Στηρίξτε μας

Αμαλιάδα: Τον αθώωσαν αν και πέταξε το σκυλί από το μπαλκόνι

28 Μαρτίου 2013 16:41 | Επικαιρότητα
Αμαλιάδα: Τον αθώωσαν αν και πέταξε το σκυλί από το μπαλκόνι

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας απάλλαξε λόγω αμφιβολιών τον άνδρα που σύμφωνα με τρεις αυτόπτες μάρτυρες πέταξε από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου του σπιτιού της κόρης του ένα σκυλάκι χθες το μεσημέρι. Ο εισαγγελέας δέχτηκε τη δικαιολογία που χρησιμοποίησε ο δράστης ότι το σκυλί του έπεσε (!) και δεν το έριξε μην ακούγοντας τις μαρτυρίες εκείνων που είδαν να το ρίχνει.

Ο εισαγγελέας, που αγνοεί προφανώς τη νομοθεσία και τις διατάξεις του νόμου 4039/2012 είπε στο ακροατήριο, ότι «τα σκυλιά είναι για τα μπαλκόνια και όχι  για τα σαλόνια». Αγνόησε βέβαια και τα όσα είχαν προηγηθεί και τα παράπονα που είχαν κάνει οι γείτονες στη φοιτήτρια για την έλλειψη φροντίδας προς το ζώο.

Η ασχετοσύνη του εισαγγελέα είναι εξόφθαλμη, αφού η νομοθεσία απαγορεύει τη μόνιμη διαμονή των κατοικίδιων ζώων σε μπαλκόνια και ταράτσες, αφού αυτό δεν συνάδει με την κανόνες ευζωίας και συνιστά διαρκή κακομεταχείριση δηλαδή κακοποίηση.

Το σκυλί που είναι καλά στην υγεία του αφού ευτυχώς το μπαλκόνι απείχε μόνο δύο μέτρα από το έδαφος δόθηκε από τον δράστη στον Φιλοζωικό Σύλλογο Πύργου.

Όπως πληροφορούμαστε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία θα διαμαρτυρηθεί στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για την ασχετοσύνη του εισαγγελικού λειτουργού.

Διαβάστε επίσης:

Αμαλιάδα: Πέταξε τον σκύλο από το μπαλκόνι

Βούρναγο Ηλείας: Τον συνέλαβαν επειδή βασάνιζε τον σκύλο του

Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πύργου: Άσκησε έφεση κατά της απόφασης που αθώωνε ιδιοκτήτη σκύλου από τις ευθύνες του

Υδροκυάνιο μέσα σε σαλάμι η φόλα που εντοπίστηκε στον Πύργο Ηλείας

Πύργος: Αστυνομικοί έσπασαν το τζάμι του Ι.Χ. για να σώσουν τα σκυλιά από τη θερμοπληξία

Πύργος: Έσωσαν τον εξαθλιωμένο ετοιμοθάνατο σκύλο

Πύργος: Έσερνε τον σκύλο πάνω στην άσφαλτο

Αμαλιάδα: Οι αστυνομικοί έσωσαν τον σκύλο που βρήκαν κρεμασμένο

Αμαλιάδα: Ο νεκρός σκύλος σαπίζει στην παραλία της Κουρούτας

Βρήκε τον σκύλο απαγχονισμένο στην Ζαχάρω Ηλείας

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. alice_malice

    Η δικαιοσυνη σε αυτη τη χωρα ειναι ανυπαρκτη. Την επομενη φορα που θα ειμαι αυτοπτης μαρτυρας, δεν θα κανω καταγκελια, θα παρω το νομο στα χερια μου αφου οπως βλεπουμε απο το παρων αρθρο αλλα και απο σχεδον καθε υποθεση κακοποιησης ζωων που φτανει στα δικαστηρια, ακομα και με τις πιο ακλονιστες αποδειξεις, οι ενοχοι αθωονονται. Στο συγκεκριμενο εισαγγελεα αξιζουν κλωτσιες και μετεπειτα πεταμα απο το μπαλκονι του 5 οροφου.

  2. Vasos

    Πολύ καλά θα κάνει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία να διαμαρτυρηθεί στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για την ασχετοσύνη του εισαγγελέα, μόνο όταν τους τραβήξει τ΄ αυτί ο υπεύθυνος προϊστάμενος καταλαβαίνουν κάτι τέτοιοι δημόσιοι "λειτουργοί".

  3. parask. oliver

    Προφανώς και όφειλε να μην είναι άσχετος ο εισαγγελέας, δουλειά του είναι να γνωρίζει και να εφαρμόζει το νόμο, αλλά μήπως ήταν ξαδερφοκουμπαρομπατζανακοφιλος με τον θύτη ??? έτσι παίζει συνήθως στην ελληνική επαρχία...

  4. Θάνος

    Αυτός ο εισαγγελέας θα είναι μάλλον από εκείνους τους καλούς συνανθρώπους, που επειδή υπάρχει κρίση, απαξιούν (όπως πάντα) να ασχοληθούν με τα προβλήματα των ζώων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.