Στηρίξτε μας

Δεν άντεξε τις κακουχίες το αδέσποτο κουνέλι που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη

23 Οκτωβρίου 2012 07:12 | Επικαιρότητα
Δεν άντεξε τις κακουχίες το αδέσποτο κουνέλι που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη

Στις 28 Σεπτεμβρίου έξω από το γραφείο της Φιλοζωικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» εντοπίστηκε σε άθλια κατάσταση το κουνέλι που βλέπετε στις φωτογραφίες. Είχε κάταγμα στο πόδι, σηψαιμία, αφυδάτωση, ασιτία και πάει λέγοντας.

Η Εύη Καλαϊτζίδου, μέλος του «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» που περιέθαλψε το ζώο, μας εξήγησε ότι ανυπόφορη μυρωδιά του αποθάρρυνε ακόμα και τις γάτες της γειτονιάς να το πλησιάσουν. Αν και το φρόντισαν τελικά το κουνελάκι η Χιονούλα – έτσι την ονομάτισαν – δεν άντεξε και πέθανε χθες. Αν αναρωτιέστε ακόμα γιατί πρέπει να απαγορευτεί η πώληση ζώων στα pet shop δείτε καλά τις φωτογραφίες. Αυτό το πλάσμα γεννήθηκε για να πωληθεί και να ζει σε κλουβί σε κάποιο διαμέρισμα.

Εκείνοι που το απέκτησαν ή το εγκατέλειψαν, επειδή βαρέθηκαν, δεν το ήθελαν πια ή αδιαφόρησαν, όταν τους έφυγε, μπορεί πραγματικά πιστεύουν ότι ένα ζώο εκτροφής μπορεί να επιβιώσει μόνο του σε μια πόλη αν και ποτέ δεν έχει μάθει πως και που να αναζητά την τροφή του, αφού γεννήθηκε και μεγάλωσε αιχμάλωτο.

Υπογράψτε εδώ αν συμφωνείτε με την πρόταση απαγόρευσης πώλησης ζώων στα pet shop.

Διαβάστε επίσης:

Αναρωτιέστε τι είναι; Πρόκειται για εγκαταλελειμμένο κουνελάκι που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη!

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.