Στηρίξτε μας

Κερατέα: Βλέπουν εκατοντάδες τον σκύλο να υποφέρει, κανείς δεν νοιάζεται;

29 Ιουλίου 2012 06:29 | Καταγγελίες
Κερατέα: Βλέπουν εκατοντάδες τον σκύλο να υποφέρει, κανείς δεν νοιάζεται;

Το σκυλάκι αυτό, που βλέπετε σε αυτή την άθλια κατάσταση, περιφέρεται άρρωστο και σκελετωμένο στην περιοχή της Γαλήνης στην παραλία Βρωμοπούσι Κερατέας στην Αττική. Εκατοντάδες λουόμενοι είδαν αυτό το πλάσμα σε αυτή την άθλια κατάσταση ξανά και ξανά και κανείς δεν συγκινήθηκε. Ίσως να σκέφτηκαν «το καημένο… πώς είναι έτσι;» και μετά προχώρησαν, αφού είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, ότι τα ζώα δεν χρειάζονται φαγητό, νερό και γιατρό. Τρώνε αέρα κοπανιστό και αυτογιατρεύονται από τις ασθένειες.

Μια γυναίκα τουλάχιστον φωτογράφισε αυτό το άρρωστο πλάσμα και ανέβασε τις φωτογραφίες του στο facebook προκειμένου κάποιος να φιλοτιμηθεί, να πάει εκεί, να το πιάσει, για το πάει στον κτηνίατρο για τα περαιτέρω. Η ανταπόκριση στην έκκληση για βοήθεια μέχρι τώρα είναι μηδαμινή. Σε μια πόλη 5.000.000 ανθρώπων σχεδόν πάντα μόνο οι ίδιοι και ίδιοι δραστηριοποιούνται για να σωθεί κάποιο ζώο που, δυστυχεί…

Ο Δήμος Λαυρεωτικής στον οποίο ανήκει η Κερατέα τι κάνει; Περιμένει οι ιδιώτες εθελοντές φιλόζωοι να διαχειριστούν το τεράστιο πρόβλημα με τ’ αδέσποτα της περιοχής; Προφανώς! Πάντως το ζώο είναι εκεί στην παραλία κάτω από τα δέντρα και κοιτάει τους λουόμενους που το προσπερνούν αδιάφορα. Η κοπέλα, που το φωτογράφισε, ανέφερε, ότι αυτό το πλάσμα έψαχνε μέσα στη χούφτα της ψίχουλα για να φάει και νερό για να πιεί!

Διαβάστε επίσης:

Και τον γιάτρεψαν και βρήκαν σπίτι για τον σκύλο που υπέφερε άρρωστος στο Βρωμοπούσι Κερατέας

Κερατέα: Έσωσαν τον άρρωστο σκύλο αλλά χρειάζονται τη βοήθεια μας

Κερατέα: Προσπαθούν να πιάσουν τον άρρωστο σκύλο

 

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

9 Σχόλια

  1. κατερινα

    Η αναρτηση μπηκε απ'οτι καταλαβα για να βοηθηθει το ζωντανο. Υπαρχουν παρα πολλοι λογοι για το γιατι η κοπελα που φωτογραφησε το σκυλακι να μην το πηρε. Μπορει να ειχε παει για μπανιο εκει και να μην μενει στην περιοχη. Μπορει να ηταν με παρεα που δεν γουσταρει τα σκυλια (μου εχει τυχει απειρες φορες) και δεν θα το εβαζε στο αυτοκινητο με τιποτα. Μπορει να μην εχει χωρο στο σπιτι της, να μην εχει χρηματα να το παει σε γιατρο, να ηταν μικρη σε ηλικια και να μην μπορει να παρει αποφασεις μονη της, μπορει να μην ξερει τι να κανει, πολυ λογικο...και θεωρησε οτι το λιγοτερο που μπορει να κανει ειναι να το φωτογραφησει και να κανει εκκληση βοηθειας για την ψυχουλα αυτη.
    Γιατι τοση επιθεση βρε παιδια, για ηρεμηστε λιγακι. Οτι μπορει ο καθενας κανει και οπως λεει και ενα ρητο ''οπου φτυνουν πολλοι γινεται ποταμι''.
    Ας κανει ο καθενας απο κατι, εστω και κατι λιγο αν δεν μπορει τα πολλα.
    Το προτιμω απο το καθολου.

  2. Antriana

    Βαρεθηκα να βλεπω δηθεν φιλοζωους.Η κυρια απλα το φωτογραφησε και εστειλε τη φωτογραφια να παει αλλος να το μαζεψει το ζωο.Μας υποχρεωσε τι θελει να μας πει οτι αγαπαει τα ζωα αλλα επι του καναπεως.?Σπουδαια δουλεια εκανε εβγαλε μια φωτογραφια και μετα πηγε και κοιμηθηκε ησυχη.Σιχαθηκα τηνεκμεταλλευση των πολλων εις βαρος των λιγων.Καθε φορα που γινεται κατι τετοιο στην ουσια προικιζουμε καθε ζωογιατι αυτος που θα παει να βοηθησει το σκυλι θα χαλασει βενζινη ,χρηματα στους γιατρους ,φαρμακα, αμπουλες κολλαρα, θα τρελλαθει μεχρι να βρει φιλοξενια η θα πληρωσει πανσιον και μετα αντε να βρεις να το υιοθετησει καποιος πραγμα σχεδον αδυνατο.Ετσι σκεφτηκε και η συγκεκριμενη και εβαλε πανω απο το ζωο το συμφερον της."Που να τρεχω τωρα,ας βρεθει αλλο κοροιδο"θα σκεφτηκε.Λοιπον κυρια μου κατσε στο σαλονακι σου και μην υποτιμας τη νοημοσυνη των αλλων.Αν σε ενδιεφερε θα εκανες οτι εχουμε κανει επανειλλημενως εμεις οι πραγματικοι φιλοζωοι με εργα δηλαδη ολα τα παραπανω.Τα δηθεν κλαματα κοι στενοχωριες δεν βοηθουν κανενα ζωο.Ελπιζω να βρεθει καποιος που να ενδιαφερθει για το δυστυχο γιατι κυρια μου εγκληματιες δεν ειναι μονο αυτοι που παρατανε ενα ζωο.Μεγαλυτεροι εγκληματιες ειναι αυτοι που το προσπερνανε!!!!!!

  3. d

    Καλά αυτή η καλή "Σαμαρείτισσα" που το βρήκε γιατί δεν το βούτηξε να το πάει στον πλησιέστερο κτηνίατρο παρά μόνο μας δίνει τη φωτογραφία και απλά μας μετατοπίζει το πρόβλημα ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ! Γιατί? Πώς η ίδια γύρισε σπίτι της και κοιμήθηκε ήσυχη μετά από αυτό? Ούτε τηλέφωνο επικοινωνίας υπάρχει ούτε τίποτα. Όπου αν δείτε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες πίσω από αυτό είναι κάμποσα εκεί πέρα ακόμα φαντάζομαι στην ίδια μοίρα με αυτό. Κοινώς δεν υπάρχει πολύς χρόνος. Αν η "σωτήρας" δει τα σχόλια μας ας μας δώσει παιρετέρω πληροφορίες για το πού βρίσκονται μήπως μπορέσουμε να κάνουμε κάτι, αλλιώς μην βάζετε φωτογραφίες στο fb και κατηγορείτε για αδιαφορία γιατί γίνεστε ίδιοι μην σας πω και χειρότεροι. Βάρεθηκα τις φιλοζωικές απόψεις του καναπέ... Βγείτε έξω και αποδείξτε έμπρακτα αυτά που πιστεύετε γιατί πλέον δεν μας πείθετε. ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ! ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΤΡΩΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΛΥΠΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ! ΑΡΚΕΤΑ!

  4. Mitsos

    Απαράδεκτο όντος που τόσος κόσμος βλέπει ένα σκυλάκι να ταλαιπωρείτε και να μην κάνει τίποτα αλλά και το παρακάτω ειλικρινά θα πω το ΙΜΑΡΤΟΝ ρε παιδιά.

    (Μια γυναίκα τουλάχιστον φωτογράφισε αυτό το άρρωστο πλάσμα και ανέβασε τις φωτογραφίες του στο facebook προκειμένου κάποιος να φιλοτιμηθεί, να πάει εκεί, να το πιάσει, για το πάει στον κτηνίατρο για τα περαιτέρω.)

    Δηλαδή αυτό μήπως να κάνουμε όλοι μας; Να βλέπουμε ένα κακόμοιρο ζώο να το φωτογραφίζουμε και να το αναρτούμε στο FB για να βρεθεί άλλος "βλάκας" να μαζέψει και να βοηθήσει αυτό το ζώο; Και μετά να πιστεύουμε ότι κάναμε την ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΠΡΑΞΗ που το αναρτήσαμε στο FB; Αν είναι δυνατόν. Γιατί η κυρία δεν μάζεψε τουλάχιστον το σκυλί αφού ήθελε ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ να το βοηθήσει και απλά ρίχνει το μπαλάκι σε άλλους;

  5. Markos Dimitriadis.

    Ithela.. na kano mia erotisi..epeidi eos tora..den..eida kanenan apo tous topikous mas archontes na echei skilo sto spiti tou.Ontos...proketai na ratsistes.
    Ean kai paliotera...o nin dimarchos k,pitsioris..eiche ena rottweiler..alla kai avto se oikopedo...ston volo kapou.
    Apo oti katalava tosa chronia. Oi koinotarches.. dimotikoi..kai topikoi mas archontes den endiaferounte gia ta adespota.. arrosta zoa stous dromous.
    Kai efoson eksipiretoune monachos ta simferonta kapoion allon prosopon kai atomon. Den tous chreiazomaste kai emeis.
    Mipos einai i ora na ksipnisoume apo ton lithargo mas ?? Markos Dimitriadis.

  6. Aggelikh

    Αυτό σημαίνει ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ μέσα σε τόσο κόσμο να μην φιλοτιμηθεί ούτε ένας
    να του πάει νεράκι και φαγητό,αν είναι δυνατόν..
    Πάνε ξανά και ξανά αλλά κανείς δεν σκέφτηκε ότι αυτό το πλάσμα έχει άναγκες απλά ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ αν είχε μιλιά θα ζήταγε..
    εμείς είμαστε η φωνή τους το ξαναλέω ξανά και ξανά..
    Οι Δήμοι τι κάνουν?ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ!!Σιγα μην χαλάσουν την ζαχαρένια τους για αυτά,να δώσουν δεν έχουν να πάρουν έχουν..
    Μόνο αυτοί που τα αγαπάνε τα ζώα τα βοηθάνε όπως μπορούν..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.