Στηρίξτε μας

Η μάνα είπε: «Πετάξτε το κουτάβι στα σκουπίδια μην κολλήσετε καμιά αρρώστια» στα Μουδανιά Χαλκιδικής

21 Ιουνίου 2012 10:18 | Καταγγελίες
Η μάνα είπε: «Πετάξτε το κουτάβι στα σκουπίδια μην κολλήσετε καμιά αρρώστια» στα Μουδανιά Χαλκιδικής

Το κουταβάκι, που βλέπετε, αποτέλεσε το ζωντανό «παιχνίδι» μιας παρέας παιδιών, που στις 12 Ιουνίου έπαιζαν μαζί του ταλαιπωρώντας το στο πάρκο στα Μουδανιά Χαλκιδικής στον Δήμο Νέας Προποντίδας. Αφού το έσερναν κάτω από τον ήλιο μ’ ένα σχοινί, τελικά παράτησαν σχεδόν ξεψυχισμένο κοντά στο σπίτι της Άντας Σαλαμανούδη, η οποία το πήρε κοντά της για να το σώσει.

Moud Kout (2)

Το κουταβάκι ευτυχώς επέζησε και πλέον φροντίζεται από τους ανθρώπους του φιλοζωικού συλλόγου «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ - Η ΑΓΑΠΗ», το οποίο δραστηριοποιείται στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Αν θα θέλατε, να το υιοθετήσετε, καλέστε στο τηλέφωνο: 6977951694.

Η μάνα έδωσε το καλό παράδειγμα!

Όμως όπως πληροφορηθήκαμε στις αρχές του μήνα στο ίδιο πάρκο ένα κουτάβι ξεψύχησε αβοήθητο, αφού πρώτα χρησιμοποιήθηκε για ώρες από τα παιδιά ως παιχνίδι. Όμως το έγκλημα δεν το διέπραξαν τα παιδιά, ούτε εκείνοι, που πήγαν, να το σώσουν δίνοντας του μπισκότα (!) για να φάει, αλλά μια μάνα, η οποία έδωσε το «καλό παράδειγμα».

Από το μπαλκόνι του σπιτιού της ενώπιον πολλών βλέποντας τα δικά της παιδιά, να σέρνουν το κουτάβι τους φώναξε «να το πετάξουν στον σκουπιδοτενεκέ», «γιατί φαίνεται άρρωστο» και «για να μην κολλήσουν τα ίδια καμιά αρρώστια».

Moud Kout (3)Το ζώο τελικά πέθανε, αφού έπεσε στα χέρια ανίδεων, που επειδή κάποιοι επέτρεψαν στα παιδιά τους να το σέρνουν ως πατσαβούρι! Και για τα δύο συμβάντα ενημερώθηκε τηλεφωνικά το Α.Τ. Μουδανιών, το οποίο είπε, ότι δεν μπορεί, να παρέμβει καθώς δεν απαγορεύεται τα παιδιά να παίζουν με κουτάβια.

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στα Μουδανιά Χαλκιδικής, επειδή και εκεί τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων γίνονται καθημερινά, ο δήμος αδιαφορεί και οι ελάχιστοι φιλόζωοι έρχονται αντιμέτωποι με την αναλγησία και την εγκληματική συμπεριφορά των γειτόνων τους αλλά και με μηνύσεις!

Διδάξτε τα παιδιά σας ότι τα ζώα δεν είναι παιχνίδια

Διδάξτε στα παιδιά σας, ότι τα ζώα δεν είναι παιχνίδια, τα οποία μπορούμε να τα πετάξουμε, μόλις τα βαρεθούμε. Εξηγήστε τους με απλά λόγια, ότι όλα τα ζωάκια πεινούν, διψούν, πονούν και χαίρονται όπως ακριβώς και εμείς.

Διαβάστε επίσης:

Φόλα και σε παιδική χαρά; Μα φυσικά, στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής!

Μουδανιά Χαλκιδικής: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τα αδέσποτα

Φιλόζωοι και Αστυνομία είχαν προειδοποιήσει τον άνδρα που βάζει φόλες στην Καλλικράτεια

Μουδανιά: Πνίγουν τα σκυλιά με συρμάτινες θηλιές!

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. Louis-a

    η σιχαμενη ειναι και μανα.αυτη πρεπει να πεταχτει στα σκουπιδια.κακο ψοφο να χει.λυπαμαι ομως που το εγκληματικο περιστατικο περασε στα αζητητα απο τις αρχες......

  2. markos dimitriadis

    Tin idia gnomi echoune kai geitones mou ston volo, kai sijkekrimena..stin geitoneia mou..stin odo ageias foteinis..kai genikoteros se olin tin nea ionia....
    Echoume poles fores malista kai epeisodeia..me orismenous geitones pou aisthanounte oti briskounte se dikio....kai oti ego milao paraloga.. kai arrostimena...gia ta adespota.To peristatiko den einai oute to proto omos oute kai to teleftaio. !!Tha ameso mellon tha antimetopisete,,cheirotera pragmata...apo oti avto to simban.

  3. Θάνος

    Πετάξτε την μάνα στα σκουπίδια μην σας κολλήσει την αρρώστια της ζωοφοβίας και του τυφλού μίσους.

    Πετάξτε στα σκουπίδια τους γονείς που μισούν τη ζωή και έκαναν παιδιά από λάθος και από κοινωνική υποχρέωση. Είναι άκρως επικίνδυνοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.