Στηρίξτε μας

BLACK OUT στη φιλοζωία προκαλεί ο ΑΝΤ1 με την εκπομπή της Νάντιας Μπουλέ

1 Φεβρουαρίου 2012 16:26 | Καταγγελίες
BLACK OUT στη φιλοζωία προκαλεί ο ΑΝΤ1 με την εκπομπή της Νάντιας Μπουλέ

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 βασίστηκε για την προβολή του «παιχνιδιού» BLACK OUT, που απευθύνεται προφανώς σε τηλεθεατές με μειωμένη αντίληψη, πάνω στις φοβίες κάποιων οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται ούτε για το αν ξεφτιλίζονται στο Πανελλήνιο με αυτά που κάνουν αλλά ούτε για το αν κακοποιούν ζώα για πλάκα.

Όμως ο ΑΝΤ1 μάλλον λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο, γιατί οι αντιδράσεις των φιλόζωων γι’ αυτό το τηλεοπτικό έκτρωμα πληθαίνουν. Τα ζώα δεν είναι αντικείμενα για να βάζουμε σε γυάλες και να τα πατάμε προκειμένου τα «μηχανάκια» της AGB να δουλεύουν και ο καναλάρχης να τρώει το κομμάτι της διαφημιστικής πίτας, που του αναλογεί.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων συντάσσονται μαζί με όλους εκείνους τους ανώνυμους τηλεθεατές, που αντιδρούν σε αυτό το τηλεοπτικό σκουπίδι γι’ αυτό και απευθύνονται στο εισαγγελέα Εφετών Αθηνών καταγγέλοντας την εμπορική εκμετάλλευση των ζώων στον βωμό της «διασκέδασης». Καμιά φορά το να αλλάξεις απλώς κανάλι δεν είναι αρκετό! Αλήθεια το Ε.Σ.Ρ. τι κάνει; Αυτό που συμβαίνει στο BLACK OUT, δεν ενοχλεί τα μέλη του, που συνήθως θίγονται μόνο, όταν ακούσουν τη λέξη «μαλάκας», από κάποια τηλεοπτική συχνότητα;

Διαμαρτυρηθείτε γι’ αυτό το τηλεοπτικό αίσχος στην εταιρία παραγωγής του ΑΝΤ1 Ena Productions στο email: [email protected] στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 στο email: [email protected] αλλά και στην παρουσιάστρια Νάντια Μπουλέ στην προσωπική της σελίδα στο Facebook εδώ: http://www.facebook.com/nadiaboule?sk=wall και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στο email: [email protected].

Για το ίδιο ακριβώς θέμα διαμαρτυρήθηκε χθες στο κανάλι και η SAPT Hellas - Σκύλοι θεραπευτικής επαφής μέσω της υπεύθυνης προγραμμάτων, Χριστίνας Οικονόμου, αφού και η SAPT έχει γίνει αποδέκτης καταγγελίων, για το πως οι παίκτες  του συγκεκριμένου τηλεοπτικού παιχνιδιού συμπεριφέρονται στα ταλαίπωρα τα ζώα.

Όπως έγινε γνωστό και το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας αντέδρασε για το θέαμα αυτό και για τα όσα υφίστανται π.χ. τα ζώα, τα πουλιά, τα ερπετά, τα συναισθανόμενα πλάσματα της ήρεμης και της άγριας πανίδας...

EpitoliEfeton

Η επιστολή προς τον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών

Κύριε Εισαγγελέα,
Δια του παρόντος παρακαλούμε για την παρέμβασή σας ώστε να σταματήσει άμεσα η «ψυχαγωγική» εκπομπή Black Out που προβάλλεται από το κανάλι ΑΝΤ1. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, οι συμμετέχοντες υποβάλλονται σε διάφορες δοκιμασίες μέσα σε απόλυτο σκοτάδι μεταξύ των οποίων το άγγιγμα ζωντανών πλασμάτων όπως ερπετά, έντομα, πτηνά και ενίοτε μικρά θηλαστικά.

Το δε «κωμικό» στοιχείο υποτίθεται ότι προκύπτει από την «τρομάρα» των διαγωνιζόμενων. Δυστυχώς όμως δεν τρομάζουν μόνον εκείνοι, αλλά και αυτά τα δύστυχα πλάσματα που εξαναγκάζονται να συμμετέχουν σε μια αφύσικη γι’ αυτά κατάσταση. Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία καθώς και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων δηλώνουν την αγανάκτησή τους για τη χρησιμοποίηση ζώων στην εν λόγω εκπομπή για τους παρακάτω λόγους:

•Η συμμετοχή των ζώων στηρίζεται στην εκμετάλλευση και τον εξαναγκασμό, ενώ τους αφαιρεί το δικαίωμα να ζουν ελεύθερα εντός του φυσικού τους περιβάλλοντος και της κοινωνικής δομής του είδους τους.

•Τα ζώα υποβάλλονται σε αφύσικες γι’ αυτά συνθήκες, ενώ διατηρούνται για πολλές ώρες περιορισμένα σε μικρά γυάλινα δοχεία ή σε πλαστικές θήκες χωρίς να υπολογίζονται οι αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική και τη σωματική τους υγεία.

•Η υφαρπαγή από το περιβάλλον τους, η μεταφορά και διατήρησή τους επί ώρες στα κλουβιά τους δημιουργεί τεράστιο άγχος και στρες.

•Τα ζώα εξαναγκάζονται να έρθουν σε στενή επαφή με άλλα είδη και με την ανθρώπινη παρουσία, γεγονός που από μόνο του τους προκαλεί στρες και φόβο.

Το Άρθρο 10 της Παγκόσμιας Διακήρυξης για τα Δικαιώματα των Ζώων που αναφέρει ρητά ότι: «Απαγορεύεται η εκμετάλλευση των ζώων, για τη διασκέδαση του ανθρώπου. Η έκθεση ζώου και τα θεάματα που χρησιμοποιούν ζώα, αποτελούν καταστρατήγηση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού προς τη ζωή του ζώου».

Μετά από τα παραπάνω, παρακαλούμε να εφαρμοστεί ο Ν. 1197/81 καθώς και ο Ν. 2017/92 (κύρωση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των ζώων συντροφιάς). Είναι καιρός να σταματήσουμε να «σπάμε πλάκα» εκμεταλλευόμενοι τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου. Τα ζώα δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενα για τους δικούς μας σκοπούς και ο εξαναγκασμός τους να συμμετέχουν σε τηλεοπτικά σόου, αλλά και σε οποιαδήποτε ψυχαγωγική δραστηριότητα, πλήττει τόσο τα ίδια όσο και τη δική μας ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Με εκτίμηση,

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και

η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων

Τι απαγορεύει ο νόμος 4029/2012

Το νέο νομοσχέδιο «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» περιλαμβάνει μια σειρά από διατάξεις, που περισσότερα προβλήματα δημιουργούν δένοντας τα χέρια των εθελοντών φιλόζωων, παρά λύνουν.

Όμως το άρθρο 16 που αναφέρεται στην κακοποίηση των ζώων τονίζει ξεκάθαρα ότι:
«α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόµενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νοµοθεσίας, καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισµός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση µεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέµασµα, ο πνιγµός, το κάψιµο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασµός. Η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη µε θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασµός.

β. Απαγορεύεται, εξαιρουµένων των περιπτώσεων κινηµατογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισµού, η πώληση, εµπορία και παρουσίαση – διακίνηση µέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηµατογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση µεταξύ ζώων ή µεταξύ ζώου και ανθρώπου µε σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόµων που παρακολουθούν ή συµµετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συµπεριλαµβάνεται και η περίπτωση της µονοµαχίας µεταξύ ζώων».

Διαβάστε επίσης:

Το δικαστήριο αθώωσε ΑΝΤ1, Λάτσιο και Μπουλέ παρά την κακοποίηση ζώων σε τηλεοπτική εκπομπή (βίντεο)

Αναβλήθηκε η δίκη του ΑΝΤ1 για κακοποίηση ζώων στην εκπομπή της Ν. Μπουλέ

19/1 η δίκη του ANT1 για την κακοποίηση ζώων στην εκπομπή BLACK OUT της Νάντιας Μπουλέ

BLACK OUT στη φιλοζωία προκαλεί ο ΑΝΤ1

Διαμαρτυρία έξω από τον ΑΝΤ1 για το παράνομο BLACK OUT

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου μαθαίνει για τον όμορφο κόσμο των ζώων στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο;

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

22 Σχόλια

  1. MARIA

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ .ΣΚΑΙ ΕΤ ΕΡΤ ΝΕΤ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΗΣ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΙΝΕ ΓΙΑ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΔΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    1. MARIA

      ΟΧΙ ΛΑΘΟΣ ΜΟΝΟ ΑΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙΣ ΝΑ ΤΗΣ ΣΚΟΤΟΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΟΛΛΑ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ. ΜΑ ΤΑ ΖΩΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΗ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΥΣΜΟ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΣΑΡΙΔΑΑΝ ΔΕΙΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΗΣ.ΕΝΑ ΠΑΡΑΣΕΙΓΜΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΕΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΟ ΕΧΩ ΑΝΤΕΝΑ ΚΑΙ ΣΑΒΟΥΡΟΚΑΝΑΛΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΥΤΑ ΟΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ

  2. Nontas

    Pame na tous plakosoume!Episis ematha oti kapoia katastimata emporeuontai zoa!Nomizo ta lene petshop.Ntou kai se aytoys.Xthes mia theia mou ekane metamosxeusi kardias gia na zisei.Mia diadikasia pou ksekinise kai teleiopoiithike pano se zoa!Ntou sti theia mou kai se olous tous metamosxeumenous.Irsemiste ZOAAAAAA!!!

    1. κωστας

      τι σχεση εχει η ιατρικη ( που κι εκει βεβαια δε τηρειται σχεδον καμια διαδικασια αλλα ας πουμε οκ για την οικονομια της κουβεντας) με την εκπομπη που βαζουν αδελφες να ποδοπατανε και κωλοκαθονται πανω σε μωρα κροκοδειλου !!! μαλλον ντου στους ανεγκεφαλους πρεπει να κανουμε

    2. Nontas

      otan ekmetalleuontai ta zoa gia iatrikous logous den exete problima.otan omos to blepete se ena paixnidi kanete tous magkes... skiste to zoo gia na doume pos ginetai i metamosxeysi alla mexri ekei!!eseis den exete patisei pote oute katsarida.kostara epanastati tis pordis , na katalabaines kai ti egrafa sto proto post.upotheto tora kati ginetai...
      btw "eisai se black out"??piso stin proti dimotikou thanasi kai agglika junior class!!

        1. Nontas

          Thanouli elpizo na katalabaineis oti i theia einai fantastiko prosopo.Einai profanes alla epeidi blepo oti den to exeis to thema... A re paixtara pos katebazeis tis antibioseis pou proerxontai apo peiramata se zoa.Filika panta gt mallon xaneis tin psuxraimia sou :D.Pos paei to dimotiko kai to junior class??

          1. Θάνος

            Υποβλήθηκε από Nontas ( ) στις Παρ, 2012-02-10 08:17.
            Thanouli elpizo na katalabaineis oti i theia einai fantastiko prosopo.
            -----
            Ε τότε όλο το σιχτίρ για σένα.

  3. MERI

    πραγματικα κριμα αυτο επρεπε να το κανουμε απο την πρωτη εκπομπη και οχι τωρα αλλα καλιο αργα παρα ποτε!! γιαουρτωμα χρειαζονται

  4. Μαρία Γανωτή

    Κάποια Φιλοζωική Ομοσπονδία ας κάνει μήνυση για κακομεταχείριση. Ισως και ασφαλιστικά μέτρα. Προσωπικά προσπαθώ να βρω επί μία εβδομάδα τους υπεύθυνους στο ΥΠΑΑΤ και τα τηλ που έχω δεν απαντούν.

  5. Chrisanthy

    Έχω ήδη στείλει στον ΑΝΤ1 παράπονα. Πότε θα κατάλαβουν οτι αυτός ο κόσμος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ρε γμτ... Υπάρχουν και άλλες ψυχές που νιώθουν, που αγαπάνε, που πονάνε, φοβούνται, αγχώνονται (Μα τί λέω... τί τους νοιάζει αυτούς..)Ας παίξουν τα παιδιά αν θέλουν! Να παίξουν όμως με τα πλαστικά παιχνιδάκια τους, τα μπαλονάκια τους και ότι άλλο κάνουν κέφι. Να αφήσουν ΗΣΥΧΑ ΟΜΩΣ όλα τα έμψυχα όντα.

  6. Elisabeth

    Εμενα αυτο που με ανησυχει ειναι πως καιρο τωρα προβαλλεται η εκπομπη αυτη,σωστα?
    Εγω δε βλεπω τηλεοραση αλλα επεσε καταλαθος πανω στην εκπομπη αυτη οταν ημουν σε φιλικο σπιτι κ αναρωτιομουν πως η ΠΦΟ δεν εκανε καταγγελια αμεσα.
    Τι περιμεναν?Εναν απλο φιλοζωο να κανει την αρχη?
    Τελοσπαντων,το θεμα ειναι πως οι εκπομπες εχουν γυριστει.
    Ειναι πια αργα(νομιζω δηλαδη).
    Αυτο που πρεπει να μαθουμε κατ'εμε,ειναι, απο που ερχονται αυτα τα ζωα και να απαιτησει η ΠΦΟ να πανε σε μερη οπως το ΕΚΠΑΖ,το ενυδρειο στην Κρητη κλπ.

  7. Ελενη Νιτσοτολη

    θα βγαλει αρθρο στο Νομοσχεδιο ο Ροντουλης οτι επιτρεπεται γιατι συμφωνουν η παρουσιαστρια και οι καναλαρχες....γελοιοτητες και κακοποιηση συνεχης ΚΑΙ σε αγρια ειδη

  8. Αννα

    Επίσης, όλα αυτά τα ζωάκια όπως τα κροκοδειλάκια είναι περιέργως πολύ ήρεμα και δεν αντιδρούν στα χτυπήματα των ηλιθιων παιχτών.Μήπως τους δίνουν ουσίες;

  9. XRISTINA

    Χθες πατούσαν τα κροκοδειλακια και τα πετουσαν σε ακαταλληλο περιβάλλον σαν αψυχα αντικειμενα! Αυτη είναι η Ελλαδα αυτος ειναι ο πολιτισμος μας............. Πρέπει να ενδιαφερθουμε ουσιαστικά , να κινητοποιηθουν οι δημοι, οι αρμόδιοι φορείς και η πολιτεία!!! Δεν μπορούν στο βωμό της διαφθοράς και του χρήματος να ξεφτιλίζουν καθε αξία!! Φτανει πια!!!!!

  10. ΤΖΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

    Μπραβο ολοι μαζι να βομβαρδισουμε τα μειλ τους , να καταλαβουν πως δεν μπορουν να κακοποιουν ελαφρα τη καρδια οτι θελουν.
    «Απαγορεύεται η εκμετάλλευση των ζώων, για τη διασκέδαση του ανθρώπου. Η έκθεση ζώου και τα θεάματα που χρησιμοποιούν ζώα, αποτελούν καταστρατήγηση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού προς τη ζωή του ζώου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.