Στηρίξτε μας

Γιατί δεν δημοσιεύουμε το όνομα του δράστη που ξυλοκόπησε την σκυλίτσα στα Νέα Στύρα

18 Ιουλίου 2014 03:08 | Επικαιρότητα
Γιατί δεν δημοσιεύουμε το όνομα του δράστη που ξυλοκόπησε την σκυλίτσα στα Νέα Στύρα

Διαμαρτυρία έξω από την ψησταριά της οποίας ο ιδιοκτήτης στα Νέα Στύρα Εύβοιας κακοποίησε βάναυσα σχεδόν μέχρι θανάτου έναν αδέσποτο σκύλο – αφού πρώτα το δελέασε για να πάει κοντά του – χθες τα ξημερώματα θα πραγματοποιήσουν φιλόζωοι την Κυριακή το απόγευμα 20ης Ιουλίου.

Μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ του www.zoosos.gr και αφού η είδηση έκανε τον γύρω του διαδικτύου η αντίδραση των φιλόζωων ήταν ακαριαία. Γι’ αυτό δίνουν ραντεβού στα Goody’s του Αγίου Στεφάνου Αττικής στις 15:30 ώστε με τα οχήματα τους να φτάσουν στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας και με το πλοίο να μεταβούν στα Στύρα στις 18:30 και να πραγματοποιήσουν την διαμαρτυρία έξω από το μαγαζί του δράστη.

Εκατοντάδες χρήστες του facebook δημοσίευσαν μάλιστα τη φωτογραφία του άνδρα την τράβηξε η Φρόσω Πρασίνου, η οποία όπως είπε στο www.zoosos.gr, έφτασε στο σημείο που το σκυλί κείτονταν αιμόφυρτο λίγα λεπτά μετά το έγκλημα. Ο δράστης – που εξαφανίστηκε για να αποφύγει τη σύλληψη και είναι γνωστός στην περιοχή για τον βίαιο χαρακτήρα του – απεικονίζεται να στέκεται πάνω από το θηλυκό σκυλάκι, που δεν πέθανε ακαριαία.

NeaStiraEvias (2)Ο δράστης στέκεται πάνω από το πτώμα του κουταβιού που ψυχορραγεί!

Πολλοί ήταν εκείνοι μάλιστα που ζητούσαν από το www.zoosos.gr να δημοσιεύσει το ονοματεπώνυμο της ταβέρνας και το πλήρες όνομα του ιδιοκτήτη. Είχαμε εξαρχής το φωτογραφικό υλικό στα χέρια μας αλλά δεν το δημοσιεύσαμε.

Έχουμε επαναλάβει πολλές φορές ότι για εμάς η αντεκδίκηση και η προτροπή σε παράνομες πράξεις (κάτι που διώκεται ποινικά) δεν είναι το ζητούμενο. Οφείλουμε να περιμένουμε την απόδοση της δικαιοσύνης μέσω των δικαστηρίων με την εκδίκαση της υπόθεσης γιατί αυτός είναι ο μόνος ενδεδειγμένος πολιτισμένος τρόπος στο πλαίσιο λειτουργίας μιας κοινωνίας.

NeaStiraEviasMagiΗ ακτινογραφία!

Οι προπηλακισμοί, οι φθορές στην ιδιοκτησία, η επίθεση στον ίδιο ή σε μέλη της οικογένειας του και άλλου είδους παράνομες ενέργειες δεν είναι για εμάς αποδεκτές. Γιατί αν γίνουμε ίδιοι με τους δράστες τότε είναι βέβαιο ότι θα έχουμε χάσει το δίκιο μας.

Η αντεκδίκηση έχει ιστορικά αποδειχτεί ότι τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα λειτουργεί προς όφελος εκείνου που έχει τη δύναμη και όχι προς όφελος εκείνου που έχει το δίκαιο και επιθυμεί τη δικαίωση!

Άλλωστε έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία από το Λιμεναρχείο Νέων Στύρων για την υπόθεση καθώς αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν τι είδαν και υπάρχει και γνωμάτευση της κτηνιάτρου Ειρήνης Ταπούτη, η οποία προχώρησε και στην ευθανασία της Μάγκυς της μόλις 3,5 μηνών σκυλίτσας γιατί η ζημιά στο κρανίο της ήταν μη αναστρέψιμη.

Διαβάστε επίσης:

8-12-2017 η δίκη του δολοφόνου της Μάγκυ στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας

Νέα Στύρα Εύβοιας: Ο ταβερνιάρης σκότωσε το αδέσποτο χτυπώντας του το κεφάλι με μια καρέκλα

Ο Δήμος Καρύστου καταδικάζει το έγκλημα εις βάρος της σκυλίτσας στα Νέα Στύρα

Στις 7-12-2016 η δίκη του δολοφόνου της Μάγκυ στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας

Στις 6-4-2016 η δίκη του δολοφόνου της Μάγκυ στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας

Στις 21-9-2015 η δίκη του δολοφόνου της Μάγκυ στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας

Η Άννα Ανδριανού για την πρώην δήμαρχο που υπερασπίζεται τον δολοφόνο της Μάγκυ

Έκλεισε η ταβέρνα του δολοφόνου της Μάγκυ στα Νέα Στύρα Εύβοιας

Στις 15-12-2014 η δίκη του δράστη που κακοποίησε θανάσιμα τη σκυλίτσα στα Νέα Στύρα

Επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ στο δολοφόνο της σκυλίτσας στα Νέα Στύρα

Νέα Στύρα: Σε εξέλιξη η διαμαρτυρία για τη θανάσιμη κακοποίηση του κουταβιού

Μόνο τα ελληνικά δικαστήρια μπορούν να επιβάλλουν ποινή στον δολοφόνο της Μάγκυ

Το Λιμενικό μπορεί να επιβάλει πρόστιμο 30.000 ευρώ στον δολοφόνο του σκύλου στα Νέα Στύρα!

Στην ΕΛ.ΑΣ. οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας και για τα ζώα συντροφιάς

 

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

22 Σχόλια

  1. Δημητρα

    Να φαει ισοβια το καθαρμα το οποιο ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν γινεται!!! Σε μια πολη της αμερικης εχουν ενα κεντρο το οποιο εχει αστυνομους που βαζουνε φυλακη οσους κακομεταχειριζοντσι τα ζωα!!! Μακαρι να ειχαμε κι εμεις κατι 4ετοιο θα μπαινανε μεσα πολα καθαρματα!!!

  2. Τheo

    Πιαστε το ΚΑΘΑΡΜΑ και αλλαξτε του τον Χριστο στη φυλακη και το προστιμο ! Να γινει παραδειγμα για καθε αλλο κτηνος σαν αυτον !

  3. Πόπη

    Εμένα που έχω εξοχικό στα Ν. Στύρα (δεν κατάγομαι από κει)προπερσι μου δηλητηριάσανε με φυτοφάρμακο το Σκυλάκι μου 7 ετών 3 κιλά όλο κι όλο με φυτοφάρμακο που το έβαλαν σε κρέας είναι σιχαμένοι κακοί κωλοαρβανίτες ελεεινοι όλοι τους

  4. Ευγενια

    Παιδια εδω μενω θα ειμαι εκει να σας δειξω το μαγαζι,με το που βγαινετε απο το φερι μποτ ειναι σχεδον απεναντι,ειναι διπλα στην ψαροταφερνα του λιναρδου

  5. Spyridon Kostakis

    Το κρατος του απολυτου ξεφτιλισμου, χωρις αξιες και ιδανικα δειχνει για αλλη μια φορα το επιπεδο του πολιτισμου του.

    // Χαιρετισματα απο Σουηδια

  6. Ηλιας

    Αντι να συνεργαστειτε ρε για να κλεισετε στη στενη αυτο το ΖΩΟ καθεστε και τρωγεστε με ΜΑΛΑΚΙΕΣ του τυπου αριστεροι,δεξιοι,κιτρινος τυπος,μακης τριανταφυλλοπουλος και τα παπαρια μας κουνιουνται.ντροπη σας ρε.γιαυτο παει η χωρα κατα διαολου γιατι τρωγεστε με ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

  7. Joanna

    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟ#ΣΤΗΣ Ο ΚΟΛΟΜΑΛ#ΚΑΣ? ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΓΑΜ#ΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ.. ΘΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΩ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗ ΣΚΥΛΙΤΣΑ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙΣ ΚΑΘΙΚΙ....

  8. george

    ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΑΜΙΣΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΣΦΗΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΗΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΡΑΜΕ ΜΕΧΡΗ ΝΑ ΠΑΙΘΑΝΗ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ.

  9. Stella

    Οι φιλόζωοι δεν ζητιανεύουν φράγκα από τους άλλους φιλόζωους μέσω ενός μπλογκ, όπως κάνεις εσύ Ελενίτσα...

    Ασκείς το ρουφιανοεπάγγελμά σου και πολύ καλά κάνεις... Άσε όμως τα ζώα στην άκρη, αφού αγαπάς τα ευρώ!

    Οι φιλόζωοι έχουμε (ή δεν έχουμε) τις δουλίτσες μας και από το υστέρημά μας δίνουμε ότι (δεν) περισσεύει για να βοηθήσουμε όσους τετράποδους μπορούμε και έχουν την ανάγκη μας.

    Εσύ που προσπαθείς να μετατρέψεις τη φιλοζωία σε επάγγελμά, όχι μόνο μας προσβάλλεις, (προσπαθείς να) μας διχάζεις αλλά δυσφημείς τον αγνό και τίμιο αγώνα μας, προωθώντας κατά καιρούς διαφόρων λογής ξεκατινιάσματα που επί της ουσίας καθιστούν τους φιλόζωους ένα διχασμένο και χωρίς ίχνος σοβαρότητας, κίνημα...

    ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΦΙΛΟΖΩΟ, πάρτο χαμπάρι - εσύ και όσοι σε χρηματοδοτούν αφού το πιστεύουν(;)!

    ΟΥΤΕ ΕΣΥ, ΟΥΤΕ ΚΑΜΙΑ "ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ" ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ...

    ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ.

    Εξάλλου Ελένη, εκπρόσωπος των φιλόζωων που τρώει τα ζώα φαντάζει καλύτερο παραμύθι κι από αυτό με την κοκκινοσκουφίτσα και τον λύκο...!

    Ξέρω ότι θα διαβάσεις, ίσως δημοσιεύσεις και ίσως απαντήσεις στο μήνυμά μου.

    Σου γνωστοποιώ εκ των προτέρων πως ουδέ μία απάντηση σου θα απαντηθεί.

    Η παράθεση των ανωτέρω γίνεται αποκλειστικά (εφόσον δημοσιευθούν) για να αντιληφθούν οι αναγνώστες σου, τη σκοπιμότητα που απορρέει από την ενασχόλησή σου με τη φιλοζωία γενικότερα και όχι για να ανοίξουμε έναν διάλογο υποκρισίας.

    Όταν τα ευρώ που δίνεις για (κρεατο...)ταβέρνες τα διαθέσεις για δράσεις, όταν ο μηνιαίος ισολογισμός σου θα είναι στο κόκκινο από λεφτά που θα δίνεις σε κτηνιάτρους κτλ, όταν τα έσοδά σου θα προέρχονται από ανεξάρτητες πηγές, όταν θα αντιληφθείς πως τα (πραγματικά-κυριολεκτικά) ζώα δεν έχουν ψήφο, ίσως με πείσεις (εμένα και αρκετούς/ες ακόμη) ότι "είσαι δικιά μας".

    Μέχρι τότε, εσύ τη δουλειά σου - εμείς τη δικιά μας...

  10. Antiterra

    ψευδή στοιχεία τα αποσπάσματα από το blog σας; Σαν πρώην διαχειρίστρια του Άστεγος Διαβάτης γνωρίζω ότι είχαν σταλθεί προσκλήσεις μόνο για μια "δράση"κατά του εμπορείου ζώων από pet shop.Την σιωπή σας την εκλάβαμε σαν ΌΧΙ. Το Άστεγος Διαβάτης διαχειριζόταν από μια ομάδα ανθρώπων. Και έχουν γνώση όλοι οι διαχειριστές λεπτομέρειες από πρώτο χέρι. Το ψέμα σας ρέει από τα μπατζάκια.. γιατί δεν λέτε η ίδια στους αριστερούς συναγωνιστές σας τι απαντήσατε όταν σας ζήτησε εξηγήσεις για τα ψέματα σας αλλά και γιατί γράψατε ένα όνομα που σας έδωσαν «Off the record» παραβιάζοντας ακόμα και το κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας; Για να σας βοηθήσω όταν σας είπε για απειλές που δεχόμασταν από ακροδεξιές ομάδες; απαντήστε να δω!! Απλά γιατί γνωρίζατε ότι η ιδεολογία του ανθρώπου αυτού δεν θα έφερνε μπροστά σε μηνύσεις. και έχοντας φίλους του χώρου σας κοντά γράψατε ένα βούρκο από ψέματα... Το θράσος σας δεν έχει τέλος..

    1. eleni

      Συνεχίζετε να ψεύδεστε και φυσικά όπως πάντα ανώνυμα. Εμείς ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε και τότε και τώρα δημόσια και φυσικά έχουμε κρατήσει όλους τους διαλόγους που έγιναν μεταξύ εμού και του Άρη Φραντζεσκάκη. Τίποτα τότε δεν ειπώθηκε ανεπίσημα και τίποτα απ' όσα δημοσιεύσαμε δεν ήταν κρυφό.

      Καταγγείλαμε ευθέως εκείνον που με ψεύδη μας λοιδορεί και μας χρεώνει συνεργασίες μ’ εκείνους που καταστρέφουν την Χαλκιδική.

      Προφανώς όλοι οι κίνδυνοι (!) αυτοί – για τους οποίους με κατηγορείτε – εξαλήφθηκαν και πλέον ο Άρης Φραντζεσκάκης δείχνει και το πρόσωπο του στην ίδια ιστοσελίδα. Αυτό είναι φυσικά καλό και χαιρόμαστε για την εξέλιξη.

      Ελένη Ηλιοπούλου

      1. Antiterra

        Ναι γιατί ο Άρης φοβόταν απειλές των ακροδεξιών για μας και όχι για αυτόν.. αυτή είναι η διαφορά. Σας κατηγόρησε ότι κάνατε επιλεκτική κριτική.. Η ΠΦΠΟ είχε χορηγό κάποτε την Ελληνικό Χρυσό! ΤΟ ξέρατε αλλά δεν βγάλατε άχνα!! αυτός το έβγαλε και πέσαν όλοι να τον φάνε! και αυτό ψέμα: θα μας τρελάνεις εσύ!!!

        1. eleni

          Δεν το γνώριζα και μάλιστα μόλις ο Άρης μου το είπε και δήλωσα την άγνοια μου του είπα ότι θα επικοινωνήσω με την Π.Φ.Π.Ο. για να ζητήσω εξηγήσεις, γιατί είναι απαράδεκτο αυτό να συμβαίνει!

          Και έτσι και έκανα και αυτούς τους διαλόγους με τον Άρη τους έχω όλους σε πριντ σκριν από το facebook.

          Τόσο απλά!

          Ελένη Ηλιοπούλου

          1. Antiterra

            έτσι είναι η μεγάλη ρεπόρτερ. πρώην συνεργάτης του Μάκη!! από εκεί έμαθε και τι θα πει κίτρινος τύπος!! Ότι μας συμφέρει γνωρίζουμε!! είσαι για λύπηση!

          2. Antiterra

            Με τόσο ψέμα εδώ ότι και να διαβάσω από σένα.. φυσικά όλα αυτά να φανταστώ όταν έχασες τη δουλειά σου ε; και κάτι ακόμα όταν συκοφαντείς κάποιον, φρόντισε να τον έχεις ενημερώσει. δημοσιογραφικά είναι "ατόπημα" να μιλάς για κάποιον που δεν είναι εδώ για να σου απαντήσει.. πόσο δε μάλλον το να αποκρούσει όλα αυτά τα ψέματα και τις συκοφαντίες σου. καλά το πας..

          3. eleni

            Δεν συκοφαντώ κανέναν έχω απαντήσει στον συνεργάτη σου την ώρα που έπρεπε, όπως ακριβώς έκανα και τώρα με εσένα.

  11. EUGENIA

    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ????ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΒΑΡΑΕΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ 9 ΕΤΩΝ,Ο ΜΠΕΚΡΗΣ..............ΣΤΟ ΣΚΥΛΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΑΓΕ???ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΕΚΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ???ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΕ ΕΝΑ ΒΡΕΦΟΣ??ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙ ΗΤΑΝ ΜΟΛΙΣ 3,5 ΜΗΝΩΝ,ΒΡΕΦΟΣ!!!!!!!!!!!!ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ......ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΣ?????ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΩΡΟ!!!!!!!!!!!!!!ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟ,ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΗ,ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΩ....................

  12. ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΔΕΝ ΠΡΑΤΤΕΙ ΣΩΣΤΑ.ΘΑ ΤΟΥ ΒΑΛΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.ΤΟ ΖΩΟ ΤΟ ΝΟΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ;

    1. eleni

      Ο Άρης Φραντζεσκάκης δημιουργός και διαχειριστής του http://astegosdiavatis.blogspot.gr κατασυκοφάντησε την ιστοσελίδα μας και εμένα προσωπικά χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία. Εμείς με τη σειρά μας αναφερθήκαμε στο ονοματεπώνυμο του ανθρώπου που μας λοιδόρησε – λέγοντας επί της ουσίας ότι τα παίρνουμε! – και ζητούσε να συνεργάζεται μαζί μας!

      Είναι δύο διαφορετικά περιστατικά, δύο διαφορετικές υποθέσεις.

      Ελένη Ηλιοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.