Στηρίξτε μας

Διαμαρτυρία έξω από τον ΑΝΤ1 για το παράνομο BLACK OUT

9 Φεβρουαρίου 2012 12:33 | Επικαιρότητα
Διαμαρτυρία έξω από τον ΑΝΤ1 για το παράνομο BLACK OUT

Διαμαρτυρία έξω από τον ΑΝΤ1 διοργανώνει στις 18 Φεβρουαρίου η φιλοζωική οργάνωση StopCrush.org αντιδρώντας στην συστηματική κακοποίηση ζώων, πτηνών και ερπετών, που γίνεται στο «παιχνίδι» BLACK OUT προς τέρψη των τηλεθεατών. Οι φιλόζωοι θα συγκεντρωθούν στο Μαρούσι έξω από τις εγκαταστάσεις του ΑΝΤ1 (Λ. Κηφισίας 10-12) από τις 12:00 έως τις 15:00.

Όπως είπε πρόσφατα η παρουσιάστρια, Νάντια Μπουλέ, τα γυρίσματα αυτού του άθλιου τηλεπαιχνιδιού έχουν ολοκληρωθεί γι’ αυτή τη σεζόν. Όμως στόχος των συνειδητοποιημένων φιλόζωων είναι να μην επιτραπεί η προβολή των επεισοδίων και η συνέχιση των γυρισμάτων του, αν οι παραγωγοί συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ζώα, πτηνά, τρωκτικά, ερπετά και ψάρια τα οποία τα ποδοπατούν οι παίκτες.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων στις 2 Φεβρουαρίου 2012 έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών συντασσόμενες με όλους εκείνους τους ανώνυμους τηλεθεατές, που αντιδρούν σε αυτό το τηλεοπτικό σκουπίδι.

Την εμπορική εκμετάλλευση των ζώων, που γίνεται στον βωμό της «διασκέδασης», έχουν καταγγείλει η SAPT Hellas - Σκύλοι θεραπευτικής επαφής και το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας. Διαμαρτυρηθείτε γι’ αυτό το τηλεοπτικό αίσχος στην εταιρία παραγωγής του ΑΝΤ1 Ena Productions στο email: [email protected] στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 στο email: [email protected] αλλά και στην παρουσιάστρια Νάντια Μπουλέ στην προσωπική της σελίδα στο Facebook εδώ: http://www.facebook.com/nadiaboule?sk=wall και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στο email: [email protected].

AfisaBlackOutBLACK OUT στον ΑΝΤ1 προκαλεί ο νέος νόμος για την προστασία των ζώων.

Θυμίζουμε, ότι ο νόμος 4039 (Φ.Ε.Κ. Α152-2-2012) «Για την προστασία των ζώων» στο άρθρο 12 ρητά και κατηγορηματικά αναφέρει: «Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ’ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους».

Στο άρθρο 16 επίσης τονίζεται: «Απαγορεύεται, εξαιρουμένων των περιπτώσεων κινηματογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισμού, η πώληση, εμπορία και παρουσίαση – διακίνηση μέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηματογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ζώων ή μεταξύ ζώου και ανθρώπου με σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόμων που παρακολουθούν ή συμμετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συμπεριλαμβάνεται και η περίπτωση της μονομαχίας μεταξύ ζώων».

Ανακοίνωση συμπαράστασης για τη διαμαρτυρία

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και το Forum Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων διαμαρτύρονται έντονα για την παρουσίαση της τηλεοπτικής εκπομπής BLACK OUT που προβάλλεται από τον ΑΝΤ1. Καταδικάζουμε κάθε εμπορική εκμετάλλευση των ζώων που γίνεται στον βωμό  της «τέρψης» και της «διασκέδασης» και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου έξω από τις εγκαταστάσεις του ΑΝΤ1 στο Μαρούσι από τις 12:00 έως τις 15:00 που διοργανώνει η Φιλοζωική Οργάνωση STOP CRUSH.

Ενημερώνουμε ότι οι ανωτέρω φορείς απέστειλαν επιστολή στην Εισαγγελία Αθηνών ζητώντας να διατάξει την παύση μετάδοσης του εν λόγω «παιχνιδιού», σύμφωνα και με τον πρόσφατο νόμο 4039/02.02.2012, άρθρο 12. Όλοι το Σάββατο στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας  έξω  από τις εγκαταστάσεις του ΑΝΤ1. Το φιλοζωικό κίνημα ξέρει να αγωνίζεται και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μια  άλλη φιλοζωική κουλτούρα στην χώρα μας, που γέννησε τον πολιτισμό. Πολιτισμός και εκμετάλλευση συναισθανόμενων όντων δεν συμβαδίζουν.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία &

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή  Ζωοφιλικών Σωματεία

Διαβάστε επίσης:

Το δικαστήριο αθώωσε ΑΝΤ1, Λάτσιο και Μπουλέ παρά την κακοποίηση ζώων σε τηλεοπτική εκπομπή (βίντεο)

19/1 η δίκη του ANT1 για την κακοποίηση των ζώων στην εκπομπή BLACK OUT της Νάντιας Μπουλέ

BLACK OUT στη φιλοζωία προκαλεί ο ΑΝΤ1

Βίντεο crush: Κακοποιούν ζώα για να ανεβάζουν τη λίμπιντο τους

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. κωστας

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΑΣ ΠΡΟΛΑΒΑΝ , ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ . ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ . ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.