Στηρίξτε μας

Η εκπομπή του ΣΚΑΪ «Dog Whisperer» εκπαιδεύει ή κακοποιεί τα σκυλιά;

4 Ιουνίου 2012 12:54 | Επικαιρότητα
Η εκπομπή του ΣΚΑΪ «Dog Whisperer» εκπαιδεύει ή κακοποιεί τα σκυλιά;

Φιλόζωη κάτοικος των Σερρών έστειλε e-mail διαμαρτυρίας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» διαμαρτυρόμενη για τα όσα προβάλει η τηλεοπτική εκπομπή «Dog Whisperer», την οποία προβάλει καθημερινά το συγκεκριμένο κανάλι.

Ο εκπαιδευτής σκύλων στη συγκεκριμένη εκπομπή χρησιμοποιεί – σύμφωνα με την καταγγελία – βίαιες μεθόδους εκπαίδευσης, που μπορούν άνετα να χαρακτηριστούν ως «κακοποίηση σκύλου» μιας και συμπεριλαμβάνουν σωματική αλλά και ψυχολογική βία. Αυτό αναφέρει την ιστοσελίδα του στο facebook ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών.

Αν θέλετε να διαμαρτυρηθείτε και εσείς για την συγκεκριμένη εκπομπή επισκεφθείτε τη σελίδα http://www.skai.gr/contact/, άλλωστε πάντα μία μαζική διαμαρτυρία είναι αποτελεσματικότερη!

SKAI diamartyriaΣτο www.skai.gr διαβάζουμε, ότι «ο Cesar Millan είναι ένας από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους εκπαιδευτές σκύλων στον κόσμο. Σ’ αυτή την εκπομπή όμως δε θα τον δείτε να εκπαιδεύει μόνο σκύλους, αλλά και τα αφεντικά τους!

Σε κάθε επεισόδιο θα ακολουθούμε τον Cesar από τη στιγμή που φτάνει στο σπίτι της οικογένειας που τον χρειάζεται, για να δούμε πώς ακριβώς θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα συμπεριφοράς των σκυλιών της.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, ο Cesar εκτός από κόλπα και συμβουλές θα μοιράζεται με τους ιδιοκτήτες των σκύλων και ολόκληρη τη φιλοσοφία του για τη σχέση του ανθρώπου με τον τετράποδο φίλο του, η οποία συνοψίζεται στο μότο: τα ανυπάκουα σκυλιά χρειάζονται πρώτα άσκηση και πειθαρχία, και μετά τρυφερότητα».

Διαβάστε επίσης:

Χαϊδάρι: Καταδικάστηκε επειδή κακοποιούσε τον σκύλο του με κολάρο που προκαλεί πόνο στο ζώο όταν γαυγίζει

Ο πνίχτης βασανίζει τον σκύλο δεν τον εκπαιδεύει

Απωθητικό για σκύλους: Εφαρμογή μέσω κινητού για κακοποίηση των ζώων

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

12 Σχόλια

  1. κωστας

    ο μεξικανος πνιχτάς σας πειραξε ! ενω σχεδον ολοι οι ελληνες εκπαιδευταραδες με μεγαλες και γνωστες σχολες κανουν τα ιδια και χειροτερα . διαφημιζονται παντου , ειναι συνεργατες σε ολα τα περιοδικα ( σκυλος και γατα κτλ ) , τους δειχνει συνεχεια η αλλη η φιλοζωη με τα καθαραοαιμα λαμπραντορ στο παρα τριχα ( η οποια συνεχως διαφημιζει και εκτροφεις και συνεχως κανει αφιερωματα σε ρατσες , αλλο θεμα αυτο) και γενικως πιπιλιζουν τα μυαλα των ελληνων κατοχων σκυλων με τα ιδια και χειροτερα μοτο του μεξικανου . ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΝΙΧΤΗΣ . ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΗΓΑΖΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ . οι πνιχτες ειναι παρανομοι και με νομο https://www.zoosos.gr/paranomoi-apo-1992-pnihtes-kai-kolara-pou-sphigoun-ton-laimo-tou-skulou/

  2. alekos

    sas efxome olous na kataferete kapote na dite ton kosmo mesa apo ta matia enos ksexoristou ekprosopou to zoikou vasiliou pou nomizo ton exete dipla sas..na gnorisete ena alo idos sevasmou..kai na agapisete ta skilia sas gia afto pou pragmatika einai, kai oxi san xaritomena anthropakia pou fantazeste oti einai.. ta skilia sas. sas vlepoun san aggelh. giafthn zoune. theloun na doulepsoune na sinisferoune kai na sinergastoun, na niothoune melos ths agelhs tous me afton ton tropo. i mana tous ta paradidi isoropimena na vroune afto pou tous exei didaksi.. thn iremi apofasistiki energia tou arxigou..mono ekei mporei na eiremisei ena skili otan exei enan apofasistiko arxigo pou kserei ti kanei fevgoun oles oi efthines apo pano tou pou an den ths analavete enstktodos tha analavei to skili na parei ta inia sta xeriatou..zoune sta plesia ton kanonon ton orion kai ton periorismon..akougete ligo periergo giati mas mathane na litourgoume antidrastika alla proton kai kirion h fish exei tous kanones ths. respect makarei na mporousa na sas pw ti niotho gia ta skilia alla den mporo na grafo poli mou th dinei..

  3. Δημητρης

    Εχω ελληνικο ποιμενικο που ειναι απο τα χειροτερα και πιο ξεροκεφαλα σκυλια στον κοσμο.αν χρησιμοποιησω μεθοδους με ζαμπονακια και βλακειες για να διορθωσω το σκυλο δεν θα καταφερω τιποτα διοτι ολα τα χω δοκιμασεικαι το μονο που βοηθαει στο να του αλλαξεις μυαλο αυτου του σκυλου ειναι να του επιβληθεις κι οχι να το ταισεις πιτσα.Ο φιλος παραπανω μιλαει για γερμανικο ποιμενικο που υποτιθεται πως ειναι απ τα πιο εκπαιδευσιμα ,σκεψου φιλε τι τραβαω εγω και δωστους απαντηση.

  4. lee

    ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ!!ΟΥΑΟΥ!!!ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΠΛΥΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΙΑΤΟ Κ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤV ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΟΝ ΒΛΕΠΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ Κ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΟΤΣΑΝΕΣ

  5. Nicole

    Μα καλά τόσο άχρηστοι είστε όλοι σας; μου το παίζεται οτί ξέρετε και από σκύλους!Αν είναι αυτό κακοποίηση τότε το να χτυπάς και να δένεις ένα σκυλί με αλυσίδα πίσω από το αυτοκίνητο τι είναι;;
    Ο Cezar απλά συνετίζει το σκυλί εκείνη την ώρα προσπαθώντας να σταματήσει την άσχημη συμπεριφορά και με υπομονή να του δείξει οτι υπάρχει και άλλη πλευρά.ΚΑΙ αν τα κακοποιεί τότε γιατί όλα τα σκυλιά τρέχουν από πίσω του και δεν έχουν κατεβασμένη ουρά κάτω από τα σκέλια και δεν κρύβονται;
    Αλλά μόνο να μιλάμε ξέρουμε και να κάνουμε τους έξυπνους.Αλλά άμα δε ξέρεις λογικό είναι να το παίζεις έξυπνος,κάπως πρέπει να τραβήξεις την προσοχή και εσύ καιμενούλη.Άν είναι αυτό κακοποίηση θα είχαν σταματήσει ήδη το πρόγραμμα του στον κόσμο, κρίμα που δεν είσαι τόσο έξυπνος/έξυπνη να καταλάβεις :/

  6. Ελένη

    Εσείς που μιλάτε υπερ του Milan,καλύτερα αναρωτηθείτε τι είναι καλύτερο: εκπαίδευση με κίνητρο ή με φόβο...στα παιδιά σας αν πηγαίνουν σχολείο να εφαρμόσουν τότε την παλιά μέθοδο: αταξία-ξυλιές με βίτσες,να δούμε,θα σας αρέσει???Έχω κι εγώ σκύλο και με υπακούει μια χαρά χωρίς πνίχτη... και μόνο το όνομα... ΠΝΙΧΤΗΣ. Είστε σοβαροί?? Ή μήπως την έχετε δεί όλοι εκπαιδευτές και νομίζετε ότι ένα ζώο πρέπει να είναι σούζα ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ. Αυτό δεν είναι ζώο,είναι διακοσμητικό.

  7. panos

    Πραγματικα βλεπω πολλους που εχετε θεμα με τον πνιχτη και οχι με αυτον που τον χρησιμοποιει..Οποιος λοιπον ειναι εναντιον αυτου εχω ενα γερμανικο ποιμενικο για δοκιμη..Ας ερθει να τν εκπειδευσουμε με θετικη εκπαιδευση αλλα ειμαι περιεργος να δω με ποιον τροπο θα διορθωνει τον σκυλο...Μηπως θα πρεπει να κουβαλαμε ζαμπονακια ψιλοκομενα παντα μαζι μας....???

  8. ΑΝΕΤΑ

    Ο φιλοζωικος αυτος που καταγγελει αυτην την εξαιρετικη εκπομπη οταν του φερουν ζωο που δαγκωνει,το ευθανατιζει οπως του δινει ο Νομος το δικαιωμα?Γιατι ο Μεξικανος καταφερνει και γητευει και κακοποιημενα εχθρικα σκυλια.Ολη αυτη η υστερια με το οτι επειδη ο Σηζαρ ΕΚΑΝΕ ΤΣΙΤ στο ζωο ,ειναι κακοποιηση και ολα αυτα που ακουω απο ατομα που εχουν δυστυχισμενα ζωα στο σπιτι λογω του οτι ποτε δεν τους χαρισαν την ευτυχια του να ξερουν οτι ιεραρχικα ειναι κατω απο τον ανθρωπο μεσα στην ομαδα του σπιτιου,δηλ πρεπει να ακολουθουν τους κανονες του σπιτιου και οχι ναναι δυστυχισμενα υπερφιαλα ζωα,ολα αυτα τα θεωρω τραγικα ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΑΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.ΑΦΗΣΤΕ δημοκρατικα εμας που θελουμε να το δουμε,οι υπολοιποι κλειστε την tv σας

  9. δημητρης

    παρακάτω γράφει "ο Μεξικανός πνιχτάς", ΑΝ κάνατε τον κόπο να ψάξετε πριν σχολιάσετε, ο άνθρωπος λέει ότι προσπαθεί να χρησιμοποιεί για την επαναφορά τα "σύνεργα" του εκάστοτε ιδιοκτήτη. Εχω παρακολουθήσει επεισόδιο που το σκυλί φορούσε πνίχτη και τιναζόταν στο δρόμο σαν τρελό όταν έβγαινε βόλτα, το μόνο που έκανε ήταν να ηρεμήσει (ο Μιλάν) και κατ' επέκταση και το σκυλί. Ούτε τραβήγματα, ούτε τίποτα!

    Δεν είμαι υπέρ του πνίχτη εννοείται, αλλά η θετική εκπαίδευση δε σημαίνει δίνω κουλουράκι σ'ένα υπερ-αγχωμένο ζώο προκειμένου να κάτσει κάτω, ούτε του δίνω ψυχοφάρμακα για να είναι ήρεμο όταν λείπω από το σπίτι

    Όποιος ΔΕΝ μπορεί να δει την πραγματικότητα του Μιλάν (Εκπαιδεύω τους ιδιοκτήτες) πραγματικά δεν μπορεί να καταλάβει το νόημα πίσω από αυτά που λέει... "σκέψου σα σκύλος"

  10. κωστας

    ναι φιλε θανο ! διοτι η εκπαιδευση της επιβολης με πνιχτη δημιουργει εκτος απ τα μονιμα ιατρικα προβληματα σε αυχενα , λαιμο και αλλαγη της ψυχολογιας του σκυλου ! μαθαινει να υπακουει απο φοβο και τρομο . μαζευει μαζευει κι ενα ωραιο πρωι αναρωτιεται ο ιδιοκτητης γιατι ξαφνικα ο σκυλος του εσκασε και βαρεθηκε να κανει το μαλακα . στη καλυτερη περιπτωση αρχιζει τις τρελες , στη χειροτερη γινεται επιθετικος προς τα παντα . διαβασε το αρθρο του σαιτ για τους πνιχτες που παραθετω στο πρωτο σχολιο μου και τις απαντησεις μου . αν θες να ακουσεις και μια αλλη αποψη δηλαδη περαν των πνιχταδων . οπως αναφερω και στο αρθρο υπαρχει η θετικη εκπαιδευση . εξαλλου εμενα μου φαινεται αδιανοητο ανθρωπος που αγαπα τα ζωα να τα βγαζει βολτα με πνιξιμο .

    1. Θάνος

      Συμφωνώ με όσα λες, αλλά τότε γιατί δεν σε πειράζει και ο μεξικανός πνιχτάς;
      Το ένα πρόβλημα προστίθεται πάνω στο άλλο, δεν το αθωώνει. Ούτε επιδέχεται επίπληξη το γεγονός ότι πειράχτηκαν αυτοί που πειράχτηκαν.
      Ο μεξικανός πνιχτάς δεν είναι ασήμαντο γεγονός. Είναι σοβαρό πρόβλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.