιήσεις αδέσποτων και δεσποζόμενων  ζώων. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο η Αστυνομία να είναι σωστά ενημερωμένη για όσα ορίζει η νομοθεσία ώστε με την άμεση επέμβαση της να βελτιώσει την εικόνα της πόλης και γενικότερα της χώρας μας σε σχέση με τον πολιτισμό μας απέναντι στα ζώα.

Στην ημερίδα αυτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί και σε άλλες πόλεις της χώρας με την υποστήριξη των τοπικών φιλοζωικών σωματείων και των  δήμων, θα μιλήσουν  διακεκριμένοι  επιστήμονες για την ορθή εφαρμογή και ερμηνεία του νόμου 4039/2012, όπως τροποποιήθηκε με τον νόμο  4235/2014, σε σχέση με τις διατάξεις για την κακοποίηση των ζώων και τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα.

Ομιλητές στην ημερίδα είναι η Βάσω  Τάκη, δικηγόρος και νομική σύμβουλος της Π.Φ.Π.Ο. η οποία θα τοποθετηθεί για το θέμα: «Η νομική προστασία των ζώων στην Ελλάδα και οι αρμοδιότητες της αστυνομίας».

Ο Δημήτριος Τόντης, DVM, dr med. vet, αναπληρωτής καθηγητής, διευθυντής του Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα μιλήσει για την «Συμβολή της κτηνιατροδικαστικής σε περιπτώσεις κακοποίησης – βίαιης θανάτωσης των ζώων».

Ο Δημήτριος Δούκας, δρ κτηνίατρος, επιστημονικός συνεργάτης - συμβασιούχος διδάσκων Κτηνιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα μιλήσει με για το θέμα: «Κακοποίηση ζώων και ψυχική υγεία του ανθρώπου – θύτη».

Η ημερίδα απευθύνεται  σε αστυνομικούς, εισαγγελείς, αρμόδιους για θέματα ζώων στους Δήμους, σε μέλη φιλοζωικών σωματείων και σε όποιους άλλους φιλόζωους  ή μη, που ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν.

Η διοργάνωση γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου  Πυλαίας – Χορτιάτη, και πραγματοποιηθεί στις 30/3, από τις 11:00 – 14:30, στο αμφιθέατρο του κτιρίου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου 326).

Διαβάστε επίσης:

«Περιορισμένης εμβέλειας» η φιλοζωική κουλτούρα στην Ελλάδα (βίντεο)

Δυναμικό παρών από το φιλοζωικό κίνημα της χώρας στην ημερίδα της Π.Φ.Π.Ο. (βίντεο)

Εισαγγελείς, νομικοί, εγκληματολόγοι, φιλόζωοι μιλούν για τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων

Πολυπληθές το κοινό που παρακολούθησε την ημερίδα για την κακοποίηση των ζώων (βίντεο)

Ημερίδα με τους εισαγγελείς για την εφαρμογή του νόμου για όσους κακοποιούν τα ζώα

Ημερίδα για τα αδέσποτα από το Πολεμικό Ναυτικό και τη Ζ.Ο.Ε.Σ.

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.