Στηρίξτε μας

Γαλάτσι: Τον προπηλάκισαν επειδή πέρασε από καφετέρια κρατώντας τον σκύλο του από το λουρί!

4 Σεπτεμβρίου 2014 12:17 | Καταγγελίες
Γαλάτσι: Τον προπηλάκισαν επειδή πέρασε από καφετέρια κρατώντας τον σκύλο του από το λουρί!

Όταν η βόλτα με τον σκύλο μας γίνεται επικίνδυνη αποστολή‏

Την επίθεση που δέχτηκε ένας φιλόζωος κάτοικος Γαλατσίου στις 2 Σεπτεμβρίου, ο οποίος έχει και ενεργή φιλοζωική δράση στην περιοχή, επειδή πέρασε από την πλατεία του Αγίου Ανδρέα στη Λαμπρινή κρατώντας τον σκύλο του από το λουρί καταγγέλλει με ανακοίνωση του το σωματείο «Αδεσποτολόγιο».

Οι εθελοντές μέλη του «Αδεσποτολόγιου» με αφορμή το συμβάν επισημαίνουν: «Τα πάρκα και οι πλατείες ανήκουν σε όλους μας... Στους ανθρώπους, στα σκυλιά, στις γάτες, στα περιστέρια! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ζούμε σε πολιτισμένη χώρα, αλλά ύστερα από τον προπηλακισμό που δέχτηκε μέλος μας γιατί τόλμησε να βγάλει βόλτα τον σκύλο του, μάλλον αυτό δεν ισχύει.

Ανυποψίαστος γύριζε σπίτι από τη βόλτα του με το σκυλάκι του ο Μ. όταν χωρίς αιτία, επειδή ο σκύλος του αποτόλμησε να μύρισε το παρτέρι σε δημόσιο χώρο μπροστά από καφετέρια στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα στη Λαμπρινή, δέχτηκε υβριστική επίθεση από θαμώνα της καφετέριας, με την υποστήριξη και άλλων θαμώνων, η οποία κατέληξε στην χειροδικία.

Χειροδικία που επικροτούσαν περίπου 70 άτομα. Και όσο σημαντικός ή ασήμαντος μπορεί να ήταν ο λόγος, το ότι αρέσκεται το 100% των παρευρισκόμενων σε τέτοιες πρακτικές και τις επικροτεί, μας κάνει ζούγκλα και όχι πολιτισμένο κράτος.

Κανένας δεν βρέθηκε να τον υποστηρίξει, οι υπεύθυνοι της καφετέριας ήταν αμέτοχοι, και ο μόνος που μίλησε υπέρ του Μ. ήταν ένα πεντάχρονο κοριτσάκι που δήλωσε ότι θέλει κι αυτό σκυλάκι όταν μεγαλώσει.

Ξανά και ξανά βλέπουμε δυστυχώς το ίδιο τροπάριο. Τα κατοικίδια γίνονται ο αποδιοπομπαίος τράγος για να ξεσπάσουν όλοι τα κόμπλεξ και τον εκνευρισμό τους. Για όλα φταίνε τα ζώα, αδέσποτα και δεσποζόμενα, κανείς άλλος. Μικροπρέπεια, παραλογισμός και βία ενάντια στους αδύναμους και ανυπεράσπιστους.

Και τι κάνουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι που θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε φιλόζωοι, που θέλουμε να λέμε τους εαυτούς μας πολιτισμένους; Σκύβουμε το κεφάλι όλο ενοχές που κάνουμε τα αυτονόητα, που πάμε το σκυλί μας βόλτα, που ταΐζουμε τα αδέσποτα, που έχουμε γάτα σπίτι μας μαζί με τα παιδιά μας.

Αφήνουμε την κακοποίηση να περνάει ατιμώρητη, συχνά μπροστά στα μάτια μας γιατί δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξεβολευτούμε για να υπερασπιστούμε κάποιον εκτός από την πάρτη μας. Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα και πραγματικά μας προκαλεί αηδία...» καταλήγει η ανακοίνωση.

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Γαλάτσι: Έθαψαν ζωντανό το ένα από τρία κουτάβια που εγκατέλειψαν

Γαλάτσι: Κακοποιεί συστηματικά τα σκυλιά του

Πυροβόλησε την γάτα 5 φορές με αεροβόλο στο Γαλάτσι

Μανιακός πυροβολεί συστηματικά και αφήνει παράλυτες αδέσποτες γάτες στο Γαλάτσι

Ζητούν εξομοίωση του νομικού πλαισίου απόκτησης αεροβόλου με τα υπόλοιπα όπλα

Γαλάτσι: Πυροβολημένο με αεροβόλο το γατάκι που εντοπίστηκε παράλυτο

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

12 Σχόλια

  1. φριζα

    θα σχολιάσω και ανευ περιστατικου κι ας βγω απο το θέμα.Ως ανθρωποσ που αγαπω τα ζώα(αλλα δεν εχω γιατι ξέρω οτι δεν μπορω να σηκωσω αυτην την ευθυνη) και τουσ ανθρωπουσ θα συμφωνησω αλλα δεν ημουν μπροστα να δω ακριβωσ τι συνέβει,αν εγινε ετσι τοτε ειναι για τα κραβαρα.Σιγουρα σε καμια περιπτωση δεν φταινε τα ζώα αλλα εμείσ.βεβαια Δεν ξέρω τι μπορει να εκανε ο εν λόγω φιλοζωοσ, γιατι εχω δεί πολλα κι ενα που με εκνευριζει ειναι οτι οντωσ υπάρχουν ψευτοφιλοζωοι κι αυτο γιατι καλα κανεισ , σαφως θα πας το σκυλακι σου βόλτα αλλα τα μαζευεισ αυτά που έκανε; πως σου φαινεται να παω να χε.., μετα συγχωρησεωσ εξω απο το σπίτι σου; επρεπε να βγει νομοσ για να γίνουν καποια πραγματα, αυτο ξέρω..κ ξέρω πολλούσ ανευθυνουσ με κατοικίδια και απλα θέλω να το αναφέρω!Δεν ειναι φιλοζωοσ καποιος που εχει ζωο ουτε το αγαπα οταν πρωτα απ ολα δεν εχει συνειδηση και σεβασμο στους συνανθρωπους του ελεοσ, γιατι οι περισσοτεροι εχουν για να καλυψουν μια δικη τους ανάγκη, αυτο δεν ειναι αγαπη ειναι ανευθυνοτητα και αυτα τα δυο δεν πανε μαζι

  2. Πέτρος

    Ο κόσμος πεθαίνει και εσείς την τρέλα σας να νταντεύετε ζώα άλογα!
    Μας τα έχετε ψιλοχοντροπρήξει με τα ζώα. Λες και εμείς δεν τα αγαπάμε.
    Ο τσοπανης ρε που κοιμάται αγκαλία με το σκύλο στο βουνό και εξαρτάται απο αυτόν και το ψωμί του και πολλές φορές η ζωή του η ίδια, του τραβάει και κάνα κλώτσο. Αυτός δεν τα αγαπάει δηλαδή και τα αγαπάει ο κάθε τυχαίος που το έχει για να πηγαίνει στο πάρκο για επίδειξη και για να τον διασκεδάζει;;;;

    Αϊντε, που γέμισαν οι πόλεις ψευτοφιλόζωωους. Πιο ζώα και απ τα ζώα είστε!
    Για σοβαρευτείτε λίγο γιατί έχουμε χαζέψει εντελώς.

    Και όσο για την καφετέρια. Καθόλου εντύπωση μη σας κάνει. Εχει αγανακτήσει ο κόσμος με τους φιλόζωωους και τις παπαριές σας και την πόρωσή σας σε βαθμό βλακείας!

    Πιο πολύ κακό κάνετε στα σκυλιά παρά καλό! Μου φαίνεται τελικά πως οι φιλόζωοι δεν τα πολυαγαπάτε...

    1. Φιλιπ

      Η καθε αντι φιλο ζωικη πραξη πρεπει να καταστελεται και να αντιμετοπιζεται σαν καθε μη νομιμη πραξη. Το να σιωπαινεις και να προσπερνας τα περιστατικα με προφαση "εδω πεθαινουν ανθρωποι" δεν ειναι η λυση.

      Και ως προς απαντηση στο το οτι οι φιλοζωοι ειναι λιγο σπαστικοι και καμια φορα το πανε στα ακρα θα σου πω το εξης... τα ζωα τους εχουν αναγκη γιατι μονο αυτους εχουν... γιατι εσυ κ εγω καθομαστε στον καναπε μας και βλεπουμε ειδησεις και στεναχοριομαστε για τους ανθρωπους που πεθαινουν... μετα βεβαια τα ξεχναμε ολα και απολαμβανουμε την κρυα μπυρα μας.... συνεχισε λοιπον να κανεις την ζωαρα σου και ασε τους σπαστικους φιλοζωους να υπερασπιζονται τα ζωα με οποιο τροπο μπορουν.

  3. Nouki

    Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί κανείς δεν καλεί την αστυνομία σε τέτοιες περιπτώσεις και ειδικά ο ενδιαφερόμενος.
    Είναι δυνατόν να σηκώνει κάποιος χέρι επάνω σου, για οποιοδήποτε λόγο, και να μην καλείς την αστυνομία?
    Γι'αυτό αλωνίζουν κάτι τέτοιοι τύποι και βαράνε τον κόσμο, γιατί κανένας δεν κάνει το αυτονόητο. Να καλέσει την αστυνομία. Τους αφήνουμε ατιμώρητους και παίρνουν ακόμα μεγαλύτερο θάρρος για τέτοιες συμπεριφορές.

  4. Zoudaki

    Ας παμε ολοι σε αυτη τη πλατεια με τα σκυλια μας να δουνε τι μπορουνε να μας κανουν!!!!!
    Ολοι ομως....εκπαιδευτες, φιλοζωοι, απλοι ιδιωτες με τα δεσποζομενα τους....παρτε και τα κλουβια με τα κουνελια σας μαζι.....
    Σα δε ντρεπονται λιγακι οι απολιτιστοι....Θελουμε να παμε και μπροστα δε ντρεπομαστε λιγακι....

  5. Amfie

    Κάφροι, απολίτιστοι, βάρβαροι, ελληναράδες!!!
    Αυτοί κατέστρεψαν την Ελλάδα!
    Για τον @@@@@ ψευτονταή που έφτασε στο σημείο να χειροδικήσει ελπίζω να έγινε μήνυση και να πήγε αυτόφωρο!
    Τώρα για τους άλλους που ωσάν οπαδικοί φανατικοί παρακολουθούσαν και επικροτούσαν τον προπηλακισμό, φαίνεται πως έβγαζαν τα άρρωστα απωθημένα τους!
    Το όλο περιστατικό αναδεικνύει την έλλειψη φιλοζωικής αλλά και γενικότερης παιδείας, την αναρχία, τον παραλογισμό και την παθογένεια της κοινωνίας μας!
    Μόνο που τέτοια συμβάντα αναίτιων επιθέσεων και προπηλακισμών, δεν πρέπει να τα επιτρέπουμε να περνάνε έτσι!
    Γιατί ανοίγει περισσότερο η κερκόπορτα της ασυδοσίας, του άκρατου φανατισμού και του φασισμού!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.