Στηρίξτε μας

Κερατέα: Έσωσε τον σκύλο από τη φωτιά και της έκαναν παρατήρηση!

25 Ιουλίου 2012 07:34 | Επικαιρότητα
Κερατέα: Έσωσε τον σκύλο από τη φωτιά και της έκαναν παρατήρηση!

Στις 14 Ιουλίου 2012 οι εργασίες οξυγονοκόλλησης, που έκαναν τέσσερις άνδρες στη Δροσιά Κερατέας Αττικής, ήταν η αιτία να ξεσπάσει μια μεγάλη πυρκαγιά, η οποία τελικά κατέκαψε αγροτικές και δασικές εκτάσεις, σπίτια και επιχειρήσεις, αφού ειδικά εκείνη τη μέρα έπνεαν ισχυρότατοι άνεμοι. Η φωτιά έφτασε στην Παλαιά Φώκαια και στα Λεγραινά και οι πυροσβέστες μαζί με τους κατοίκους έδωσαν μάχη για να σώσουν, ό,τι μπορούσαν.

Η Ζαμπέτα Μαριάνθη, ιδρύτρια του σωματείου «FAZOO – Φάρμα Αδέσποτων Ζώων», εκείνη τη μέρα βρέθηκε στα Λεγραινά με τον σύζυγο της και προσπάθησαν να σώσουν τα πρόβατα, που βρίσκονταν σε κάποια στάνη. Όμως σ’ ένα διπλανό μαντρί η κα Μαριάνθη εντόπισε σε άθλια κατάσταση την σκυλίτσα, που βλέπετε, και φυσικά χωρίς δεύτερη σκέψη την άρπαξε και την έσωσε, για να μην καεί ζωντανή!

Όμως αμέσως δέχτηκε την παρατήρηση κάποιου, που της είπε: «αφήστε το είναι άχρηστο, τα πρόβατα σώστε!». Στις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής το ζώο μεταφέρθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο Ζώων και ευτυχώς διαπιστώθηκε, ότι είναι υγιές! Η Ζαμπέτα Μαριάνθη εξηγεί στο www.zoosos.grτο τι έζησε: «Τη μικρούλα Αναστασία τη συναντήσαμε στα Λεγραινά εκείνο το απόγευμα, που η πυρκαγιά έκαιγε ό,τι προλάβαινε...

Θα την τύλιγαν κι αυτήν οι φλόγες, αν παρέμενε στο μέρος, που τη βρήκαμε. Ήταν δεμένη σε ένα μαντρί, κοκαλιασμένη, ζούσε σε άθλιες συνθήκες και δεν είχε κανένα τρόπο να ξεφύγει. Μόλις την εντοπίσαμε και προσπαθήσαμε να τη λύσουμε κάποιος μας είπε "αφήστε το είναι άχρηστο, τα πρόβατα σώστε!".

Legraina Anastasia(1)

Αν και κάναμε, ό,τι μπορούσαμε και για τα πρόβατα - που τελικά γλίτωσαν από τη φωτιά και πήρανε παράταση ζωής - φυσικά δεν αφήσαμε την "άχρηστη" μικρούλα εκεί και έτσι ήρθε μαζί μας. Είναι ένα υπέροχο πλασματάκι μόλις 10-12 μηνών και περίπου 10 κιλά. Αν και προφανώς δεν ήξερε τι σημαίνει στοργή και φροντίδα ως τώρα, είναι απίστευτα φιλική με όλους, αγαπησιάρα και πολύ καλή με τα άλλα σκυλιά.

Είναι πολύ καλή στη βόλτα με το λουρί, τέλεια στο αυτοκίνητο και πολύ συνεργάσιμη. Της κάναμε εξετάσεις και είναι ευτυχώς αρνητική στο καλααζάρ, ενώ έχει ήδη παχύνει και έχει συνέλθει από την ταλαιπωρία της. Αναζητά μια πραγματική οικογένεια που θα της προσφέρει όλα όσο έχει στερηθεί ως τώρα και θα την αγαπήσει για πάντα! Πληροφορίες: 6982977330, [email protected], www.fazoo.gr. Δώρο σε όποιον την υιοθετήσει ένα μάθημα εκπαίδευσης».

Διαβάστε επίσης:

Βρήκαν 9 νεογέννητα κουτάβια πεταμένα στα σκουπίδια στο Δασκαλειό Κερατέας (βίντεο)

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.