Στηρίξτε μας

Δήμος Ναυπακτίας: Ανυπόστατες οι κατηγορίες φροντίζουμε τα ζώα του Κυνοκομείου

28 Ιουνίου 2012 07:55 | Επικαιρότητα
Δήμος Ναυπακτίας: Ανυπόστατες οι κατηγορίες φροντίζουμε τα ζώα του Κυνοκομείου

Αντιδικία μεταξύ των φιλόζωων η αιτία των προβλημάτων

Με τον αντιδήμαρχο του Δήμου Ναυπακτίας, Χρήστο Σαλαμούρα, που έχει υπό την εποπτεία του το Τμήμα Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών μίλησε σήμερα το www.zoosos.gr ζητώντας πληροφορίες σχετικά με το κυνοκομείο και τα όσα βγήκαν στη δημοσιότητα σχετικά με την κατάσταση των ζώων εντός του κυνοκομείου.

Ο κ. Σαλαμούρας απέδωσε τα αίτια για τις κατηγορίες προς τον Δήμο Ναυπακτίας και προς τον Φιλοζωικό Σύλλογο Ναυπάκτου στην αντιδικία που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό μεταξύ των φιλόζωων. Μας είπε, ότι δύο κυρίες, που ήταν μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Ναυπάκτου, και οι οποίες εμπορεύονταν τα σκυλιά, αφού τα πουλούσαν – καθώς για κάθε υιοθεσία ζητούσαν χρήματα – έχουν στραφεί κατά της προέδρου του συλλόγου Αργυρώς Γιαννοπούλου – Μαυρομύτη και του δήμου, επειδή έβαλε τέλος σε αυτές τις αυθαιρεσίες.

Ο αντιδήμαρχος εξήγησε στο www.zoosos.gr, όταν τον ρωτήσαμε, ότι ελέγχει το που πάνε τα χρήματα, που δίνει. Τόνισε, ότι τα ζώα ποτίζονται και ταΐζονται κανονικά και μάλιστα κάποιες κυρίες πηγαίνουν και αδειάζουν τις ποτίστρες για να δημιουργήσουν εντυπώσεις!

Μας είπε, ότι όλα τα αρσενικά σκυλιά στειρώνονται και ο Δήμος Ναυπακτίας είναι συμβεβλημένος με τον κτηνίατρο Σωτήρη Φλέσσα. Εξήγησε δε, ότι ο χώρος που δημιουργήθηκε το μη αδειοδοτημένο κυνοκομείο ανήκει στον Δήμο Ναυπακτίας. Ο κ. Σαλαμούρας ανέφερε, ότι η δημοτική αρχή έχει απευθυνθεί για το θέμα και στην Περιφέρεια, η οποία τους είπε στειρώστε τα ζώα και απελευθερώστε τα.

Όμως αυτό – όπως ο αντιδήμαρχος εξήγησε στο www.zoosos.gr – είναι αδύνατο να συμβεί! Και τόνισε: «Φαντάζεστε, τι θα γίνει, αν αφήσουμε στους δρόμους ελεύθερα 200 σκυλιά; Θα δημιουργήσουν αγέλες και θα αντιμετωπίζουμε προβλήματα με καταγγελίες από εκείνους, που θα έχουν δαγκωθεί από τα ζώα.

Θα υπάρχει πρόβλημα στις παιδικές χαρές με τα παιδάκια. Το πιο σωστό θα ήταν να φτιαχτεί ένα διαδημοτικό κυνοκομείο σε συνεργασία με τους δήμους με τους οποίους γειτνιάζουμε, όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα μας δώσει λεφτά γι’ αυτό.

Ο Δήμος Ναυπακτίας κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί και δίνει χρήματα για τα ζώα, τώρα που πεινάνε άνθρωποι, και τελικά βρισκόμαστε και εκτεθειμένοι. Τα ζώα τα φροντίζουμε και έτσι τα γλυτώνουμε και από τις φόλες, με τις οποίες είναι βέβαιο, ότι θα τα σκότωναν».

Μάλιστα μας προσκάλεσε στη Ναύπακτο, ώστε να δούμε από κοντά τον χώρο του κυνοκομείου και να διαπιστώσουμε και μόνοι μας, ότι τα ζώα φροντίζονται και πως οι κατηγορίες είναι τελικά αναληθείς.

Όταν ρωτήσαμε, αν θα υπάρξει επισήμως ανακοίνωση επί του θέματος από την αρμόδια αρχή, μας είπε, ότι η ανακοίνωση θα δοθεί στη δημοσιότητα αργότερα σήμερα.

Διαβάστε επίσης:

Ένα κολαστήριο ζώων στη Ναύπακτο με τη σφραγίδα του Δήμου Ναυπακτίας (βίντεο)

Στειρωμένα μόνο τα 25 από τα 150 σκυλιά στο παράνομο δημοτικό κυνοκομείο

Ναύπακτος: Θα απελευθερώσουν 150 σκυλιά αδιαφορώντας για την τύχη τους (βίντεο)

Κρυφτούλι με τους φιλόζωους παίζει ο Δήμος Ναυπακτίας

Δύο σκυλιά νεκρά από φόλες στην παραλία της Ψάνης στην Ναύπακτο

Ναύπακτος: Βρήκε 7 κουτάβια πνιγμένα μέσα σε τσουβάλι & πεταμένα στη θάλασσα στην Ψάνη

Ναύπακτος: Έδεσε τα πόδια του σκύλου και τον πέταξε στη θάλασσα!

Ναύπακτος: Έπνιξε τον σκύλο μέσα στο τσουβάλι πετώντας τον στη θάλασσα

Ναύπακτος: Βρήκαν 8 νεογέννητα κουτάβια πεταμένα στα σκουπίδια (βίντεο)

Δάφνη Ναυπακτίας: Έκκληση για τη φροντίδα - φιλοξενία του σκελετωμένου σκύλου ράτσας Πόιντερ

O Δήμος Ναυπακτίας καταδικάζει τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων αλλά δεν κάνει και τίποτα για να τα αποτρέψει

Ναύπακτος: Βρήκε το κουτάβι νεκρό κλεισμένο σε τσουβάλι πεταμένο στην παραλία του Πλατανίτη

Βρήκε τον σκύλο νεκρό, καρφωμένο σε στύλο της Δ.Ε.Η. στην Αναβρυτή της ορεινής Ναυπακτίας

Ναύπακτος: Επικήρυξαν τον δράστη που έδεσε σκύλο με σύρμα, τον έκλεισε σε τσουβάλι και τον πέταξε στο Μόρνο

Ναύπακτος: Έδεσε τα πόδια του σκύλου με σύρμα, τον έκλεισε σε τσουβάλι & τον πέταξε στο ποτάμι

Δελφοί: Έσωσαν τον σκύλο που είχε εγκλωβιστεί σε πηγάδι βάθους 30 μέτρων

Έπνιξε με καλώδιο τον σκύλο και πέταξε το πτώμα του στην Βαριά Ναυπάκτου

Ναύπακτος: Βρήκαν τον σκύλο νεκρό πυροβολημένο στο κεφάλι

Ναύπακτος: Βρήκαν το σκύλο πυροβολημένο εξ επαφής στο κεφάλι αλλά ζωντανό!

Αναρρώνει ο σκύλος που πυροβολήθηκε εξ επαφής στο κεφάλι στην Ναύπακτο

Ναύπακτος: Σκότωσαν και κρέμασαν τον σκύλο έξω από τον χώρο φιλοξενίας αδέσποτων

Ναύπακτος: Χτύπησε με το αεροβόλο τον σκύλο

Βρήκε τον σκύλο σκελετωμένο και άρρωστο στο Νεόκαστρο Ναυπακτίας

Βρήκαν ακρωτηριασμένο κατσικάκι μέσα στο Κάστρο της Ναυπάκτου

Ακρωτηρίασαν μια προβατίνα στη Ναύπακτο

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

9 Σχόλια

  1. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΠΕΤΥ

    ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΑΠ ΟΣΑ ΠΡΟΛΕΠΕΙ Η ΕΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ Κ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΕΣΑΣ ΑΝ ΣΑΣ ΕΙΧΑΝ ΜΑΝΤΡΩΜΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΡΩΜΑ Κ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ?ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ Κ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΑΚΙΑ Κ ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

  2. Γιώργος

    Απ' το να τρώνε φόλες καλύτερα. Δε λέτε που είναι κάπου μαντρωμένα. Θα βγάλουμε και κονδύλι τώρα. Εδώ μας λείπουν άλλα και άλλα. Όποιος θέλει ιδού η Ρόδος... ας εκφράσει τα φιλοζωικά του αισθήματα και ας πληρώσει. Ότι του φανεί του Λωλοστεφανή!

  3. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΠΕΤΥ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
    ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΠΕΤΥ Κ ΕΙΜΑΙ Η "ΚΑΜΕΡΑΜΑΝ" ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΛΛΟΥ SITE ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΑΛΑΜΟΥΡΑ ΟΤΙ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ Κ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΑ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΟΥΤΕ ΦΑΓΗΤΟ ΕΙΧΑΝ Κ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΡΤΥΡΟΥΣΕ ΠΩΣ ΥΠΗΡΧΕ ΝΕΡΟ Κ ΤΡΟΦΗ ΕΚΕΙ.ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΛΑΜΟΥΡΑΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΙΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΕΣ Κ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΖΩΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΑΙ Κ ΝΑ ΑΣΧΟΛΙΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΑ.ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.

  4. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΠΕΤΥ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
    ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΠΕΤΥ Κ ΕΙΜΑΙ Η "ΚΑΜΕΡΑΜΑΝ" ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΛΛΟΥ SITE ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΑΛΑΜΟΥΡΑ ΟΤΙ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ Κ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΑ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΟΥΤΕ ΦΑΓΗΤΟ ΕΙΧΑΝ Κ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΡΤΥΡΟΥΣΕ ΠΩΣ ΥΠΗΡΧΕ ΝΕΡΟ Κ ΤΡΟΦΗ ΕΚΕΙ.ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΛΑΜΟΥΡΑΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΙΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΕΣ Κ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΖΩΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΑΙ Κ ΝΑ ΑΣΧΟΛΙΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΑ.ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.

  5. ΠΑΓΚΡΑΤΗ ΠΑΝΑΓΩΤΑ

    se tilefoniki epikoinonia me ton kirio Salamoura mas arnithike oti exei kanei tetoies diloseis..eidika gia to thema tis agoropolisias ton adespoton..opoios exei tetoies apodikseis as an tis vgalei stin epifania...den exoume tipotw na fovithoume

  6. ΚΟΡΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    Η αλήθεια είναι ότι οι δήμοι δεν έχουν τις οικονομικές δυνατότητες ούτε το επιστημονικό προσωπικό για κυνοκομεία.Τα φιλοζωικά σωματεία ας οργανωθούν με όσα λεφτά υπάρχουν και ας λειτουργήσουν εθελοντικά.Σε πολλές περιπτώσεις γίνονται πωλήσεις σκύλων ,ειδικά σto εξωτερικό.
    ποιός μάζεψε τόσα σκυλιά σε τόσο μικρό χώρο ; γιατί τα βασανίζουν έτσι ;ο δήμος τα μάζεψε ή κάποιες φιλοζωικές οργανώσεις;Συνήθως το δεύτερο.Ας αναλάβουμε και τις δικές μας ευθύνες λοιπόν σαν φιλόζωοι.

  7. ΠΑΓΚΡΑΤΗ ΠΑΝΑΓΩΤΑ

    se tilefoniki epikoinonia me ton kirio Salamoura mas arnithike oti exei kanei tetoies diloseis..eidika gia to thema tis agoropolisias ton adespoton..opoios exei tetoies apodikseis as an tis vgalei stin epifania...den exoume tipota na fovithoume

  8. Χρήστος

    Κάποια πράγματα ισχύουν και κάποια ,όχι.Είναι δύσκολο τέτοιους καιρούς να υπάρξουν χρήματα ,εδώ δεν υπάρχουν για τους ανθρώπους ,ποσο μάλιστα για τα ζώα κάτι που είναι λυπηρό.Τώρα όσον αφορά δεν νομίζω να έχουν γίνει και πολλές προσπάθειες από τον Δήμο,θα έλεγα οι περισσότερες είναι από απλούς πολίτες φιλόζωους,που προσπαθούν με το υστέρημα τους να κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν τα αδέσποτα.Γελάω ακόμα με το σχόλιο ότι έπαιρναν χρήματα για να δώσουν ζώα προς υοθεσία,δεν νομίζω να αληθεύει ,πέστε μου έναν που θα έδινε χρήματα για να πάρει ένα αδέσποτο ζώο και δεν θα επέλεγε κάποιο ράτσας.

  9. danand

    Ο νυν Αντιδημαρχος Χρηστος Σαλαμουρας, ειναι ο πρωην Δημαρχος Ναυπακτου, ο οποιος ΓΝΩΡΙΖΕ, μεταξυ αλλων, και για το αδικημα της ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΕΙΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ που εκανε η κυρια Προεδρος Αργυρώς Γιαννοπούλου – Μαυρομύτη για να μπορει να συνεχιζει ανεμποδιστει το Αγιο Εργο της...

    Ο κυριος Πρωην Δημαρχων και νυν εκ των Αντιδημαρχων, Χρηστος Σαλαμουρας, προφανως εχει τεκμειριωσει περα καθε νομικης αμφιβολιας οτι αυτο που ειδαν οι εκδρομεις ειναι σιγουρα΅αντικατροπτισμος΅λογω ζεστης και φυσικα οτι τα βιντεο που τραβηχτηκαν στον χωρο ειναι τι ακριβως?μηπως κινηματογραφικο προιον? δηλ. μηπως προσελαβαν τετραποδους κομπαρσους ( παρεπιπτοντως, τους εκαναν καστινγκ πριν την προσληψη?) και ενοικιασαν ενα εξωτερικο στουντιο για τα γυρισματα?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.